Diari Més

El club es mostra optimista amb la continuïtat d'Àlex Carbonell

El migcampista ha cridat l’atenció del Barça, que té un dret a recompra fruit del traspàs al CF Reus

Carbonell, en una acció del duel davant el Sevilla Atlético, el curs passat, a l'Estadi.

El club es mostra optimista amb la continuïtat d'Àlex CarbonellOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La possible sortida d’Àlex Carbonell del CF Reus queda gairebé del tot descartada. El migcampista va arribar a l’entitat de la capital del Baix Camp l’estiu passat procedent del FC Barcelona després que el llavors tècnic del filial blaugrana Gerard López no comptés amb ell per a disputar la Segona Divisió. El club roig-i-negre va pagar el traspàs per consolidar un mig del camp jove i amb projecció de futur, si bé els de la capital catalana es van reservar un dret de recompra.

Amb la finalització de la temporada 2017/2018, en la qual el Barça B va tornar a la Segona Divisió B, es va especular amb la intenció que tenia el club blaugrana de repescar Carbonell. Ho hauria de fer, en tot cas, abonant la clàusula de rescissió del migcampista. García Pimienta, qui va acabar dirigint el filial blaugrana tot i no evitar un descens anunciat de feia temps, coneix el futbolista de Bellaterra de les categories inferiors del Barça. En un primer moment van valorar exercir el dret de recompra per potenciar la base blaugrana amb un jugador que va acumular experiència professional a l’Estadi Municipal.

Des del club roig-i-negre, però, es mostren molt optimistes amb la continuïtat de Carbonell al Baix Camp. Aritz López Garai, abans d’abandonar Recasens i Mercadé, ja va mostrar la seva confiança en el migcampista. També Xavier Bartolo, actual tècnic del CF Reus, el considera un futbolista important. Carbonell té qualitat amb la pilota, visió de joc, arribada i solidaritat. En un sistema de joc com el que vol consolidar l’equip reusenc, el de Bellaterra és una peça fonamental.

El CF Reus no té constància de cap moviment del Barça. L’entorn del futbolista no veu amb mals ulls tornar a vestir de blaugrana, en especial pel que suposa vestir i defensar el seu escut. Amb tot, saben que l’entitat que presideix Xavier Llastarri li ofereix el futbol professional i l’oportunitat de sentir-se important dins l’equip. A l’Estadi Municipal defensen que Carbonell continua sent jugador del CF Reus, equip amb el qual té contracte.

Any per guanyar experiència

En la temporada passada, la primera com a futbolista roig-i-negra, Carbonell va acumular 1.343 en un total de 20 partits. Després de jugar el primer partit, al camp del Lugo, una lesió el va apartar de la disciplina reusenca. Mica en mica va anar adquirint confiança, minuts i pes dins l’equip.

Si el CF Reus aconsegueix retenir Gus Ledes, qui ha captat molt interès, Carbonell sap que serà el quart migcampista. A més del portuguès, Vítor Silva i Juan Domínguez són els principals candidats a ocupar la sala de màquines des de l’onze inicial. El de Bellaterra pot oferir qualitat com Vítor -salvant les distàncies- i sortida de pilota i capacitat per generar com Ledes. Bartolo sap que, en Carbonell, té la peça ideal per fer el salt que demana.

tracking