Diari Més

Un gol de Yerry Mina col·loca a Colòmbia als vuitens de final

Senegal va quedar eliminada i va deixar a Àfrica sense representació a Rússia 2018

Els jugadors colombians agraint el suport de l'afició.

Un gol de Yerry Mina col·loca a Colòmbia als vuitens de finalEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Selecció de Colòmbia va aconseguir passar a vuitens de final del Mundial en derrotar per la mínima aquest dijous aSamara-gràcies a un gol deYerryMina, al minut 74- a Senegal, que va quedar eliminada i va deixar a Àfrica sense representació a Rússia 2018.

Colòmbia va passar tal com Déu mana, encara que no sense patir, com a primera d'un grup en el qual es va classificar com a segona Japó, malgrat perdre contra Polònia per un resultat idèntic. Per primera vegada a la història, com a conseqüència de la norma que indica que si tots els registres són iguals, comptarà el major nombre de targetes, com en el cas de Senegal, que va quedar fora del torneig.

El conjunt sud-americà va saber reaccionar després del descans, sabent que l'empat amb el qual es va arribar al mateix no li valia, en registrar-se el mateix resultat després de la primera meitat del partit que media al Japó amb Polònia, l'única que ja estava fora.

L'argentí JoséPékerman, que es va convertir en el tècnic que més vegades ha dirigit a una selecció (52) en fases finals de competicions oficials de la FIFA -inclosa la Copa de les Confederacions i els Jocs Olímpics-, superant a l'australià d'origen alemany LesScheinflug, va disposar del seu onze de gala. Va recuperar al sancionat Carlos Sánchez -de l'Espanyol-, expulsat en el primer partit, contra Japó, que va alinear al pivot lateral Uribe; amb Quadrado, James i Quintero per davant; i amb el capità,RadamelFalcao, en punta.

PeròPékerman, que aquest dijous va batre un altre rècord -en superar al 'Pacho'Maturanacom a seleccionador que més vegades va dirigir a Colòmbia en Mundials (8)- va haver de retirar del camp, passada la mitja hora a James, que es va ressentir del bessó, donant entrada al sevillista Luis Muriel.

Juan Quintero, autor del gol en la derrota en el primer partit, contra Japó (1-2), havia donat el primer avís, de nou de falta directa, que va desviar aquesta vegadaNdiaye. Però Senegal es va anar obrint; i poc després va arribar l'esglai, en una excel·lent combinació entre Keita Baldi -nascut a Espanya i format a la pedrera del Barcelona- iSadioRagi -finalista de la Champions amb el Liverpool-, que va caure dins l'àrea després d'entrar en contacte ambDavinsonSánchez.

El serbiMazicva assenyalar penal inicialment, però va acabar revisant la jugada alVARi va desestimar sancionar a la 'Tricolor'.

El marcador no es va moure, i al descans, Colòmbia estava eliminada. Perquè perquè li servís l'empat, a l'altre partit, Polònia havia de derrotar al Japó; i aVolgogradola primera meitat també va acabar sense gols.

La notícia del gol polonès, a la segona meitat, va animar les graderies delSamaraArena, majoritàriament ocupades per seguidors colombians.

La tensió creixia, per la incertesa, quan una clara ocasió de Muriel va provocar un córner que va cabecejar de nou el 'Tigre'. I, a pesar que poc després gairebé la pífia en pròpia portaSalifSani, la pilota no entrava a la porteria africana. Pel que de nou calia consultar el que feien nipons i polonesos.

Fins que per fi va arribar el gol deYerryMina, al 74, un cop de cap del barcelonista un córner llançat per Quintero. Per certificar, per mèrits propis, sense confiar en ningú més, la classificació de Colòmbia.

Era Senegal la que estava fosa. Igualada a tot amb Japó, però amb més amonestacions que els asiàtics, l'equip deCissées va llançar a l'atac a la desesperada. En un final no apte per a malalts cardíacs Colòmbia va mantenir el resultat i s'enfrontarà dimarts que ve, a Moscou, a la qual quedi segona d'entre Anglaterra i Bèlgica, igualades a punts i que jugaran més tard aquest dijous.

FITXA TÈCNICA

Senegal: Khadim Ndiaye; Gassana, Koulibaly, Sané, Sabaly (Wague 74'); Kouyate, Gana; Ismaila, Mané, Keita Balde (Konate 80') i Niang (Sakho 86').

Colòmbia:Ospina; Arias, Davinson Sánchez, Mina, Mojica; Carlos Sánchez, Uribe (Lerma; Cuadrado 83'), James Rodríguez (Muriel 31'), Quintero; i Falcao (Borja 89').

Gols: 1-0 Mina (74')

Àrbitre:Milorad Mazic (Serbia). Va mostrar targetes grogues al colombiàMojica (45') i al senegalèsNiang(50').

Incidències:Tercer partit del grup H disputat alSamara Arena davant 41.970 espectadors.

tracking