Diari Més

Neymar situa Brasil com a màxima favorita per alçar la Copa del Món (2-0)

Un gol seu i una assistència eliminen a una Selecció Mexicana que no va renunciar mai al pas

El futbolista del PSG Neymar va ser un dels herois de Brasil davant dels mexicans.

Neymar situa Brasil com a màxima favorita per alçar la Copa del MónEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Neymar, que va marcar el primer gol i va provocar amb la seva acció el segon, obra de Firmino, va liderar a Brasil en el seu triomf (2-0) de vuitens de final del Mundial de futbol de Rússia 2018 que va acabar amb el somni d’una valenta selecció mexicana.

El colombià Juan Carlos Osorio, tècnic de Mèxic, va prometre que li volia jugar de tu a tu al que va definir en la prèvia com a «millor equip del món», i va complir. El Professor va donar entrada al veterà Rafa Márquez, capità de nou, davant de la defensa de quatre i per Miguel Layún, que el va substituir després del descans.

El Kaiser de Michoacán, de 39 anys, en el seu cinquè Mundial es va col·locar per davant de la defensa de quatre. Amb el pivot habitual de l’eficaç Herrera i Guardado, l’ànima d’aquest equip; amb el diabòlic Lozano aquesta vegada per la dreta i el talentós Vela per l’esquerra escudant al punta, Chicharito. Rubio platí aquest dilluns, com Salcedo i Layún.

Dorada va ser la primera meitat del Tri, que va saber contenir, gràcies a Edson Alvarez (20 anys), amb ajudes de Gallardo, a Neymar. L’astre de la Canarinha, recentment recuperat de la lesió en el peu dret de la qual es va operar al març ja va posar a prova a un sensacional Ochoa en el cinquè minut, però no va acabar d’arrencar en el primer acte.

Ho faria, sense dubte, en el segon. Tite, tal com havia anunciat a la prèvia, va incloure a l’atlètic Filipe Luis en el lateral esquerre, en substitució del madridista Marcelo, tocat; i va mantenir en la dreta de la defensa a Fagner, en detriment del recuperat Danilo; mantenint la resta dels quals van guanyar en l’últim partit de la fase de grups a Sèrbia (2-0).

Amb Thiago Silva de capità, la selecció no es va accionar de forma definitiva fins a la segona meitat, en la qual sense brillar, va presentar candidatura al títol. I si un tret de Coutinho, desviat per Ochoa, rebia resposta en idèntica acció de Gallardo, Neymar no va perdonar i va aprofitar, llançant-se a terra, un servei de Willian des de l’esquerra per obrir el marcador al sisè minut. En una jugada que va iniciar ell mateix, servint de taló al jugador del Chelsea.

Agafa ritme

El partit es va animar amb escreix. Jonathan va entrar per Alvarez, poc abans que Osorio fes el tercer canvi, de Raúl Jiménez pel Chicharito. Brasil ballava, amb accions de Coutinho, Gabriel Jesús, Willian i Neymar, que van fer relluir l’enorme qualitat de Memo. Però Mèxic també trepitjava pista; i tant Vés-la, com Guardat avisaven que l’empat podia arribar a qualsevol moment.

Si no està al cent per cent, la veritat és que Neymar cada vegada s’assembla més a Neymar. I fins i tot va reclamar major sanció per una trepitjada involuntària de Layún quan estava estès a la banda. En un equip que equilibra el madridista Casemiro, que es perdrà el partit de quarts, per acumulació de targetes, l’estel paulista va reclamar de nou tots els focus i, per l’esquerra, va generar una jugada letal.

Neymar va disparar, Ochoa va treure una nova mà, però Firmino va rematar la feina.

FITXA TÈCNICA

Brasil. Allison; Fagner, Miranda, Thiago Silva, Filipe Luis; Casemiro; Willian (Marquinhos, 90’), Paulinho (Fernandinho, 80’), Coutinho (Firmino, 86’); Gabriel Jesús i Neymar.

Mèxic. Ochoa; Edson Alvarez (Jonathan dos Santos, 56’), Ayala, Salcedo, Gallardo; Márquez (Layún, 46’); Guardado, Herrera; Vela, Lozano; i Chicharito Hernández (Raúl Jiménez, 60’).

Gols. 1-0, Neymar (51’); 2-0, Firmino (88’).

Àrbitre. Gianluca Rocchi (italià). Va mostrar la targeta groga a Edson Álvarez, Herrera, Salcedo, Guardado, Filipe Luis i Casemiro.

Incidències. El Samara Arena va acollir a 41.970 espectadors.

tracking