Diari Més

Primera presa de contacte del nou Nàstic de Gordillo amb la competició

El conjunt grana s’imposa per 5 gols a 1 a la Pobla en un partit en el qual els futbolistes més joves van gaudir de molts minuts

Maikel Mesa, en una acció del duel contra el filial dels tarragonins. El canari va jugar 45 minuts.

Primera presa de contacte del nou Nàstic de Gordillo amb la competicióGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Primer compromís de la pretemporada tancada amb victòria per part del Nàstic. El conjunt de Tarragona es va imposar còmodament, sobretot a la segona meitat, en un duel carregat de futbolistes joves. José Antonio Gordillo va donar protagonisme, en dues meitats, a un total de vuit jugadors emergents. Rodri i Luis Suárez, tot i tenir fitxa del primer equip, es van sumar a aquesta llista. El primer, per cert, va aconseguir anotar una diana, la que obria el marcador en la primera meitat.

Gordillo va apostar perquè Pol Valentin, Roger Figueras, Rodri i Luís Suárez comencéssin el matx. Ho van fer al costat de Bernabé, Djetei, Abraham Minero, Dumitru, Rocha, Javi Márquez i Maikel Mesa. En els primers 45 minuts, el tècnic del Gimnàstic va deixar clar que la seva aposta és la formació amb quatre defenses, quatre migcampistes i dos davanters. En acabar el partit, reconeixia «així és com em sento còmode, és la meva manera d’entendre el futbol».

També va servir, la primera meitat, per imaginar un Nàstic amb bona construcció des de darrere. Rocha i Javi Márquez, formant el doble pivot, es van oferir constantment entre línies per ajudar a la circulació de pilota als seus companys. Rocha baixava gairebé fins a la frontal de l’àrea, es girava i ja sabia on enviar l’esfèrica. Dues setmanes del seu retorn a Tarragona, l’ex de l’Oviedo tenia interioritzat el sistema i jugava gairebé de memòria, sabent en tot moment on trobaria un company.

Protagonistes De Nova i Brugui

Després d’un primer temps que va acabar amb empat a una diana -Sergio Montero va fer el gol de la Pobla-, Gordillo va canviar gairebé totes les peces i només van repetir Bernabé, Pol Valentín i Luís Suárez. L’aposta per la joventut va créixer, amb minuts per Salva, Ivan de Nova, Óscar Sanz, Brugui i Ralph. Del primer equip només Arzo, Fali i Omar van jugar.

Ivan de Nova i Brugui van ser dos punyals per la banda esquerra. El segon, com a extrem, va demostrar molta qualitat i projecció. El primer, actuant com a lateral esquerre, va portar Gordillo a tancar la porta a incorporar un jugador en aquesta demarcació: «No crec que haguem de fitxar ningú per suplir a Javi Jiménez, De Nova ha demostrat tenir molt nivell i crec que podem confiar en ell», va defensar el tècnic grana. Gordillo va afegir «sóc un entrenador de planter, m’agrada donar minuts als joves».

En aquesta segona meitat, dos gols de Ralph, i un de Brugui i Arzo, van tancar el marcador.

Presa de contacte per Del Moral

Després de passar el reconeixement mèdic al matí, Manu del Moral es va incorporar a la sessió dels seus companys a Salou a la tarda. No va jugar contra la Pobla, però es va exercitar amb altres futbolistes del primer equip com ara Manu Barreiro. Gordillo va explicar «han jugat tots els futbolistes de la plantilla menys aquells que tenien alguna molèstia», com era el cas del davanter gallec.

Qui no va disputar cap minut i gairebé no es va exercitar durant el matx, va ser Stole Dimitrievski. El meta macedoni continua pendent del seu fitxatge pel Málaga, el qual es podria tancar avui mateix.

tracking