Diari Més

Sergi Palencia i Raúl Lizoain, a la carpeta de candidats pel Nàstic

El club tarragoní valora incorporar el lateral dret blaugrana i estudia el porter canari per si falla Becerra

Imatge d'arxiu de Sergi Palencia.

Sergi Palencia i Raúl Lizoain, a la carpeta de candidats pel NàsticCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les oficines del Gimnàstic treballen sense descans per tal de polir la plantilla i tancar les incorporacions amb més urgència. El campionat de lliga és a tocar i, encara que el mercat no acaba fins a finals del mes d’agost, la voluntat del club és que l’equip estigui el més tancat possible quan la pilota comenci a rodar. En el cas grana, ho farà el dilluns 20 d’agost al Nou Estadi contra el Tenerife. Per tal d’assolir aquest objectiu, la direcció esportiva treballa amb diversos noms per a cadascuna de les zones del camp.

La defensa és la que necessita més efectius. Més enllà de dos centrals, tant si De Nova forma part de la primera plantilla com si no, el Nàstic necessita cobrir el lateral dret. En aquesta demarcació només hi figura Otar Kakabadze i, si bé Pol Valentín està oferint un bon nivell en aquesta pretemporada, el club es vol cobrir les espatlles amb un jugador de garanties i qualitat de titular. En aquest sentit, al Nou Estadi mostren interès en Sergi Palencia, jugador i capità del FC Barcelona B.

El Nàstic ofereix a Palencia la possibilitat de continuar al futbol professional després que el filial blaugrana perdés la plaça de Segona Divisió el curs passat. Palencia és un dels futbolistes amb més qualitat al club blaugrana, però tot i la seva projecció es topa amb el problema que suposa arribar al primer equip culé.

El Barça i Palencia van renovar la seva relació l’hivern passat fins l’estiu del 2020. Actualment, el jugador es troba als Estats Units realitzant la pretemporada amb el primer equip blaugrana. Ernesto Valverde, preparador dels barcelonins, se l’ha endut juntament amb 12 jugadors més del filial i el juvenil per l’absència d’efectius del primer equip. Amb tot, Palencia no acaba de convèncer al tècnic, i la presència de Sergi Roberto i Semedo li nega la possibilitat de formar part de la primera plantilla. Aquest fet, sumat a la categoria del filial, juguen a favor del Nàstic a l’hora de convèncer el jugador.

Alternativa sota pals

Un dels altres noms que valora la direcció esportiva nastiquera és la de Raúl Lizoain, porter de la Union Deportiva Las Palmas. Els grana estan atents a les possibilitats que pugui oferir el mercat, i contemplen la incorporació del meta si acaba fallant l’opció d’Isaac Becerra per substituir Stole Dimitrievski. Així i tot, la voluntat al Nou Estadi és que sigui l’encara jugador del Valladolid qui defensi la porteria grana quan es confirmi la sortida del macedoni rumb al Málaga.

La incorporació de Lizoain podria ser més senzilla que la de Sergi Palencia. El porter de Las Palmas de Gran Canària es troba en la rampa de sortida, ja que el club no compta amb ell. L’arribada de Raúl Fernández i la presència de Nauzet Pérez impossibiliten que disposi de minuts. A més, per a Manolo Jiménez, tècnic de la UD, no entra als plans de l’equip.

Lizoain s’ha quedat a Gran Canària mentre la resta de companys han volat a Anglaterra per dur a terme la pretemporada. S’hi ha quedat, segons el club, per molèsties, igual que altres futbolistes que tampoc entren en els plans de Manolo Jiménez i als quals Las Palmas busca una sortida aquest mercat.

Imatge d'arxiu de Raúl Lizoain.

Sergi Palencia i Raúl Lizoain, a la carpeta de candidats pel NàsticCedida

tracking