Diari Més

Quatre peces per reforçar la defensa, i a esperar moviments al mig del camp

El Nàstic té pendents de cobrir les posicions de centrals i laterals, a més d’estudiar el mercat per pal·liar les sortides

La plantilla reprèn l'activitat al Complex Esportiu Futbol Salou, on du a terme les sessions d'entrenament de la pretemporada.

Quatre peces per reforçar la defensa, i a esperar moviments al mig del campGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic està obligat a fer un mínim de quatre incorporacions per començar a donar la plantilla per tancada. Totes elles es concentren en la zona defensiva, on es hi ha un major nombre de vacants per omplir. La parella de centrals necessita companys, els laterals encara tenen carpetes obertes i la porteria ha de viure un canvi en les pròximes hores.

Sota pals, José Antonio Gordillo compta, ara per ara, amb Bernabé i Dimitrievski com a porters amb nòmina nastiquera. El macedoni, però, deixarà Tarragona aquesta setmana, i el club es veurà obligat a reforçar aquesta posició.

La línia de la defensa és la que necessita, ara per ara, més peces. Al lateral dret, Otar Kakabadze és l’únic futbolista en aquesta demarcació, i el Nàstic necessita realitzar una incorporació. A l’altre costat hi són Abraham Minero i Javi Jiménez. Aquest últim, però, compta amb una clàusula de recompra del Málaga que el podrien fer canviar d’aires i tornar a la Costa del Sol. És per això que al Nou Estadi no tanquen completament aquesta carpeta. A la línia de centrals cal fer, també, una incorporació com a mínim, ja que Arzo i Djetei parteixen com a únics futbolistes amb aquest cartell.

En aquesta parcel·la hi ha tres futbolistes del filial que estan cridats a alternar les seves participacions amb la Pobla i el primer equip. Es tracta del lateral dret Pol Valentín i dels centrals De Nova i Roger, si bé aquest segon pot exercir també de lateral esquerre. Un quart futbolista de la Pobla, el davanter Brugui, també comptarà amb participació a l’equip de Gordillo.

Migcampistes i extrems

La zona del centre del camp no té urgències, si bé a Tarragona no poden donar la carpeta per tancada i necessiten estudiar el mercat per poder actuar amb rapidesa si hi ha moviments. En aquesta parcel·la hi figuren quatre futbolistes fixes: Fali, Javi Márquez, Maikel Mesa i David Rocha. El primer i el segon continuaran al Nou Estadi aquest curs, però el paper del canari és tota una incògnita. Mesa demana al Nàstic el traspàs a Las Palmas, equip interessat en el mitjapunta. El club grana, però, no el vendrà per un preu que no sigui superior als 600.000 euros que el club canari ha ofert pel jugador.

Aquesta situació, sumada a la marxa de Rayco al Lugo, obliga Arnal Llibert a guardar-se algun cromo del mercat per poder reforçar la zona. El retorn de Rocha a Tarragona, però, equilibra la situació.

Pel que fa a volants i extrems, els futbolistes que ara mateix hi ha en plantilla són Omar Perdomo, Tete Morente i Dumitru. Omar continuarà lluint el color grana després que el Tenerife no fes efectiva la clàusula de recompra, així que el canari és futbolista del Nàstic fins el 2020. Morente es troba en una situació similar a la de Maikel Mesa, ja que pressiona per aconseguir ser traspassat al Lugo d’Emilio Viqueira, qui el va portar al Nou Estadi. El conjunt gallec, que ja ha incorporat els exgrana Muñiz, Dongou, Varo i Rayco, ha mostrat interès per fer-se amb Dumitru.

A dia d’avui el Nàstic té encarades les peces de la demarcació d’extrems, però es reserva expedients oberts per poder reforçar els dos costats de l’atac si s’acaben produint els adéus de Tete i Dumitru. La situació és, doncs, similar a la que es viu al mig del camp.

Davantera molt poblada

Les arribades de Manu del Moral, Luis Suárez i Rodrigo Cuenca deixen la nòmina de davanters en cinc futbolistes. A les incorporacions cal sumar-hi Manu Barreiro i Uche, aquest últim encara jugador grana en no quedar satisfet per la proposta que tenia per marxar al futbol rus. Amb tot, la continuïtat del nigerià és poc probable, ja que Uche té la intenció de deixar Tarragona després que es refredés la seva relació amb el club en el tram final del curs passat.

La posició de punta també queda gairebé tancada, si bé només tres noms parteixen com a únics candidats a ocupar-les. A més de la molt segura marxa d’Uche, Rodri Cuenca marxarà un any a préstec per tal d’acabar de formar-se i acumular minuts de competició i experiència en el futbol personal.

No seguiran els cedits

José Antonio Gordillo no compta amb cap dels futbolistes que el Nàstic va cedir el curs passat i que aquest estiu han tornat a Tarragona per tal de realitzar-hi la pretemporada. Stephane Emaná, Elvir Maloku, Carlos García, Sandro Toscano i Juan Miguel Carrion hauran de buscar-se un equip en el qual jugar, segurament, també com a cedits. L’únic expedient d’aquest cas que s’ha resolt és el de Carlos Blanco. Després de tornar d’una cessió de mig any, futbolista i club van acordar la rescissió del contracte.

tracking