Diari Més

Cristiano Ronaldo, traspassat a la Juventus

CR7 tanca un cicle amb el Real Madrid, després de nou anys

El davanter portugués Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo traspassat a la JuventusEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cristiano Ronaldo, traspassat a la Juventus per uns 105 milions d'euros, deixa buit amb la seva marxa al Reial Madrid després de nou anys en els quals ha estat un dels grans símbols d'un equip amb el qual ha fet història i amb el qual acaba de celebrar el triplet consecutiu en la 'Champions'.

La seva marxa, augurada per ell mateix pràcticament després d'aconseguir l'última sobre la gespa de l'estadi de Kíev -la quarta amb el Reial Madrid-, tanca un cicle en el qual el portuguès ha crescut com a jugador per obrir una etapa nova en un club al que els seus gols, amb xilena inclosa enTurin, van tallar el seu camí a l'últim títol.

Golejador, ambiciós, exigent i amb un caràcter que no deixa indiferent, Ronaldo (Funchal -Madeira-, 05/02/1985) surt d'un equip que va apostar per ell quan brillava a la Premier i al que va arribar feliç i il·lusionat, disposat a complir un somni i un desafiament.

Impressionat aquell 6 de juliol de 2009 per veure el Santiago Bernabéu ple per primera vegada per rebre'l, Cristiano va arribar orgullós de ser el jugador més car de la història blanca i de superar la xifra que el club va desemborsar en 2001 per Zinedine Zidane, el seu entrenador els últims tres anys.

80 milions de lliures (uns 94 milions d'euros) va ser el que el Reial Madrid va pagar al ManchesterUnitedper Cristiano, que es va presentar amb ganes de fer equip amb altres nouvinguts com el brasilerKaka, el francèsKarimBenzemao Xabi Alonso.

Amb el xilè ManuelPellegrinien una banqueta que després van ocupar Jose Mourinho,Carlo Ancelotti, Rafa Benítez i el propi Zidane, Cristiano ha trencat motlles durant gairebé una dècada a Espanya en la qual Florentino Pérez l'ha definit com el successor d'Alfredo Di Stefano.

Va arribar amb una Champions, la que va aconseguir amb el Manchester en 2008 i marxa amb cinc, les tres últimes consecutives (2013-14, 2015-16, 2016-17 i 2017-18). També se'n porta dues Lligues (2010-11 i 2016-17) i dues Copes del Rei (2010-11 i 2013-14).

Cinc Pilotes d'Or, per igualar els de l'argentí Leo Messi, i el doblet d'aquest guardó i el premi 'TheBest'que la FIFA li va concedir al desembre passat, per davant d'aquest i del brasilerNeymar, engrandeixen a un jugador emblema de Portugal i de la lliga espanyola, on s'enyoraran els seus duels amb el blaugrana.

Coronat campió d'Europa amb la selecció lusitana fa dos anys a França, CR7 ha repetit com a màxim golejador de la Champions (15) per sisè any consecutiu i ha estat segon anotador a Espanya amb 26 gols, vuit menys que Messi.

La seva decisió de marxar-se desoeix el sonor «Cristià queda't» que el Bernabéu i els seus companys van entonar en plena celebració de la tretzena l'últim 27 de maig. Un escarit «gràcies, i fins al proper any» va ser la seva resposta.

«No puc assegurar que segueixi al Reial Madrid (...). Les coses no se solucionen amb diners, tenia i tinc, no és un problema per a mi. És molt difícil estar millor que al Madrid perquè és el millor club del món, però la vida no és només glòria».

Això va ser el que va dir llavors i en poc més d'un mes, amb el seu discret Mundial pel mig, l'enigma d'aquelles paraules ja està resolt. Al seu cap estan els motius que li han portat a tancar la seva etapa a Espanya, molt llunyana a aquella que va iniciar amb 11 anys en una pensió a Lisboa, lluny de la seva família, amb el somni d'arribar a ser el millor jugador del món.

Complert aquest, el seu nou contracte tindrà molt poc que veure amb aquell primer que va signar com a professional en 2002 amb el Sporting de Portugal, un club que se li va quedar petit ràpid i del que va saltar al ManchesterUniteda l'any següent.

L'equip llavors d'Alex Ferguson va pagar 15 milions per ell i de la mà d'aquest el seu talent va trobar el motlle adequat per anar creixent. En 2004, amb sol 19 anys, es va convertir en una de les sensacions de l'Eurocopa del seu país. Campió d'Anglaterra en 2007, 2008 i 2009, Ronaldo va ser guanyant pes.

En 2007 va ser segon en la classificació de la Pilota d'Or després del brasilerKaka, recompensa que va aconseguir, per vegada primera, en 2008, ja per davant de Messi, i que des de llavors fins ara ha recollit altres quatre vegades, totes com a jugador del Reial Madrid, el club que ara deixa després de nou anys.

tracking