Diari Més

Xavi Bartolo. Entrenador del CF Reus Deportiu

«En els meus plans compto amb Isaac Cuenca, crec que es quedarà»

L’entrenador del CF Reus considera la plantilla «feta amb les nostres prioritats; està definida al 90%»

El tècnic del CF Reus, que s'estrena aquest curs a la banqueta, no l'espanta el repte de ser la cara més visible del projecte ni el fet que la Segona es presenti com la més complicada dels últims anys.

«En els meus plans compto amb Isaac Cuenca, crec que es quedarà»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—En quina situació es troba l’equip després de tres amistosos?

—Cada un ha sigut diferent i he buscat dues coses. Primer a nivell tàctic i col·lectiu si es fan el que entrenem, i després conèixer a nivell individual els jugadors que acaben d’arribar. A nivell individual hi ha jugadors que donen un bon nivell i altres que estan una mica desubicats pel que volem, però és normal en aquesta fase. Dins aquest procés també el cos tècnic estem aprenent què és el millor que podem demanar a l’equip, a vegades tens una idea amb els jugadors que han de venir i quan arriben les has de canviar.

—La plantilla encaixa amb les seves idees?

—Està feta amb les prioritats que creiem més adequades per a la nostra idea de joc i estem molt contents per l’esforç que ha fet el club, tenim el millor dins les nostres possibilitats. Diria que està definida al 90%, o més, només queda algun matís.

—Quina nota li posa al mercat que ha fet el club?

—Donar un 10 és molt difícil però s’hi ha acostat molt. Hem aconseguit quasi totes les nostres preferències i això és bo per a una entitat com la nostra, som una franquícia bastant nova i quan surts al mercat no és fàcil que la marca sigui de les més atractives. Anem creixent a poc a poc i enguany hem fet una passa endavant molt important; han vingut jugadors que que semblaven difícil d’incorporar. És un gran mèrit de la direcció esportiva.

—El CF Reus ha trobat el gol que li ha faltat els últims anys?

—Venim de fer dues temporades rendibilitzant molt bé els gols però a la vegada les estadístiques demostren que fer-ne 31 és insuficient si vols aspirar a salvar-te amb més solvència o a objectius encara més grans. Estem convençuts que la xifra de gols, aquest curs, la podrem augmentar. És important anotar perquè estem en la lliga dels tres punts, que s’aconsegueixen amb victòries i que implica, en la majoria de casos, fer més gols dels que nosaltres hem aconseguit.

—Veu Isaac Cuenca vestit de roig-i-negre el 18 d’agost?

—Estic esperançat que sí, el veig molt integrat amb el grup. S’ha trobat un ambient de treball molt casolà en el qual se sent molt còmode, hi ha companys amb els quals té molt bon feeling i està a casa. És un jugador amb molt potencial que ve d’unes experiències que no han tingut consonància amb el seu nivell, i necessita un lloc on sentir-se important i recolzat per l’entorn; Reus és el lloc indicat. Estem en una fase de la pretemporada en la qual és important que acabi definint les seves preferències. Estic esperançat que accepti la nostra proposta, ens donarà un salt qualitatiu molt important.

-—-Compta amb ell?

—Crec que es quedarà, compto amb ell. Dintre dels meus plans Isaac Cuenca és jugador nostre i podrem comptar amb ell. Si, malauradament, al final no fos així, ens hauríem de plantejar una darrera incorporació per tancar la part de dalt.

—Les sortides d’Atienza i Miramon han descompensat la plantilla?

—És difícil superar el seu nivell de prestacions, van donar un altíssim rendiment. Tant de bo la gent que ha vingut, en els quals tenim tota la confiança, ho acabin aconseguint. Primer hi ha una fase d’adaptació al que volem, en general crec que falta una mica d’experiència a la categoria però això s’aconsegueix jugant partits. La defensa ha sigut el punt fort aquestes dues temporades i esperem que enguany continuï la mateixa solidesa.

