Diari Més

La plantilla reusenca guanya equilibri entre veternia i joventut

El club ha fitxat dos perfils molt marcats de jugadors, que combinen experiència i projecció

Guerrero, amb 20 anys, serà el futbolista més jove, mentre que Linares, amb 35, el més gran.

La plantilla reusenca guanya equilibri entre veternia i joventutCF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció esportiva del CF Reus tancarà, amb tota seguretat, la millor plantilla de la qual ha disposat el club a la Segona Divisió. El tercer estiu dels roig-i-negres al mercat ha servit per constatar el creixement de l’entitat, que ha sabut com moure’s per incorporar jugadors que permetin fer un salt de qualitat a l’equip. Ho ha fet, a més, sense que suposi una gran inversió i lligant les peces a llarg termini. De moment, només s’ha tancat una cessió, a l’espera que Mikel Villanueva també arribi en format de préstec des del Málaga.

La plantilla encara necessita algun retoc, i només té la urgència del lateral esquerre. La resta de moviments al mercat depenen de decisions de futbolistes en concret. A més de Yoda, que manté a l’espera la incorporació d’un extrem, es troba Isaac Cuenca. El reusenc va demanar al club roig-i-negre un marge per poder decidir-se sobre el seu futur. Si transcorregut aquest temps Cuenca no troba cap aventura en el futbol professional, la possibilitat que vesteixi de roig-i-negre a partir del 18 d’agost es pot convertir en realitat.

Més enllà dels aspectes a polir, Xavi Bartolo ja té gairebé totes les peces a la seva disposició. Actualment compta amb 19 futbolistes, que es pot ampliar a un màxim de 23 jugadors si es contemplen les incorporacions d’un central, els dos extrems (siguin Cuenca i Yoda o uns altres) i un davanter. Aquesta xifra contrasta amb la d’altres temporades. L’any del debut al futbol de plata, Natxo González va comptar amb 27 peces al llarg del curs, i la campanya passada Artiz López Garai va comptar amb un total de 26 futbolistes.

Aquesta rebaixa en efectius també s’ha traduït en incorporacions de prestigi. L’exemple més clar és el de Miguel Linares, un davanter contrastat amb gol de sobra a les seves cames. Seguint aquest perfil també ha arribat Mario Ortiz, futbolista amb una llarga trajectòria al futbol professional espanyol. Aquests dos futbolistes, precisament, han estat els fitxatges de més edat que ha tancat el club, amb 35 i 29 anys respectivament. Tant Linares com Ortiz, a més, reforcen dues zones on l’experiència i la veterania juguen un punt a favor.

Un espai on esclatar

El CF Reus ha sabut rodejar-se a parts iguals d’experiència i joventut. Aquest guió s’ha constatat en l’actual mercat d’estiu, en el qual han arribat jugadors contrastats i d’altres amb molt de marge per créixer. És el cas de Shaq Moore (21 anys), Alejandro Catena (23 anys) o Adri Guerrero (20 anys), qui ha pujat del filial. També s’han incorporat futbolistes amb més anys de trajectòria però amb el mateix perfil de joventut amb capacitat per esclatar en un club que també busca créixer i fer-se fort.

Així, la mitjana d’edat de l’actual plantilla és de 27 anys, la més jove de les últimes temporades i la que millor combina joventut i experiència amb menys peces sobre el terreny de joc.

El cas d’Adri Guerrero obre una porta a l’ús del filial com a plataforma per fer el salt al futbol professional. El curs passat ja es va fer un experiment similar quan Antonio Sillero va pujar al primer equip per suplir la baixa de Santamaría. El moviment del lateral esquerre, però, no respon a la necessitat, si bé és cert que és l’únic futbolista en aquesta demarcació. Algunes de les incorporacions del Reus B Cambrils també s’han fet pensant en la possibilitat que, en una o dues temporades, puguin fer el salt al primer equip. Amb menys efectius, Bartolo pot acudir amb més facilitat al planter.

tracking