Diari Més

Un miler d'esportistes inunda el Port de Tarragona amb el Triatló

Molts podis en el marc d’una jornada plena de curses en diferents distàncies i categories

Els esportistes ho van passar d'allò més bé tot i les altes temperatures.

Un miler d'esportistes inunda el Port de Tarragona amb el TriatlóGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

S’ha de ser molt valent per a desafiar a l’asfixiant calor que està afectant aquests dies a la ciutat de Tarragona, entre molts punts del país. Ara bé, els prop de mil atletes que van sortir aquest diumenge al carrer per córrer pel Port de Tarragona són cas a banda.

Els gairebé 40 graus que van haver de suportar alguns d’ells no van impedir la seva participació en el Triatló Port de Tarragona, una cita que tornava a esdevenir un gran èxit a la zona marítima de la ciutat. Com sempre, el primer cap de setmana d’agost la gent es va llençar al carrer per participar en una prova que també va comptar amb alguna prova d’aigua i el triatló popular.

De públic, també n’hi va haver, i això que molts, segurament, van pensar posteriorment que els hauria sortit més a compte quedar-se a casa sota l’aire condicionat o al costat del ventilador. Tot i això, va valer la pena assistir a una cita en la qual es va poder córrer sol, en parella, en grups... De qualsevol manera perquè la diversió sempre estigués present.

La categoria olímpic individual va deixar com a guanyador Jonathan López (1.53’46), per davant de Tim Den Braber (1.55’25) i de Josep Maria Castelló (1.58’21), segon i tercer, respectivament. Tots tres eren esportistes independents. Pel que fa a olímpic relleus, els més ràpids van ser els equips Zone3 (1.48’32), Anna-Albert-Adrià (1.52’03) i Guillem-Marc-Miquel (1.54’40). Tots tres eren independents. L’última categoria de l’olímpic, la de parelles, va deixar en primera posició a Oriol Padrós (2.01’27, T3rtriatló), Álex Matesanz (2.01’27, T3rtriatló) i Claret Rosset (2.06’57, Sagan Team) com a esportistes més ràpids a arribar a meta. Les dues primeres modalitats van tenir un recorregut de 47 quilòmetres, mentre que la de parelles en va sumar quatre, arribant als 51.

Moltes proves

En la categoria sprint, sempre a 27,25 quilòmetres, la prova individual va tenir com a vencedor Cardona Thomas (1.03’19), seguit de Simon Nicolaas den Braber (1.04’00) i de Juan González (1.04’09), tots tres com a corredors independents. També ho van ser els tres més ràpids en relleus: Triflow (1.17’15), Riders on the storm (1’18’00) i Club Triatló Tarragona (1.18’33). Finalment, en parelles, primera posició per a Ivan Herruzo (1.10’23, Ivan-Roger), segona per a Roger Pagès (1.10’23, Ivan-Roger) i tercera per a Marc Luengo (1.14’04, Distance Tratló).

També va ser molt espectacular la prova del super sprint, amb un recorregut de 10,35 quilòmetres i que va servir per poder esprémer tot el que duien dins els atletes que es van atrevir a intentar completar el recorregut en el menor temps possible.

En super esprint individual, Óscar Estorach, amb un temps de 30’40, va ser el que va pujar més amunt en el podi d’honor. Tant ell com els altres dos millors participants eren independents. Es tracta de Marc Pérez (31’42) i de Javi Monzón (32’21). També es va disputar el Super Esprint Nosotras, una prova destinada únicament a noies i que va deixar com a vencedora a Gemma Ruiz (38’26), per davant de Mireia Montaña (42’21) i de Raquel Pi (42’29). Finalment, el Super Sprint Parelles, Roberto Martín (34’38, Rubén Roberto), Rubén Otero (34’38, Rubén-Roberto) i Jordi Mollo (39’04, Jordi-Meritxell) van ser els que van pujar al podi d’honor.

tracking