Forsberg liquida Suïssa i aplana el camí de Suècia cap als quarts de final (1-0)

Un pas més de la humil selecció sueca

El centrecampista suís Embolo amb el suec Viktor Cleasson.

Forsberg liquida Suïssa i aplana el camí de Suècia cap als quarts de finalEfe

Emil Forsberg va guiar a la selecció de Suècia als quarts de final amb un gol acompanyat de tota la sort del món contra una Suïssa que es queda amb la mel als llavis en caure per la mínima (1-0).

El centrecampista del Leipzig alemany va trobar el camí del gol amb la involuntària ajuda del central suís Manuel Akanji, que va desviar el xut per a la seva pròpia porteria. Feia 24 anys que Suècia no aconseguia passar a uns quarts de final d’un Mundial, quan va ser tercera als Estats Units.

Suïssa va començar amb ganes de mossegar, amb Shaqiri com a màxim exponent en atac. L’extrem es movia per tot el camp, però va anar de més a menys i el seu equip ho va notar massa. Poc a poc, Suècia es va anar fent l’amo del partit i també de les ocasions de gol.

Marcus Berg, en el 9’, va intentar batre Suïssa i, abans del descans, dues ocasions més pels suecs. Una, a pilota aturada a càrrec d’Emil Forsberg que desviava Djemalli i una segona que Ekdal no va rematar per poc.

En el segon acte, el gol de Suècia va motivar la reacció suïssa, Seferovic i Embolo van entrar a la gespa i ambdós van revolucionar el partit, però no amb la suficient força per a pujar un empat que hauria significat una pròrroga i una vida més per als de Suïssa.

Suècia. Olsen; Lustig (Krafth, 81’), Lindelöf, Granqvist, Augustinsson; Claesson, Svensson, Ekdal, Forsberg (Olsson, 81’); Berg (Kiese Telin, 90’) i Toivonen.

Suïssa. Sommer; Lang, Djourou, Akanji, Rodríguez; Behrami, Xhaka; Shaqiri, Djemaili (Seferovic, 74’), Zuber (Embolo, 74’) i Drmic.

Gols. 1-0, Forsberg (66’).

Àrbitre. Damir Skomina (SVN). Va mostrar la targega groga a Lustig, Behrami i Xhaka. Va expulsar amb targeta vermella a Michael Nang (93’).

Incidències. El Saint Petesburg Stadium va acollir a 64.042 espectadors.