Diari Més

Omar Perdomo, a la corda fluixa

Gordillo no està content amb el seu rendiment i, depenent de com respongui en els pròxims dies, el Nàstic el podria posar al mercat

Omar Perdomo, durant una acció del Nàstic-Zaragoza d'aquesta temporada.

Omar Perdomo, a la corda fluixaNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Omar Perdomo podria tenir les hores comptades al Gimnàstic de Tarragona. L’extrem canari no està responent a les expectatives durant aquesta pretemporada i, aquesta circumstància, li podria costar un lloc a la plantilla de l’entitat tarragonina.

Perdomo no està sent, ni de lluny, el futbolista que s’esperava. El jugador arribat la passada temporada del Tenerife tenia una clàusula segons la qual el seu club d’origen el podia recuperar en finalitzar la 2017-18. El seu rendiment no va ser l’esperat, però sobretot perquè una lesió el va apartar dels terrenys de joc uns tres mesos. A mitjans d’octubre es va trencar el peroné i, quan va tornar a l’activitat, no va tenir la presència esperada amb cap dels entrenadors que van passar la campanya passada per la banqueta del Nàstic.

En total, van ser setze els partits de Lliga els que va disputar el futbolista nascut a Las Palmas de Gran Canaria, set d’ells partint com a titular. 706 minuts en els quals va anotar dues dianes, les quals van significar sis punts. Una, en la cinquena jornada, contra l’Albacete i, l’altra, a Granada en la trentena jornada del campionat.

Perdomo va ser una de les grans promeses de l’entitat canària fa pocs anys. S’esperava que fos el líder d’una generació que havia de pujar a Primera Divisió i consolidar-s’hi, però el seu rendiment, sempre intermitent, va motivar que el club deixés de pensar en ell com en l’eterna promesa i que comencés a buscar-li un futur lluny de l’entitat.

Perdomo va actuar com a cedit en un gran nombre de clubs. Universidad Las Palmas, Las Palmas C, Las Palmas Atlético, Unión Viera, Atlético de Madrid C i Estrella van ser els equips en els quals va militar a mode de préstec, sempre intentant formar-se per tornar amb força, però mai amb la suficient com per a consolidar-se en el primer equip del Tenerife.

Per a Omar Perdomo serà una prova de foc el partit que haurà de disputar demà el seu equip contra l’Espanyol al Nou Estadi. Serà un enfrontament després del qual tant la direcció esportiva, encapçalada per Arnal Llibert, com el cos tècnic, decidiran el futur d’un futbolista que havia arribat a Tarragona a menjar-se el món, però que no ha aconseguit complir amb les expectatives.

Omar, en una entrevista a La Opinión de Tenerife, va voler reivindicar-se. El futbolista va mostrar-se molt motivat pel fet d’enfrontar-se al Tenerife en la primera jornada de Lliga però, alhora, va deixar clar que volia demostrar que el seu antic club s’havia equivocat a l’hora de deixar-lo marxar. «El Nàstic ha apostat fort per mi i jo aspiro a tornar-li la confiança que han demostrat», resava el futbolista durant l’entrevista. Tot dependrà del seu rendiment en els pròxims dies ja que, si no, podria ser un dels jugadors que se situessin a la rampa de sortida de l’entitat tarragonina.

Quatre fitxatges

El el cas que Omar Perdomo acabés sent transferible i marxés del club grana, serien quatre les incorporacions que hauria de realitzar el Nàstic. Amb Álex López, centrecampista de l’Espanyol lligat, mancarien un central de categoria, un lateral dret i un extrem dret. Aquest darrer aterraria en substitució del mateix Perdomo.

Álex López, que la passada campanya va militar al filial de l’Espanyol, va ser un dels millors futbolistes de Tercera Divisió. Va ser el cervell de l’equip i també va ajudar defensivament com ofensivament. Un futbolista que està de gira amb el primer equip de l’Espanyol, amb el qual té contracte des del desembre, i que hauria de buscar una sortida a Segona Divisió A per continuar amb la seva progressió.

L’altre futbolista per fitxar és el desitjat central. Aquest, ha de ser un jugador de categoria, un defensor que cridi l’atenció dels davanters rivals i que tingui la suficient jerarquia com per a convertir-se en un dels líders del Nàstic 2018-19. El club té alguns noms sobre la taula, però encara és aviat per parlar d’una operació avançada.

Un lateral

El tercer a arribar seria un lateral dret que es complementés amb Otar Kakabadze. Sembla que Pol Valentín podria marxar en qualitat de cedit per poder tenir minuts i, per aquest motiu, mancaria un jugador de garanties en aquesta demarcació.

La darrera incorporació és la que està en interrogant, sempre depenent de què decideixi fer el club amb Omar Perdomo. Si segueix, l’arribada d’un extrem seria possible i, si acaba marxant, esdevindria obligatòria. Ara mateix, el club continua amb diversos fronts oberts i, a menys de dues setmanes per a l’inici del campionat de Lliga de Segona Divisió A, tot pot succeir a l’entitat tarragonina.

tracking