Diari Més

Quarts de final

Bèlgica mostra tot el seu potencial i allunya el Brasil de l'hexacampeonato (1-2)

Roberto Firmino i Philippe Coutinho a la gespa al final del partit davant Bèlgica.

Bèlgica mostra tot el seu potencial i allunya el Brasil de l'hexacampeonato (1-2)EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Brasil: Alisson; Fagner, Miranda, Thiago Silva, Marcelo; Fernandinho, Paulinho (Renato Augusto, m.73); Willian (Firmino, m.46), Neymar, Coutinho; i Gabriel Jesús (Douglas Costa, m.57). Seleccionador: Adenor Leonardo Bacchi 'Tite' Bèlgica: Courtois; Alderweireld, Kompany, Vertonghen; Meunier, Witsel, De Bruyne, Fellaini, Chadli (Vermaelen, m.82); Hazard; i Lukaku (Tielemans, m.86). Seleccionador: Roberto Martínez Gols: 0-1, m.13: Fernandinho (pp). 0-2, m.31: De Bruyne. 1-2, m.76: Renato Augusto. Àrbitre: Milorad Mazic (SRB). Va amonestar Fernandinho (m.85) i Fagner (m.89), del Brasil; i a Alderweireld (m.47) i Meunier (m.70), de Bèlgica. Incidències: partit de quarts de final de la Copa del Món de Rússia 2018, disputat al Kazan Sorra, davant de 42.873 espectadors. Bèlgica s’enfrontarà en semifinals amb França, botxí de l’Uruguai (0-2).

La 'generació d’or' del futbol belga va donar aquest divendres a Kazan mostres de tot el seu potencial i va derrotar al Brasil, tota una pentacampiona del món, per 1-2 i va avançar amb pas ferm a semifinals de la Copa del Món de Rússia 2018.

En una exhibició de poder ofensiu, amb Hazard, De Bruyne i Lukaku al comandament, l’equip de l’espanyol Roberto Martínez es va imposar a la màxima favorita al títol i es jugarà el passi a la final contra els seus veïns de França.

La batalla tàctica dels entrenadors va caure del costat de Martínez, qüestionat per molts a la seva arribada al país i venerat ara després de deixar a la cuneta a la Canarinha i posar els 'Diables Rojos’ entre els quatre millors del món per segona vegada en la seva història -Bèlgica va ser quarta a Mèxic 1986.

El 'Pla B' que va salvar a última hora a Bèlgica davant del Japó (3-2) es va convertir ara en el 'Pla A'. Martínez va mantenir l’onze a Fellaini i a Chadli, herois en el xoc de vuitens, en detriment de Mertens i Ferreira-Carrasco, però amb una variant tàctica: va ajuntar Fellaini amb Witsel en el centre del camp i va col·locar De Bruyne amb llibertat més a prop d’Hazard i Lukaku. Va enfortir la línia de volants i va potenciar les virtuts dels quatre de dalt.

No hi va haver novetats en la nòmina brasilera més enllà de les conegudes del ja recuperat Marcelo per Filipe Luis en el lateral esquerre i de Fernandinho en lloc del sancionat -i avui estranyat- Casemiro en el centre del camp.

El Brasil va arrencar en bloc però es va anar diluint. Després de dos ocasions de gol que incomprensiblement van marrar Thiago Silva i Paulinho, va despertar la millor versió col·lectiva de Bèlgica. L’espurna la va originar un tant fortuït, obra de Fernandinho, que en intentar aclarir un córner botat per Hazard va introduir amb l’espatlla la pilota a la seua pròpia porteria.

Els de Tite, perillosos abans del gol, es van convertir en predictibles. Amb Neymar apagat, Coutinho perseguit per Fellaini i Gabriel Jesús aïllat, el conjunt europeu va deixar la pilota al rival i va fer del contraatac la seua millor arma.

Amb Hazard i De Bruyne lliures i amb espais i Lukaku arrencant des de la dreta, com va fer en diverses ocasions quan Martínez era tècnic de l’Everton, Bèlgica va colpejar de nou. Aquesta vegada va ser De Bruyne, però el mèrit va ser de Lukaku, que en una transició després de recuperació es va treure de sobre tots els rivals que se li van posar al seu camí, va obrir la dreta i allà el jugador del Manchester City va deixar anar una urpada que es va colar pel pal dret d’Alisson.

El Brasil no donava símptomes de recuperació mentre era cada vegada més evident l’encert de Martínez de sumar Fellaini a la nòmina titular i col·locar De Bruyne amb llibertat gairebé com a 'fals 9'.

Va aparèixer llavors Courtois, al qual no se li havia vist des dels primers minuts, i al tall del descans va evitar que el Brasil retallés diferències amb dos parades salvadores, primer després d’un tir de Marcelo -va aclarir i la pilota va tocar al pal- i pràcticament en la següent jugada amb una fuetada de Coutinho que el va obligar a volar.

Va moure fitxes després del descans Tite a la recerca de la reacció dels seus. Firmino va reemplaçar Paulinho i Douglas Costa va entrar per Gabriel Jesús, i el Brasil va millorar. Els belgues van pagar l’esforç de la primera meitat mentre que el seu rival se n’anava a l’atac a la recerca del gol que el posés en el partit.

Aquest va arribar a falta d’un quart d’hora per al final, just després que Hazard es quedés a prop de matar el partit en l’enèsim contraatac dels seus, quan Coutinho va posar un passi 'tres dits’ al punt de penal i Renato Augusto, que acabava d’ingressar al terreny de joc, va rematar de cap deslliurat de marca al pal llarg de Courtois.

Sense migcampistes per dominar el joc, el partit es va convertir en un correcarrers. El Brasil ho fallava tot -fluixa la definició dels sud-americans avui-, i Martínez va apostar llavors per donar múscul a la defensa i al centre del camp amb Vermaelen i Tielemans.

Ho va intentar a la desesperada el Brasil en els minuts finals, i a punt va estar de forçar la pròrroga amb un llançament des de la frontal de Neymar al qual miraculosament va arribar Courtois. No hi va haver temps per a més, la 'generació daurada' de Bèlgica es va fer més gran a costa de la pentacampiona i es va plantar entre els quatre millors del món, on ja l’espera França.

tracking