El Nàstic es queda el Trofeu Ciutat de Tarragona

Un gol de Maikel Mesa ha donat la victòria per la mínima al conjunt tarragoní (1-0)

La pretemporada del Nàstic no està generant massa expectació fins al moment o, com a mínim, això és el que s’ha vist reflectit a les grades del Nou Estadi aquest vespre. Els tarragonins s’han imposat per la mínima al Saragossa en el partit de pretemporada on hi havia el Trofeu Ciutat de Tarragona pel mig. La copa s’ha quedat a Tarragona gràcies a un gol de Maikel Mesa, que no ha celebrat, i a la solidesa defensiva que ha demostrat el conjunt grana durant tot el partit.

Des dels primers minuts el Nàstic ha ensenyat al públic que vol sortir, sempre que es pugui, amb la pilota jugada i, si cal, recolzant-se amb el porter. Un sistema de joc que es nota ben entrenat però que només arriba fins al mig del camp. A partir d’aquesta zona les idees no són tan clares i busquen amb massa precipitació una passada en llarg a la banda o a Barreiro.

El primer en avisar amb un xut a porta ha estat el Saragossa a través de Javi Ros des de fora l’àrea però Bernabé l’ha atrapat sense problemes. Poc després ha arribat el torn del Nàstic, Tete ha fet un bon canvi de banda cap a Pol Prats que ha controlat bé, s’ha endinsat a l’àrea però, davant la proximitat del rival i que estava una mica escorat, no s’ha atrevit a disparar i ha cedit la pilota per a Barreiro que l’ha acabat perdent perquè la defensa del Saragossa se li ha tirat a sobre.

El davanter gallec encara ha disposat d’una altra ocasió. Ha rebut una passada alta que ha controlat entre dos defenses i ha finalitzat amb un xut creuat que s’ha acabat perdent per línia de fons, fregant el pal dret de la porteria defensada per Álvarez.

Una de les sorpreses en l’onze d’avui ha estat la presència de Pol Prats, el jove talent de la cantera grana ha disposat de gairebé mitja hora de partit i ha donat bona mostra de la seva entrega i sacrifici a l’hora de defensar però li ha faltat una mica més d’atreviment, potser per això Gordillo ha decidit donar entrada a Omar Perdomo al seu lloc. El jove jugador ha sortit del camp amb una gran ovació de l’afició.

En els darrers minuts d’aquesta primera meitat s’ha augmentat el ritme del partit i el Saragossa ha tingut la més clara per avançar-se en el marcador. Pombo ha xutat amb molta potència buscant la porteria de Bernabé que s’ha llençat a per la pilota però abans que aquesta arribés a les seves mans Soro ha intentat desviar la trajectòria de l’esfèrica però l’ha desviat tant que s’ha perdut per sobre del travesser. Minuts després sí que ha arribat la intervenció de Bernabé amb una gran mà al primer pal refusant una centrada que s’enverinava i amenaçava en colar-se al fons de la porteria.

En atac el Nàstic no estava oferint gaire cosa excepte un actiu Tete que ha aixecat a l’afició en més d’una ocasió. Precisament, després d’una de les seves jugades la pilota ha acabat als peus de De Nova que ha centrat la pilota amb molta precisió per a que Uche pentinés i Barreiro, també amb el cap, rematés a porta. Álvarez amb una bona mà ha aconseguit desviar la pilota que ha caigut als peus de Maikel Mesa que no ha perdonat. Un gol que ha posat per davant al conjunt local però que no ha estat celebrat pel seu autor.

A la segona meitat pocs jugadors han repetit a l’onze tarragoní, només Arzo, Fali, De Nova, Tete i Omar. En aquests segons 45 minuts ha jugat per primer cop a la pretemporada Dimitrieski que ha estat molt segur sota pals excepte en els darrers minuts que no ha mesurat bé i ha regalat la pilota a un rival, deixant l’erada en un ensurt.

Luis Suárez ha estat un dels jugadors més destacats d’aquesta segona meitat però només ha pogut jugar 25 minuts. Des que ha trepitjat el terreny de joc els defenses l’han marcat de prop i només l’han pogut aturar amb faltes. En una d’elles, ha rebut un cop al cap i li han hagut de posar punts. Després de tornar al terreny de joc, ha hagut de marxar en llitera perquè s’ha marejat.

Amb la seva marxa del terreny de joc Manu del Moral s’ha quedat sol en atac i el Nàstic no ha generat més perill. Pràcticament la pilota no ha sortit del camp del Nàstic però s’ha defensat bé, concedint poques ocasions de gol a l’equip aragonès. Les poques vegades que han aconseguit disparar a porteria Dimitrievski les ha atrapat sense problemes.

D’aquesta manera s’ha acabat el partit, amb victòria pel Nàstic que ha aixecat el Trofeu Ciutat de Tarragona, concretament el que ha exercit de capità en aquesta segona meitat, Javi Márquez. Amb victòria per la mínima però amb molta solidesa defensiva que ha permès no encaixar cap gol i treure bones sensacions contra el primer test seriós de la temporada.

Fitxa tècnica.

Nàstic. Bernabé (Dimitrievski 45’), Pol Valentín (Kakabadze 45’), Arzo (Salva Ferrer 75’), Fali (Roger Figueres 80’), De Nova, Rocha (Djetei 45’), Mesa (Márquez 45’), Tete (Brugui 63’), Pol Prats (Omar 28’), Uche (Luis Suárez 45’) (Sanz 71’) i Barreiro (Manu del Moral 45’).

Saragossa. Álvarez, Benito (Clemente 75’), Perone (Biel 65’), Grippo (Delmás 65’), Aguirre, Buff (Muñoz 65’), Javi Ros Torras (75’), Pombo (Rai 71’), James (Nieto 75’), Soro (Verdasca 45’) i Medina (Alfaro 71’).

Gol. 1-0 Mesa (41’)

Àrbitre. Eduardo Prieto Iglesias (col·legi navarrès) ha amonestat a De Nova (6’) i Djetei (68’) per part del Nàstic i a James (56’) i Grippo (59’) per part del Saragossa.

Incidències. Partit de pretemporada disputat al Nou Estadi.