Diari Més

Karim Yoda vestirà de roig-i-negre les dues pròximes temporades

L’extrem tanca el serial acceptant l’oferta de renovació que el club li va fer el mes de juny passat

El jugador francès va arribar a l'hivern i es va convertir en un dels pals de paller del CF Reus.

Karim Yoda vestirà de roig-i-negre les dues pròximes temporadesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus ha aconseguit tancar el primer gran serial del club aquest estiu. Després d’un mes de negociacions i d’espera, no sense la falta de certesa que acompanyen aquests moviments en el món dels fitxatges al futbol, Xavi Bartolo pot comptar amb una peça més per al seu esquema. Karim Yoda ha acceptat la proposta de l’equip roig-i-negre i seguirà vestint l’elàstica reusenca dues temporades més.

L’extrem francès, de 29 anys, era una dels principals objectius de la direcció esportiva. El curs passat, amb poc més de mitja temporada, va aconseguir posar-se club i afició a la butxaca. En el seu debut, contra el Barça B a l’Estadi, va deixar un parell de detalls en forma de regat i conducció que va fer aixecar els seguidors roig-i-negres de les seves butaques. Les seves incursions per la banda dreta de l’atac, la diagonal cap a la frontal i la facilitat per connectar un xut potent amb la cama esquerra van convèncer al cos tècnic. Entre ells hi havia Xavi Bartolo, qui sabia, juntament amb la direcció esportiva encapçalada per Sergi Parés, que Yoda s’havia de convertir en una de les grans apostes per al curs 2018/2019.

L’arribada de Karim Yoda a la capital del Baix Camp va ser gairebé de rebot. El club es va veure obligat a incorporar un extrem després que Ricardo Vaz es lesionés de gravetat al genoll i s’acomiadés, pràcticament, de la temporada. El CF Reus hauria pogut esperar al mercat d’hivern, però va preferir avançar el moviment i signar el francès. L’aposta era arriscada: Yoda aterrava a l’Estadi Municipal després d’una temporada inadvertit a l’Almería, castigat per una greu lesió al genoll, i sense fitxa per al Getafe, equip que n’era el propietari i que va acceptar de bon grat una cessió fins a final de curs a l’entitat reusenca.

La vinculació entre el CF Reus i el jugador va finalitzar el 30 de juny passat, quan va expirar el seu contracte de cessió. A la vegada, també es va acabar la seva relació amb el Getafe. Així, doncs, Yoda es va quedar sense equip però sabent que el club roig-i-negre confiava en ell i el volia mantenir a la plantilla. El mes de juliol va començar amb Yoda marxant de vacances amb una proposta de renovació per part del club presidit per Xavier Llastarri.

Entre Reus i l’estranger

El debat pel futur de Karim Yoda tenia dos actors. Per una banda, la possibilitat de fitxar per un equip estranger, i el club era conscient que motius personals l’apropaven a signar per un conjunt de Suïssa. A l’altra banda hi havia la certesa que, si el francès es quedava a Espanya, seria per jugar al CF Reus, si bé hi havia altres conjunts com el Numancia d’Aritz López Garai que havien mostrat interès en incorporar-lo.

Finalment, Yoda s’ha decantat per a continuar a la capital del Baix Camp amb un contracte prou llarg: dues temporades, fins el 2020. El futbolista va fer les maletes, ahir mateix, per tornar de les seves vacances i participar en la sessió d’entrenament que els de Xavi Bartolo van fer, a la tarda, a l’annex de l’Estadi Municipal.

La renovació de Yoda no tanca, només, una única carpeta. El club sap que no necessita pentinar més mercat del que resulta just i necessari. La direcció esportiva continua esperant un cas similar al del francès, ja que Isaac Cuenca continua en la disciplina roig-i-negra esperant que es resolgui el seu futur. La decisió del reusenc comportarà fixar l’interès en una o dues peces ofensives: un extrem i un punta més.

La continuïtat de Karim Yoda a l’Estadi Municipal, doncs, ha tancat dues carpetes, ja que assegurar-se que el francès vestirà els colors reusencs dos anys més permet descartar la incorporació d’una tercera peça en aquesta parcel·la.

tracking