Diari Més

El CF Reus es reafirma en l'aposta per mantenir-se a la Segona Divisió

Quatre de les sis incorporacions d’aquest estiu s’han compromès amb el club per més de dos anys

Freixanet, un dels nouvinguts, ha signat per tres temporades.

El CF Reus es reafirma en l'aposta per mantenir-se a la Segona DivisióGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futbol de plata agrada, i molt, a Reus. El club de la capital del Baix Camp va debutar a la Segona Divisió mantenint gran part del bloc que ascendia de Segona Divisió B i va sorprendre signant la permanència amb molta solvència. El segon curs, més complicat ja que algunes de les peces importants havien marxat, va servir per veure un CF Reus sobri que va saber sobreviure a la duresa de la categoria de plata. Aquest tercer curs consecutiu al futbol estatal es preveu com el de l’assentament a LaLiga 1|2|3.

De mica en mica, el club roig-i-negre ha anat adaptant-se a les condicions de la Segona Divisió. En una competició molt complicada i disputada, l’entitat presidida per Xavier Llastarri va apostar per assentar-se a la categoria, fer les coses bé per mantenir-se estable dins el complicat riu que és el futbol professional. L’aposta per treballar una identitat de club i mostrar confiança en el projecte es va viure l’hivern passat, quan el CF Reus va preferir no fer cap moviment al mercat en lloc de fitxar per fitxar.

Aquest estiu s’ha confirmat la tendència iniciada el curs anterior. S’han renovat peces clau com Vítor Silva o Dejan Lekic, i s’han combinat incorporacions ambicioses amb d’altres de projecció. El club confia estar molts anys a Segona Divisió, i ha apostat perquè les peces que se sumin al projecte ho puguin fer a llarg termini. Sense comptar l’ascens d’Adrià Guerrero, qui ja tenia contracte amb el club del Baix Camp, quatre dels fitxatges s’han signat a dos o tres anys vista.

Una única cessió

Miguel Linares ha estat l’únic futbolista que ha arribat a Reus, aquest estiu, amb un mínim d’una temporada. L’ex de l’Oviedo, un home amb gol que ha estat la incorporació amb més cartell dels roig-i-negres, ha signat per un curs amb un segon d’opcional.

L’any passat van ser diversos els futbolistes que van aterrar al CF Reus per disputar-hi una sola temporada: Menéndez, Borja García o Juan Cámara van arribar cedits. Aquest estiu, en canvi, només Shaq Moore, de moment, ho ha fet en aquesta qualitat.

Els futbolistes joves que ha signat el club de Xavier Llastarri, més enllà de Guerrero, ho han fet per tres temporades. És el cas de Pol Freixanet (26 anys), Alejandro Catena (23 anys) i Ángel Bastos (26 anys). Linares (35 anys), ha arribat seguint la fórmula 1+1, mentre que Mario Ortiz (29 anys) vestirà de roig-i-negre els dos següents cursos.

L’Hércules s’interessa per Pablo Íñiguez

El futur de Pablo Íñiguez s’allunya del CF Reus. Club i futbolista estan d’acord en trencar la seva vinculació, i l’Hércules parteix com a principal candidat per acollir el central. Íñiguez busca un equip amb el qual sentir-se important i gaudir de minuts per poder-se forjar i créixer. Amb 24 anys, Íñiguez busca un paper amb protagonisme que té difícil aconseguir a la capital del Baix Camp. El curs passat, si bé va mostrar molt bon nivell, no va gaudir d’ocasions per assentar-se i fer-se un lloc entre els indiscutibles Olmo i Atienza. Aquest curs, la incorporació de Catena i l’interès en futbolistes com Mikel Villanueva porten Íñiguez a veure amb bons ulls la seva sortida. El club podria fer oficial l’adéu del central aquesta setmana, arribant a un acord que li permeti posar rumb a l’Hércules. D’aquesta manera, els roig-i-negres tindrien més marge i oportunitats per signar un dels centrals que figuren a la llista amb noms com Héctor Verdés o Mikel Villanueva.

tracking