Diari Més

Anglaterra elimina a la Colòmbia de Yerry Mina en els penals (1-1 (3-4))

El central del Barça força la pròrroga però el seu combinat falla dos penals i marxa a casa amb el cap ben alt

Els jugadors anglesos celebren el pas a quarts.

Anglaterra elimina a la Colòmbia de Yerry Mina en els penals (1-1 (3-4))Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dramàtica tanda de penals, en la qual va arribar a anar en desavantatge, va donar a Anglaterra la seva primera classificació per als quarts de final d’un Mundial en dotze anys i va enviar a Colòmbia a casa de la forma més cruel possible, després d’haver reviscut amb un gol de Yerry Mina en el minut 94.

Els penals van resoldre un dur partit, convertit en una muntanya russa, que va tenir guanyat abans de la pròrroga la selecció de Gareth Southgate i que es va perllongar mitja hora més gràcies a Yerri Mina.

Colòmbia, amb James lesionat a la graderia, va ser molts minuts un equip pla, que sucumbia a una decisió arbitral, sense solucions per escapar del parany anglès. Amb la pressió alta i una millor ocupació de l’espai que el rival, Anglaterra va viure en camp colombià gairebé tot el primer temps, encara que sense posar en dificultats a la saga cafetera.

No va voler Pekerman oferir espais per córrer als anglesos i, amb Wilmar Barrios per davant de la defensa, pendent de Raheem Sterling, o incrustat entre els centrals, va desactivar l’atac britànic. Sòlida en defensa, on Davinson Sánchez i Yerry Mina van imposar la seva contundència per alt, Colòmbia no va tenir, no obstant això, qui li donés sortida, ni va poder buscar el contraatac. Sense James, amb Quintero molt desafortunat i Cuadrado intermitent, Falcao passejava avorrit, sense un soci que li assistís. No li va anar molt millor a Kane, que no va disposar més que d’una rematada de cap que se li va ser alt (16’).

Enredats tots dos equips en contínues disputes, entre empentes i fingiments, el partit va ser perdent ritme i es va apagar camí del descans. Sense joc, amb la trobada constantment interrompuda per les renyines entre jugadors, el perill podria venir d’un àrbitre constantment superat en cada acció.

I així va succeir poc després de començar el segon temps, quan el nord-americà Mark Geiger va convertir en penal altre exercici de lluita lliure entre Harry Kane i Carlos Sánchez a la sortida d’un córner. Va caure Kane a l’àrea, va xiular penal Geiger i el golejador del Mundial va ampliar el seu compta amb el sisè tant, el tercer des dels onze metres (m.57).

Com el gol va desestabilitzar encara més a l’equip de Pekerman, que va trigar a temperar l’ànim i a Anglaterra li venia bé, les opcions colombianes es van ser diluint. Per això, Pekerman la hi va jugar a la desesperada i va poblar el camp de davanters. Va entrar Carlos Bacca i després Luis Muriel. I Colòmbia va tenir una arrencada de casta que li va acostar a l’àrea rival prou per forçar un córner. Per oferir a Mina un servei de cantonada des del qual portar al seu equip a la pròrroga.

En el temps afegit, impulsada pel cop anímic de Mina i pels nombrosos atacants que tenia en nòmina, la selecció cafetera va buscar amb més força la victòria. I en el temps afegit del temps afegit, Anglaterra també va creure en el triomf i va convertir l’últim quart d’hora en una anada i tornada, exposat a un únic encert que no va arribar. Que no va evitar un cruel torn de penals en la qual Anglaterra per una vegada va estar més encertada. El dissabte, en Samara, li espera Suècia.

FITXA TÈCNICA

Colòmbia. Ospina, Arias (Zapata, 115’), Mina, Davinson Sánchez, Mojica; Carlos Sánchez (Uribe, 79’), Wilmar Barrios; Cuadrado, Quintero (Muriel, m.88), Lerma (Bacca, 61’) i Falcao.

Anglaterra. Pickford; Walker (Rashford, 114’), Stones, Maguire; Trippier, Henderson, Young (Rose, 102’); Lingard, Delle Ali (Dier, 80’); Sterling (Vardy, 88) i Kane.

Gols. 0-1, Kane (57’); 1-1, Yerry Mina (93’).

Penals. 1-0: Falcao. 1-1: Kane. 2-1: Cuadrado. 2-2: Rashford. 3-2: Muriel. 3-2: Henderson y para Ospina. 3-2: Uribe al larguero. 3-3: Trippier. 3-3: Bacca y para Pickford. 3-4: Dier.

Àrbitre. Marc Geiger (Estats Units). Va mostrar la targeta groga a Wilmar Barrios, Arias, Falcao, Bacca, Cuadrado, Henderson i Lingard.

Incidències. L’Spartak Stadium de Moscou va acollir 44.190 espectadors.

tracking