Diari Més

Luís Suárez, Rocha i Del Moral es fixen els 50 punts com a primer objectiu

Els tres futbolistes defineixen el Nàstic com un equip «familiar», i es comprometen a treballar per evitar patir un any més

Luís Suárez, el president Josep Maria Andreu, Manu del Moral i David Rocha, van trepitjar la nova gespa del Nou Estadi.

Luís Suárez, Rocha i Del Moral es fixen els 50 punts com a primer objectiuGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El missatge al Nàstic és clar. Tot i portar dues setmanes de pretemporada, la plantilla sap què toca fer per evitar el patiment de les darreres dues temporades, quan s’ha aconseguit la permanència a la Segona Divisió en la darrera jornada. Els nous membres de la nòmina grana també tenen interioritzat aquest missatge. Luís Suárez. David Rocha i Manu del Moral, els tres presentats ahir a les instal·lacions del Nou Estadi, van coincidir en el principal objectiu del club en aquest curs: «El primer que hem de fer és aconseguir els 50 punts i com més aviat millor, llavors ho podrem celebrar i ens podrem fixar més metes», va reflexionar Rocha.

El retorn de David Rocha a Tarragona és, amb tota seguretat, el moviment d’aquest estiu que més ha animat l’afició grana. El migcampista, després d’una etapa lluny del Nou Estadi que va tenir l’Oviedo com a últim capítol, va assegurar que tenia molt clar que viuria una nova experiència de grana: «Quan vaig marxar sabia que tornaria; sempre he considerat que Tarragona és casa meva», va defensar. Per aquest motiu, el president del club tarragoní, Josep Maria Andreu, va exposar «és un dia de màxima felicitat perquè Rocha torna al Nàstic».

Tot i el temps viscut fora, el migcampista va assegurar que el club no havia canviat i «l’essència és la d’abans». Rocha era un líder, i en el seu retorn no defuig la responsabilitat de dir les coses com toquen: «Si no pensem que hem de fer els 50 punts aviat, estem molt equivocats», va alertar. Amb tot, el Càceres va assegurar tornar al Nou Estadi per «ajudar i sumar, fer que siguem una família; en la meva anterior etapa vam ser una pinya i això ens va donar molt». A més, Rocha també va demanar «treballar molt i competir per tal de ser un equip difícil de guanyar».

Luís Suárez, joventut i talent

És un debutant al futbol professional espanyol però ja té interioritzat el missatge del vestidor grana. Luís Suárez arriba cedit pel Watford anglès, i assegura marcar-se «reptes a nivell personal però, sobretot, de grup». Tot i saber que només jugarà un any al Nou Estadi, Suárez no pensa en què pot fer per captar l’atenció del seu equip de procedència: «Penso en aquest grup, en no patir i poder mirar amunt, tenim qualitat de sobra», va reblar el davanter.

Tot i parlar d’aspiracions nobles, Luís Suárez també va demostrar tocar de peus a terra. Així, va defensar «sabem que l’equip ve de temporades en les quals ha patit, així que hem de lluitar pels 50 punts i després ja mirarem més amunt». Suárez es va definir com un futbolista «que puc jugar en punta, pentinant pilotes o rebent d’esquenes; o deixar-me caure a la banda, perquè també tinc velocitat».

El colombià sap que haurà de guanyar-se els minuts lluitant amb homes com Manu Barreiro, Manu del Moral o Ike Uche, el qual encara té contracte vigent amb el club grana. Amb tot, Suárez va exposar «no jugaré amb pressió» davant la qualitat dels seus companys i competència en la punta d’atac del Nàstic. «Ho donaré tot al camp, intentaré aprendre de futbolistes d’aquest nivell», va cloure.

Del Moral destaca el vestidor

L’arribada de Manu del Moral a Tarragona ha aixecat polseguera al seu antic club, el Numancia. El davanter va rescindir el contracte amb els sorians defensant motius personals i per estar més a prop de la família. Finalment, tal com va reconèixer el futbolista, «tenia diferents ofertes, vaig valorar el costat esportiu i el personal, i el Nàstic em sumava en els dos, així que vinc aquí amb molta il·lusió». Pel que fa als sorians, va exposar «donaré explicacions, quan toqui, i tothom ho entendrà, i ho faré perquè tinc moltes coses a agraïr al Numancia».

Del Moral va insistir, igual que els seus companys, en la necessitat d’arribar a la cinquantena de punts per tancar la salvació el més aviat possible. Un objectiu que, aquest any, es preveu com una quimera en el futbol de plata espanyol: «Veus la Segona Divisió i hi ha molts equips històrics que volen tornar a Primera, això la farà molt igualada i competitiva», va detallar Manu del Moral.

Amb dos dies a Tarragona, el davanter andalús ja es va poder fer una idea dels seus companys al vestidor grana. Del Moral va exposar que el Nàstic «és un club molt familiar», i va afegir «la plantilla s’està fent però a nivell humà és molt important, qui acaba marcant els èxits i fracassos és la plantilla». El de Jaén va prometre «ho posaré tot a disposició de l’equip, tot es basa en la il·lusió i en tinc molta».

tracking