Diari Més

El primer derbi serà de Festa Major

El Nàstic iniciarà la temporada rebent el Tenerife, mentre que el Reus visitarà l’estadi de Las Palmas

Juan Cámara, del CF Reus, condueix una esfèrica en el partit d'anada,

El derbi de les necessitatsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos equips de la província de Tarragona ja coneixen quin serà el seu calendari en la temporada 2018/2019. Per primera vegada, la competició de lliga serà asimètrica, el qual implica que l’ordre de la primera volta no es repetirà a la segona. Només la primera jornada de cadascuna de les meitats del campionat serà igual.

El Nàstic començarà la temporada com a local per vuitè any consecutiu. Ho farà contra el Tenerife, encetant la competició domèstica al Nou Estadi el cap de setmana del 18 i 19 d’agost, amb els horaris encara per confirmar. Per la seva banda, el CF Reus iniciarà la campanya fora de casa. És el tercer curs dels roig-i-negres a la Segona Divisió i el tercer consecutiu que inauguren la competició lluny de l’Estadi Municipal. En aquesta ocasió també s’enfrontaran a un equip canari, ja que visitaran el Las Palmas. El primer matx a Recasens i Mercadé es viurà en la segona jornada, quan el Zaragoza s’enfronti als de Xavi Bartolo.

El primer duel dels tarragonins, doncs, es preveu molt igualat, mentre que els reusencs parteixen amb un lleuger desaventatge ja que els de Gran Canària són un dels tres clubs descendits de Primera Divisió.

La primera data marcada en vermell en el calendari de Nàstic i Reus és la sisena jornada, quan es disputarà el primer derbi. Per tercer any consecutiu, serà l’Estadi Municipal de la capital del Baix Camp el que acollirà el duel entre reusencs i tarragonins en la primera volta. A més, caurà en unes dates molt assenyalades: el cap de setmana del 22 i 23 de setembre, en plenes festes de Misericòrdia a Reus i Santa Tecla a Tarragona.

El derbi de la segona volta es disputarà, al Nou Estadi, en la jornada número 25 del campionat. Si bé encara es pot produir algun canvi en el calendari, aquest segon assalt es viurà el cap de setmana del 9 i 10 de febrer.

Vells coneguts

Roig-i-negres i granes tenen més dates assenyalades en el calendari de la Segona Divisió. Es tracta dels duels que els enfrontarà a antics entrenadors o dirigents dels clubs. En el cas del CF Reus, el Numancia d’Aritz López Garai visitarà l’Estadi Municipal en la 21a jornada, la darrera de la primera volta; mentre que el Deportivo de Natxo González ho farà en la cita número 30 del campionat.

Per la seva banda, el Nàstic es tornarà a trobar amb Vicente Moreno, una de les figures clau en els èxits més recents dels grana. Els tarragonins rebran el Mallorca en la jornada 38 del campionat. Abans, en la 19a, hauran visitat l’Iberostar Estadi balear. El Gimnàstic es creuarà, també, amb el Lugo d’Emilio Viqueira, qui va canviar la direcció esportiva catalana per la gallega després d’acomiadar-se del Nou Estadi a finals de la campanya anterior. La casualitat del sorteig va voler que Nàstic i Lugo es citin, al feu tarragoní, en la darrera jornada del campionat, el cap de setmana del 8 i 9 de juny.

El tram més complicat

El Nàstic viurà un autèntic Tour Malet en el tram final de la primera volta i l’inici de la segona. Els homes dirigits per José Antonio Gordillo disputaran, de la jornada 18 a la 22, quatre de sis partits lluny del Nou Estadi. Així, encadenaran les visites a Extremadura i Mallorca abans de rebre el Córdoba, i tornaran a viatjar a Elx i Tenerife per rebre el Las Palmas. El CF Reus, en canvi, disputarà quatre de sis partits com a local entre aquestes mateixes jornades.

tracking