Diari Més

Motociclisme

Dani Pedrosa anuncia la seva retirada de MotoGP

El pas dels anys, les lesions i la falta d'estímul esportiu han acabat per abocar al pilot de Castellar a posar punt i final a la seva carrera

Dani Pedrosa ha anunciat la seva retirada de MotoGP.

Dani Pedrosa anuncia la seva retirada de MotoGPEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'espanyol Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V), conegut per tots com el petit «Samurai» que ha lluït a la part posterior del casc durant tota la seva carrera esportiva, ha anunciat la seva retirada de la competició de MotoGP.

Si hi ha alguna cosa que tots els pilots han destacat de Dani Pedrosa és la tècnica que sempre ha demostrat el pilot de Castellar del Vallés per posar a punt les seves motos, una tècnica que bé podria dir-se que ha aplicat també a l'hora de «manejar els temps», la forma i fins al fons per anunciar la seva «meditada» retirada de la competició.

A molts els va sorprendre la conferència de premsa que va convocar al Gran Premi de Catalunya deMotoGPa Montmeló per anunciar que «no anunciava res» i és que llavors ja s'ho estava «pensant», una mostra més del «metòdic» que sempre ha estat Dani Pedrosa en l'acompliment de la seva professió i també de la seva vida personal, i amb la forma d'anunciar la seva retirada, una vegada més, ha quedat demostrat que res s'escapa a la seva «observació».

Pedrosa s'ha caracteritzat sempre per no deixar res a l'atzar, ha estat i és un pilot perfeccionista com el que més, que quan aconseguia posar a punt la seva moto com a ell li agradava, era pràcticament imbatible, però el pas dels anys i potser les lesions i una falta d'estímul esportiu han acabat per abocar-lo a una retirada anticipada.

En l'esportiu, poc es pot dir de Dani Pedrosa que no se sàpiga ja, com que ha estat el primer pilot a aconseguir almenys una victòria mundialista durant les setze temporades consecutives que ha estat en actiu, entre 2002 i 2017, per la qual cosa només li falta la «fita» esportiva de tancar la seva trajectòria amb una nova victòria, la primera, en la temporada 2018.

A més, Dani Pedrosa es potsentir orgullós de ser l'únic pilot, al costat de l'italiàGiacomoAgostini, que ha aconseguit un triomf durant dotze temporada consecutives en la categoria reina del mundial de motociclisme, entre 2006 i 2017, després del triomf aconseguit al Gran Premi d'Espanya de Jerez de la Frontera

Els seus principals èxits esportius van ser els títols mundials de 125 c. c. al 2003 i de 250 c. c. al 2004 i 2005, mentre que va ser subcampió del Món deMotoGPal 2007, 2010 i 2012.

Fins avui, Dani Pedrosa ha aconseguit 54 victòries, 31 a MotoGP, 15 a 250 c. c. i 8 a 125 c. c., és el vuitè pilot de la història amb més victòries, les mateixes que l'australià MichaelDoohani el novè amb més triomfs en la categoria reina, igualat amb el nord-americàEddieLawson.

Pedrosa és un dels pilots amb més èxit de la història ja que amb els seus 153 podis, dels quals 112 ho han estat a MotoGP, 24 a 250 c. c. i 17 a 125 c. c., és el tercer en aquesta exclusiva relació de guardonats, que encapçalen els italians Valentino Rossi (231) iGiacomo Agostini(159), a més de ser el segon pilot amb més podis de la categoria reina del motociclisme, empatat amb el seu compatriota Jorge Lorenzo i per darrere de Rossi (195).

Fins avui on ha anunciat la seva retirada de la competició, novena cita de les dinou previstes en el mundial deMotoGPde 2018, Dani Pedrosa ha disputat un total de 285 grans premis, d'ells 207 aMotoGP, 32 a 250 c. c. i 46 a els 125 c. c.

tracking