Diari Més

Bèlgica millora la seva història

Els belgues s'imposen als anglesos (2-0) i queden tercers al Mundial

Els jugadors belgues celebrant la medalla de bronze

Bèlgica millora la seva històriaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bèlgica amb els gols de Thomas Meunier i Eden Hazard, ha millorat la seva història en un Campionat del Món i s'ha anat de Rússia 2018 amb el tercer lloc a la butxaca a costa d'Anglaterra, que ha pagat la seva aparent desmotivació.

El duel dels frustrats el tanca el conjunt de Robert Martínez amb un somriure. Va ser quart a Mèxit 1986, en l'altra oportunitat que va assolir una semifinal. França li va arrabassar la petita honra. Ara, a Sant Petersburg, on va patir dies enrere el seu major revés de la competició, ha aconseguit agrandir les seves xifres. Un premi per aquesta gran generació.

Per segon cop coincidien a Rússia 2018 ambdues seleccions. Les dues sense un objectiu major. L'anterior, a la fase de grups, amb la classificació ressolta, per definir llocs. Aquesta, per salvar l'honor. També en aquella va guanyar Bèlgica (1-0).

Robert Martínez va advertir a la víspera de les intencions belgues. En aquesta situació, el tercer lloc no és un tema menor. De fet, Bèlgica mai ha acabat tan alt en un Mundial. L'onze pel qual va optar va ser una declaració d'intencions. Només un canvi: Tielemenas al lloc de Fellaini. Thomas Meunier, ausent a la semifinal per suspensió, va tornar a l'equip.

Revolucionaria sí que va ser l'alineació de Gareth Southgate, que va introduir fins a cinc cares noves: el central Phil Jones, els centrecampistes Dier, Loftus-Cheek i Delph, i el carriler Rose.

Bèlgica es va fer amb el control des del principi. Aparentment més motivada, va mantenir el control del joc. Va ser seva clarament la primera meitat tot i que ben aviat va prendre avantatge en el marcador i això invitava a una reacció anglesa i una lluita més aferrisada.

Una pilota llarga de Courtois la va trobar Lukaku. Va obrir l'acció cap a l'esquerra que corria Chadli. El centrecampsita del West Bromwich va enviar un bon centre a la frontal de l'àrea petita. Allí s'havia col·locat sense oposició Meunier, que va fusilar a Pickford. Era el minut quatre de partit.

No va espavilar Anglaterra. A excpeció d'algun intent inicial de Delph va ser Sterling l'únic que va buscar solucions. No les va trobar. El conjunt de Southgate transitava en camp belga. Però la pilota es perdia abans que Courtois fos posat a prova.

Kevin de Bruyne va poder fer el segon en un xut lateral que va salvar Pickford com va poder i una nova combinació entre Eden Hazard, una de tantes, i de Bruyne va portar la pilota als peus de Romelu Lukaku. Va controlar malament el davanter del United i el perill es va diluir.

Va ser Hary Kane el que va tenir aprop l'empat. El va trobar a la frontal Sterling i el seu xut es va marxar fora, pel pal dret de Courtois.

No necessitava Bèligca apurar més per mantenir el control. Els 'daibles vermells' subsanaven ferms les accions a pilota aturada, estratègia a la qual s'agafava el seu rival. Anglaterra no posava fe en la pressió i el conjunt de Robert Martínez, que va haver de treure a Chadli amb una lesió muscular i donar entrada a Vermaelen, va arribar als vestidors sense majors sobresalts i amb avantatge en el marcador.

Southgate va voler donar un tomb al seu equip i va buscar solicions en Rashford i Lingard des de l'inici de la segona part. Va deixar fora a Rose i Sterling, el més implicat en el compromis.

Va buscar més la pilota Anglaterra, que va adelantar les línies i va mostrar més ambició. Però Bèlgica va poder fer-ne un altre amb un nou pase filtrat de De Bruyne que va tornar a desperdiciar Lukaku.

Bèlgica va poder sentenciar. Les accions al contraatac comandandes per Hazard i De Bruyne sempre van portar perill. Va faltar culminar. Unes vegades per excès de virtuosisme. Unes altre per mala decisió.

Això va mantenir viva a Anglaterra que va veure encara el cel obert quasi per inèrcia. Dier va disposar de la més clara del partit. Una paret amb Rashford el va posar davant de Courtois, al qual va superar. Va aparèixer Tobi Alderweireld per treure la pilota de la línia quan es dirigia al fons de la xarxa.

Ja va ser un assetjament constant anglès. Pilotes aèries rematades per Kane o Maguire que sortien desviades. Meunier va tenir un altra cop el segon gol belga en el millor xut del duel respòs amb la millor parada, de Pickford.

La conexió De Bruyne y Hazard va tancar el partit. El jugadpr del Manchester City va assistir al seu company, que es va fer un forat i no va perdonar. Va ser l'homenatge perfecte al gran jugador del Chelsea, líder de la seva selecció i que ha culminat el torneig com una de les grans estrelles.

Fitxa tècnica:

Bèlgica: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Meunier, Witsel, Tielemans (Moussa Dembele, m.78), Nacer Chadli (Vermaelen, m.39), De Bruyne, Eden Hazard i Romelu Lukaku (Dries Mertens, m.60).

Entrenador: Roberto Martínez

Anglaterra: Pickford, Maguire, Stones, Jones; Trippier, Dier, Loftus-Cheek (Delle Ali, m.84), Delph, Danny Rose (Jesse Lingard, m.46); Kane i Sterling (Marcus Rashford, m.46).

Entrenador: Gareth Southgate

Gols: 1-0, m.4: Meunier. 2-0, m.82: Eden Hazard.

Àrbitre: Alireza Faghani (IRN). Ha mostrat targeta groga a Stones (m.52) i a Harry Maguire (m.76), d'Anglaterra i Axel Witsel (m.93), de Bèlgica.

Incidències. Encontre pel tercer i quart lloc del Campionat del Món de Rússia 2018 disputat en el Sant Petersburg Stadium davant 64.406 espectadors.

tracking