Diari Més

Japó perd, però entra a vuitens pel Joc Net (0-1)

Amb la victòria, Polònia ha aconseguit maquillar el seu pèssim torneig

Fans de Japó durant el partit contra Polònia

Japó perd, però entra a vuitens pel Joc Net (0-1)EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Japó estarà en vuitens de final del Mundial pel Joc Net. Només per haver rebut menys targetes grogues que Senegal en els tres partits, perquè la tàctica suïcida del seu entrenador, que va canviar a més de mig equip per a aquest partit, a punt va estar de costar-li car.

Va perdre Japó contra Polònia, per una rematada de cap de JanBednarek, i els «Samuraisblaus» van esperar uns angoixants minuts el resultat deSamara, on Colòmbia li anava guanyant a Senegal també per 1-0. En confirmar-se, va respirarAkira Nishino.

Perquè, malgrat la necessitat d'aconseguir un punt per assegurar els vuitens de final, el tècnic nipó va deixar a la banqueta aInui i Harebe, pel risc que una groga els impedís jugar fora a la següent ronda, i va refrescar el seu equip amb altres quatre canvis.

El tècnic polonès AdamNawalka, que el seu únic objectiu era no anar-se de buit de Rússia, també va donar entrada a mig equip nou, inclòs el metaLukaszFabianskii el defensaKamilGlik, que va poder així debutar al Mundial, després de sofrir una lesió a l'espatlla a principis de mes que semblava apartar-lo del torneig.

La intensa calor (36 graus) i els nombrosos canvis van influir en una primera part amb moltes imprecisions, en la qual va ser Polònia qui més a prop va estar del gol, amb una rematada de cap deKamilGrosickique va buidar amb moltes dificultatsEijiKawashima, que va enviar la pilota contra el pal, sense que arribés a entrar per complet, com va demostrar la Tecnologia de Línia de Gol.

Amb una mica més d'intensitat al començament del segon temps, Japó va tractar d'assegurar la seva plaça a la segona ronda i, no obstant això, va ser la selecció polonesa la que es va avançar per una distracció defensiva nipó. Una falta des de fora de l'àrea llançada per RafalKurzawaque va empalmar dins de l'àrea, sense oposició, el defensa JanBednarek(60').

De sobte, Japó, que arribava a la tercera jornada convençut d'estar pràcticament classificat es va trobar gairebé eliminat. I a la desesperada,Nishinova donar entrada primer aInuii després aHasebe, però no va canviar molt el panorama.

Si bé per oferir a Polònia espais per córrer el contraatac i, amb això, demostrar que aquest no és el torneig deLewandowski. Solament des del centre de l'àrea, el davanter del Bayern va enviar als núvols una bona pilota posada des del lateral perGrosicki, en la millor ocasió del segon temps.

Amb la por que un altre gol el deixés fora, Japó va viure amb angoixa fins a la xiulada final, mentre Polònia assegurava una victòria quemaquillauna mica el seu pèssim torneig iLewandowskiabandonava el camp una altra vegada contrariat. Sense estrenar-se en un Mundial.

FITXA TÈCNICA

Japó: Kawashima; Hiroki Sakai, Yoshida, Makino, Nagatomo; Yamaguchi, Shibasaki; Gotoku Sakai, Okazaki (Osano, 47'); Usami (Inui, 65'); Muto (Hasebe, 81').

Polònia: Fabianski; Bednarek, Glik, Berezynski; Jedrzejczyk, Krychowiak, Goralski; Kurzawa (Peszko, 80'); Grosicki, Lewandowski, Zielinski (Teodorczyk, 80').

Gols: 0-1 Bednarek.

Àrbitre: Janny Sikazwe (Zambia). Va amonestar al japonés Makino.

Incidències: El Volvogrado Arena va aplegar 42.189 espectadors.

tracking