Diari Més

Queda molta feina per fer

Un Nou Estadi amb una pobre entrada viu una presentació descafeïnada amb victòria visitant i Fali expulsat amb vermella directa (0-2)

Una acció del partit.

Queda molta feina per ferNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona no va poder regalar a la seva afició una victòria en el dia de la seva presentació oficial, un acte força descafeïnat, amb un Nou Estadi buit. La calor, el fet que no s’havia anunciat gaire i la circumstància que molts socis i aficionats encara són de vacances poden ser alguns dels motius que van portar a veure un camp amb una més que discreta entrada en el dia en què un Primera Divisió com era l’Espanyol visitava Tarragona.

Un dia amb molts noms propis i cadascun amb la seva història. Començant pel d’Álex López, centrecampista de l’Espanyol, titular durant el partit, i que jugarà al Nàstic en qualitat de cedit la pròxima temporada si no hi ha cap canvi dràstic de darrera hora i continuant pel d’Álvaro Vázquez, davanter que la passada campanya va militar cedit al Nàstic i que va deixar un gran record a l’afició. Qui sap si aviat tornarà a Tarragona, però amb la samarreta local. Aquest, almenys, és el desig de molts dels que van assistir a l’enfrontament i van presenciar la presentació.

Un a un, tots els jugadors del Nàstic, van sortir a la gespa, igual que els integrants del cos tècnic. Era un dia per a mostrar-se a l’afició. Manu Del Moral va ser un dels que més es va mostrar. Va girar-se als quatre costats del camp per poder saludar a la que serà la seva nova afició. Molts aplaudiments també per al retornat David Rocha i per a un Fali que, cada dia que passa, es va fent amb un lloc més gran en el cor de l’afició grana.

El fet és que el Nàstic va caure 0-2 contra l’Espanyol en un duel amb força alternatives. Va començar amb molta intensitat l’equip de José Antonio Gordillo, dominant i intentant entrar per bandes. Més per la de Tete que no pas per la d’un Dumitru que va anar de més a menys i va acabar sent culpable del gol de Leo Baptistao, ja que va mostrar massa passivitat a l’hora de defensar. Dumitru, però, va ser protagonista en la primera acció de gol, amb una bona jugada per banda dreta que no va poder rematar Tete. S’atrevia Kakabadze dos minuts després, en el 4’, amb un tret llunyà, desviat per la defensa. Però l’Espanyol, esperant la seva oportunitat, va despertar i va començar a agafar els galons que se li presuposen a un equip de Primera quan juga contra un de Segona. El primer a intentar-ho era Duarte, en el 11’, però Bernabé, molt encertat, li endevinava les intencions. El meta del Nàstic va tornar a demostrar la seva seguretat, la qual li posarà les coses molt difícils a Gordillo a l’hora d’escollir el meta de l’inici de Lliga.

Per la seva banda, Barreiro, en el 21’, rematava desviada una centrada d’Iván de Nova, novament titular en el carril esquerre de la defensa. Duel d’anades i tornades que va agafar ràpidament un color visitant, amb l’excepció de Tete Morente, que sempre portava el perill a les seves botes.

Per Jarque

Detall majúscul per part del club local, que va recordar Dani Jarque, icona de l’Espanyol que ja no hi és i que sempre, que passa el minut 21 a Cornellà-El Prat rep una ovació majúscula. La mateixa que es va emportar de Tarragona. Com la que, segurament, s’hauria emportat Álvaro Vázquez si, en el 23’, hagués foradat la porteria de Bernabé però el meta, novament molt atent, va poder desviar el perill. No va ser capaç de fer-ho en el 41’, quan Leo Baptistao va rematar una gran centrada que li va arribar des de banda esquerra, impossible d’aturar.

Si el Nàstic va agradar a la primera meitat, a la segona va ser tot el contrari. L’equip es va desdibuixar a mesura que passaven els minuts. L’Espanyol, amb pilota o sense ella, era el clar dominador de la partida. Amb el centre del camp controla, els punyals de dalt, fossin Leo Baptistao, Piatti o Álvaro Vázquez, sempre posaven la por al cos. Igual que un Borja Iglesias que va entrar a la segona meitat, però que acabaria sent gran protagonista, amb el segon gol dels seus.

Abans, però, el partit es va embrutar amb una acció, en la qual, sense estar la pilota en joc, Fali va treure el braç a passejar impactant amb un rival. L’àrbitre ho va veure clarament i no va dubtar a mostrar-li la vermella directa. A més, groga per a Víctor Sánchez per protestar i, instants després, una altra cartolina del mateix color. Lamentable el fet que un jugador local marxi expulsat en un duel que havia de servir per a mostrar-se a la pròpia afició.

Amb un futbolista més, l’Espanyol no va tenir pietat i Borja Iglesias, un futbolista no gaire estimat per l’afició local per alguns gestos que va realitzar la passada temporada durant la visita del Zaragoza, va rematar la feina. Passada mil·limètrica a l’espai de Sergi Darder que l’ex del Celta remata a plaer. 0-2 i al Nàstic li queda molta feina per fer.

FITXA TÈCNICA

Nàstic. Bernabé (Becerra, 61’), Kakabadze (Roger Figueras, 74’), Mejías (Djetei, 61’), Salva (César Arzo, 46), Iván De Nova (Brugui, 79’), Fali, Javi Márquez (Rocha, 61’), Dumitru (Abeledo, 46’), Manu Barreiro (Luis Suárez, 61’), Uche (Manu Del Moral, 61’) i Tete Morente (Maikel Mesa, 69’).

Espanyol. Diego López, Pipa, Naldo, Óscar Duarte, Dídac Vilà (Mario Hermoso, 54’), Álex López (Sergi Darder, 71’), Puado (Borja Iglesias, 71’), Marc Roca (Víctor Sánchez, 59’), Leo Baptistao (Hernán Pérez, 59’), Álvaro Vázquez i Piatti (Melendo, 59’).

Gols. 0-1, Leo Baptistao (41’): 0.2, Borja Iglesias (74’).

Àrbitre. Rubén Ávalos Barrera (Igualada). Va mostrar la targeta groga als locals Uche, David Rocha i Manu Del Moral; i al visitant Víctor Sánchez. Va expulsar amb targeta vermella directa al local Fali (59’).

Incidències. El Nou Estadi va acollir uns 4.000 espectadors.

tracking