Diari Més

Mantenir la columna vertebral, el principal èxit de l'estiu al CF Reus

El club roig-i-negre ha aconseguit retenir i renovar figures clau per als esquemes i el vestidor

Vítor Silva intenta sortejar dos companys en un partit d'entrenament a l'Estadi Municipal.

Mantenir la columna vertebral, el principal èxit de l'estiu al CF ReusCF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La feina de la direcció esportiva del CF Reus aquest estiu no s’ha centrat, únicament, en les incorporacions. Per sort, l’arribada de Xavi Bartolo després de l’adéu precipitat de López Garai va evitar que la reestructuració de la plantilla suposés un problema. La directiva reusenca mantenia un guió continuista a la banqueta amb l’esperança, convertida en encert, que aquest es traslladés sobre la gespa. Així, tot i algunes baixes sensibles per a Bartolo, el club reusenc encara el tram final de la pretemporada amb la columna vertebral de l’equip gairebé intacta.

Les baixes més traumàtiques, si bé esperades, es van produir en zona defensiva. Jorge Miramon i ‘Pichu’ Atienza, dos titulars indiscutibles i motors del CF Reus, feien les maletes per a marxar al Huesca i Numancia respectivament. Bartolo es va trobar, a més, sense cap lateral, ja que Campins a la dreta i Migue i Menéndez a l’esquerra també van deixar la capital del Baix Camp. En aquesta parcel·la el club manté el capità Jesús Olmo, una de les vèrtebres del projecte. Per darrere seu també continua Edgar Badia, qui defensarà els pals roig-i-negres un any més. La sortida de l’entrenador de porters Yvan Castillo va apropar el meta al Deportivo, equip que ja l’havia pretès l’estiu anterior. Edgar Badia serà, però, titular indiscutible una temporada més.

La continuïtat de Badia i Olmo realcen una de les grans característiques del CF Reus: la solvència defensiva. En el primer curs al futbol professional, el porter va fregar el Zamora de la categoria i, si bé el curs passat va quedar més lluny per aquesta lluita, l’equip va continuar demostrant que és un dels clubs de Segona als quals costa més fer un gol. Bartolo, una peça clau en els anys de Natxo González i López Garai a la banqueta reusenca, va assegurar buscar més protagonisme amb la pilota però sense oblidar que la base d’aquest equip comença pels ciments defensius.

El mig del camp ha sigut la parcel·la que menys moviments ha patit aquest estiu. Només l’arribada de Mario Ortiz per dotar de qualitat i fons d’armari la zona de creació, i la renovació de Tito, un dels pals de paller a la gespa i al vestidor.

La continuïtat de figures com Ledes o Carbonell ha estat clau. El primer va tancar un primer curs com a roig-i-negre que va fregar l’excel·lent, despertant l’interès de diversos clubs. El de Bellaterra va disparar les alarmes al FC Barcelona, qui es va plantejar exercir la clàusula de recompra però que, finalment, no va fer cap oferta en ferm.

Renovacions per engrescar

La columna vertebral del CF Reus 2018/2019 serà gairebé la mateixa que la del CF Reus 2017/2018. Ho serà, també, gràcies a les renovacions d’algunes de les seves vèrtebres, un moviment de la direcció esportiva que ha servit per generar entusiasme als aficionats en assegurar la continuïtat de Vítor Silva i Dejan Lekic.

El migcampista portuguès és l’autèntic amo de l’equip roig-i-negre. Coneix la casa, la categoria, té experiència i aquell punt diferencial que el converteix en un jugador únic. Comptar amb ell en la zona de creació és un punt a favor per a Xavi Bartolo.

Abans que acabés la campanya anterior Dejan Lekic va renovar la seva fidelitat amb els reusencs. El serbi va arribar en el tram final del mercat, amb el curs ja començat i amb poc ritme. Amb vuit gols es va posar el públic a la butxaca i aquest curs tornarà a ser la punta visible de la columna vertebral reusenca en la parcel·la ofensiva.

tracking