França es vesteix d'Uruguai i guanya amb gols de Varane i Griezmann

Els gals van travar el partit constantment, van marcar un gol en una acció a pilota aturada i un altre de casualitat

La dupla Luis Suárez-Cavani va quedar coixa per culpa de la lesió del davanter del PSG.

França es vesteix d'Uruguai i guanya amb gols de Varane i GriezmannEFE

França s'ha vestit d'Uruguai i liha guanyat les semifinals del Mundial amb la seva pròpia medicina, un futbol rocós i dur, que ha servit per guanyar 0-2, amb gols de RaphaelVaranei AntoineGriezmann.

Durant la setmana es va debatre siGriezmann, amant de la culturacharrúa, era mig uruguaià o francès. Luis Suárez va sentenciar que era gal, que no tenia res a veure amb el seu país, i aquestes declaracions es van tornar contra ell amb una «bufetada» al seu equip.

Durant els 90 minuts que va durar el duel, no nomésGriezmannva ser mig uruguaià, ho va ser tota la selecció francesa, que va practicar un futbol moltcharrúaper acabar amb l'equip deTabárez. Va travar el partit constantment, va marcar un gol en una acció a pilota aturada, un altre de casualitat i va aconseguir el seu objectiu: passar a la penúltima ronda del Mundial.

Els homes deDidierDeschampssabien que es trobarien a un equip que no tenia res a veure amb Argentina, una selecció anàrquica que mai va saber a què va jugar durant el Mundial.KylianMbappé, a vuitens, es va aprofitar delquilombodel quadre deSampaolii amb una autopista per davant va signar diverses galopades dignes d'un atleta quevan eliminar al seu rival.

Però Uruguai no té res que veure. Tot el contrari. Sap perfectament el que fa. El seu sistema està molt ben definit, gairebé es pot recitar l'alineació de memòria i tots els jugadors, sense excepció, són gossos de presa. I, tots, sense deixar-ne ni un només espai, s'agrupen al voltant del seu porter, FernandoMuslera.

Mbappées va quedar sense el terreny amb el qual llueix la seva gambada. Uruguai, no va cedir res al davanter del ParísSaint-Germaini durant la primera part,Mbappéamb prou feines va fer alguna arrencada frenada amb les ajudes de tots els jugadorscharrúas.

No obstant això, una altra de les grans qualitats d'Uruguai, la definició de la sevaduplaLuis Suárez-Cavani, es va quedar coixa. Sense el segon, lesionat, l'equip d'ÓscarTabárezva perdre aquest últim detall en atac que sempre marca la diferència. ChristianStuani, el seu substitut, és un jugador correcte. Però no ésCavani.

Això es va notar en una de les poques ocasions que va tenir Uruguai, al principi, quan una internada de DiegoLaxaltper la banda esquerra no la va poder rematar bé el jugador del Girona. Després, el rebuig va caure als peus deNahitanNández, que va tornar a centrar a l'àrea. De nou,Stuanino va encertar. Tal vegada, si hagués estatCavani, la història hauria estat una altra.

Però aquesta falta d'encert a dalt no va fer baixar els braços a Uruguai, que va seguir a la seva. Entre RodrigoBernancur, LucasTorreira,Nándezi Matías Vecino, tots a una, van anul·lar el centre del camp gal, que també jugava a això, a frenar als contraris. No va sortir derrotat en aquest aspecte. Més aviat, tots van perdre i al final en va sortir beneficiada França.

De fet, abans del gol deVarane, l'equip només va tenir una ocasió d'Mbappé, que no va encertar després d'una deixada d'OlivierGiroud. No va haver-hi més acostaments del combinat deDeschamps, que, paradoxes de la vida, es va avançar en el marcador abans del descans a través del mètode preferit d'Uruguai: a pilota aturada.

A cinc minuts per al final dels 45 primers minuts,AntoineGriezmann, desaparegut fins a aquest instant, va treure una falta des de la banda dreta al cap deVarane.Muslerano va poder salvar la rematada i al marcador va lluir un 0-1 efectiu. Uns van barallar fins a l'extenuació sense premi i els altres se'l van trobar.

Uruguai va poder empatar en l'últim sospir del primer acte, però HugoLlorisva fer una gran aturada després d'una rematada de Martín Càceres amb l'espatlla després d'una falta treta perTorreira.Godín, en el rebuig, amb tot a favor, va enviar la pilota als núvols quan estava sota la porteria.

Sense més, es va arribar al descans. Tot estava per decidir, però França es fregava les mans. Uruguai havia d'avançar les línies per anar a per l'empat i es dibuixava una futura autopista per al lluïment deMbappé.

Llavors, just quanTabárezva ficar més electricitat al xoc amb dues substitucions (StuaniiBentancurpel 'Cebolla' Rodríguez i Maxi Gómez), va arribar la jugada desgraciada de la tarda:Griezmannva disparar des de fora de l'àrea a les mans deMuslerai el portercharrúava deixar entrar la pilota.

El jugador de l'Atlètic no va celebrar el gol. Es va quedar petrificat, mirant a l'horitzó. Fins i tot semblava trist, perquè Luis Suárez digui que no és uruguaià. És francès, efectivament, però sent els colorscharrúas. O, almenys, els respecta.

França, definitivament, havia aconseguitdeixar KO al seu rival a força de jugar com ell. El seu joc uruguaià va permetre als homes deDeschampsviure l'últim tram del matx sense sobresalts.

Uruguai va acabar la seva aventura a Rússia després de signar una primera fase immaculada en la qual va superar varis dels seus propis registres. No va poder igualar les semifinals de Sud-àfrica 2010 i, el seu rival, la França més uruguaiana, estarà en semifinals.

Uruguai:Muslera; Cáceres, Godín, Giménez, Laxalt; Nández (Urretaviscaya, 74'), Vecino, Lucas Torreira, Bentancur (Cebolla Rodríguez, 59'); Luis Suárez i Stuani (Maxi Gómez, 59').

França:Lloris; Pavard, Umtiti, Varane, Lucas Hernández; Pogba, Kanté; Mbappé (Dembelé, 87'), Griezmann (Fekir,93'), Tolisso (N'Zonzi, 80'); i Giroud.

Gols:0-1, Varane (40') ; 0-2, Griezmann (61').

Àrbitre:Néstor Pitana (Argentina). Va mostrar tarjeta groga aLucas Hernández (33') i Mbappé (69') per part deFrança i a Bentancur (38') i a Cebolla Rodríguez (69') per part d'Uruguai.

Incidències: Partit corresponent als quarts de final del Mundial de Rússia disputat alNizhnyNovgorod Stadiumdavant 43.319 espectadors.