Diari Més

Bartolo planteja un estil continuista amb l'equip «fent un pas endavant»

En la seva presentació va demanar ambició per «superar les expectatives de les dues temporades anteriors»

Bartolo va tornar a trepitjar la gespa de l'Estadi Municipal ja com a primer tècnic de l'equip.

Bartolo planteja un estil continuista amb l'equip «fent un pas endavant»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavi Bartolo ja és, a tots els efectes, primer entrenador del CF Reus. Qui fins ara havia estat preparador físic i segon entrenador a l’entitat del Baix Camp, va ser presentat ahir com a màxim responsable de la banqueta roig-i-negra. Bartolo, acompanyat del director esportiu Sergi Parés, el president Xavier Llastarri i el conseller delegat Joan Oliver, es va mostrar molt satisfet amb la decisió de la directiva: «Agraeixo la confiança que em fan; m’il·lusiona que creguin que sóc la persona adequada per entrenar l’equip». Llastarri, per la seva banda, va destacar que l’aposta del club que presideix és la «continuïtat», afegint «ens agrada confiar en les persones que tenim a la casa, ho hem fet i ho seguirem fent».

Després de passar cinc temporades a l’Estadi Municipal, dos de les quals a la Segona Divisió, permeten a Bartolo comptar amb un punt d’avantatge i experiència. Coneix la casa, coneix l’equip i sap quins són els seus punts forts i mancances. Amb tot, l’inici d’un nou projecte arriba carregat d’ambició: «L’objectiu és la permanència però no ens podem satisfer només amb això, hem de millorar i superar les expectatives de les dues temporades anteriors», va reblar el nou tècnic roig-i-negre. Per assolir aquests objectius, el de Bellvís té clar quin és l’estil que ha d’imprimir al seu equip, per això va anunciar que treballarà per aconseguir una plantilla «intensa, viva, que tingui clars els conceptes en defensa; i que en atac porti la iniciativa, amb un estil atrevit». En resum, el CF Reus 2018/2019 serà «el mateix perfil d’equip que hem vist aquest any però fent un pas endavant».

Tot i les limitacions que pot tenir un club relativament humil com el CF Reus, Bartolo sap que no serveix repetir-se els mals: «No ens hem de creure un equip petit, hem de ser ambiciosos, apostar fort per fer un salt qualitatiu». En aquest aspecte, va admetre que caldrà millorar l’eficiència de cara a porteria, l’assignatura pendent en els darrers cursos. La renovació de Lekic i l’arribada de Linares ajudaran a que entrin més pilotes, si bé tan Bartolo com la direcció esportiva preparen l’arribada de més jugadors d’atac. «Aconseguir marcar més gols et situa més a prop de la victòria, i en una lliga de tres punts com més gols marquis millor, més a prop estaràs d’aconseguir els objectius que et marquis», va afegir Xavier Bartolo. Pel que fa als plans de la direcció esportiva, el nou tècnic roig-i-negre va reconèixer «l’aposta és ambiciosa; estem treballant amb el Sergi (Parés) en la confecció de la plantilla».

La coneixença dels jugadors

Xavier Bartolo pot presumir, després d’haver estat el segon amb Aritz López Garai, de conèixer els seus jugadors, amb els quals va reconèixer «tinc un bon feeling amb ells, sóc proper i hi tinc molt bona relació». Aquest pot ser un punt fort per al de Bellvís per tal d’evitar que jugadors amb molt de talent i qualitat es deixin seduir per altres ofertes més potents. En aquest sentit, Bartolo va exposar haver estat en contacte amb la gran majoria dels futbolistes roig-i-negres. El nou entrenador va assegurar haver-los contagiat amb les seves ganes: «Els jugadors els veig amb molta il·lusió per aquest projecte», va exposar.

Amb tot, hi ha una figura que encara està pendent de resoldre’s. És el cas de Karim Yoda, qui té una oferta de renovació del CF Reus però que medita marxar a l’estranger. En aquest sentit, Sergi Parés va exposar que l’extrem francès ha transmès repetidament a la directiva «se sent molt bé, però té una situació personal que el fa valorar si marxar».

Pel que fa al paper del filial, Xavier Bartolo va exposar que la seva intenció «és anar incorporant jugadors del filial a la base del primer equip per tal que facin passes endavant». El primer en canviar Cambrils per Reus ha estat Adri Guerrero, nou lateral esquerre del primer equip.

L’aval de la directiva

Tan el president Xavier Llastarri com el conseller delegat Joan Oliver van avalar la decisió d’incorporar Xavier Bartolo com a primer entrenador per a la següent temporada. Llastarri va exposar que «ha arribat el moment, s’ho mereix; ja era una persona estratègica dins el vestuari i ara li toca ser protagonista en el primer pla». Per la seva banda, Oliver va deixar una dada per mostrar la confiança en la tria: «Ja ha dirigit set partits en els quals ha sumat tres victòries, tres empats i una sola derrota», va sentenciar.

tracking