—Incorporar jugadors per dos o tres anys es fa pensant en el seu creixement?

—Hem apostat per gent jove i possibilitats de tenir recorregut i amb un marge de millora important. Demanar-los les mateixes prestacions que les que van oferir Atienza o Miramon l’any passat no seria just, però en pretemporada hem d’estar molt a sobre d’ells perquè millorin conceptes individuals i a nivell col·lectiu perquè puguin agafar més responsabilitats. Ara estem en aquesta fase i estem esperançats perquè tenen potencial.

—El CF Reus de Bartolo continuarà la línia de Natxo i Aritz?

—Busco un Reus sòlid defensivament i protagonista a nivell ofensiu, ser atrevits com hem sigut sempre. Dins de les nostres possibilitats hem intentat fer un joc atractiu per a la gent que ve a l’Estadi, no hem tingut mai complexes. La idea continua sent la mateixa i en el que portem de pretemporada hem tingut molts minuts aquesta idea. No entenc el futbol actual d’una altra manera.

—Només li ha calgut adaptar-se al paper d’entrenador perquè ja coneixia la plantilla?

—Canvia el fet de ser entrenador per primera vegada, és diferent ser-ho a Reus que a qualsevol altre lloc on no coneixes res. Ja tinc avançada molta feina de l’any passat, amb l’Aritz ja vaig tenir un rol molt compartit pel que fa a direcció de tasques i lideratge amb el grup per la gran amistat que teníem. El meu dia a dia no canvia massa, ara estàs més exposat a nivell mediàtic i pot ser l’únic canvi considerable que s’ha d’assumir amb tranquil·litat.

—L’espanta ser la cara visible?

—No. És cert que encara no hi ha punts en joc i l’efecte mediàtic no ha arribat, potser quan comenci la lliga hi haurà alguns canvis però intentaré portar-los amb la màxima tranquil·litat, també és el meu tarannà.

—Hi ha algun jugador que simbolitzi més la idea de futbol de Bartolo?

—Aquí hi ha molts jugadors amb un perfil de líder, n’hi ha en totes les línies, ja sigui per la seva experiència al món del futbol o per la trajectòria al club. És bo que un equip com aquest dintre del col·lectiu siguin capaços de poder suportar i tenir aquest rol.

Contra el Girona es veurà un equip definitiu?

—Estem plantejant els últims amistosos que ens queden, que seran els més importants de la pretemporada. No tenim clar quin plantejament farem, els dos partits tenen una transcendència important perquè acabem de veure les coses. És important i evident que volem que el grup doni una imatge que sigui del tot propera al que volem que es vegi després durant la competició. Des del principi he dit als jugadors que la pretemporada no serveix per relaxar-se, si només s’ho prenen com un amistós perdran possibilitats per poder-me convèncer de qui ha de jugar; des del primer moment el jugador ha de saber que les exigències són màximes.

—Han començat a estudiar Las Palmas?

—Hem aconseguit imatges de partits seus però no ens podem precipitar. Igual que ens passa a nosaltres, com més t’apropes al final de la pretemporada les alineacions i les idees són més properes al que es veurà en la competició. Buscar partits de l’inici de l’estiu no ens donen massa idees. Tenim un parell de vídeos de Las Palmas però creiem que encara no són prou significatius.

—L’espanta debutar a la banqueta veient els equips que hi ha a Segona?

—És el que toca, espantat no ho estic. La Segona sempre serà complicada independentment dels equips que baixin o pugin, sabem que tot i que els noms són importants el que més compta són les prestacions dels equips en els enfrontaments directes. L’any passat ja vam competir amb tota la tranquil·litat del món i enguany mantindrem la idea, no hem de tenir por i jugar sent atrevits a tot arreu. També és la nostra obligació. A mi em preocuparan igual el partit contra Las Palmas que acaba de baixar i té molt potencial, que contra el Rayo Majadahonda que ha pujat i sembla que no tingui tant de nom.

tracking