Diari Més

(2-0) Corea del Sud consuma el desastre d'Alemanya

Sucumbeix així a l'anomenada 'maledicció del campió' i la 'Mannschaft' no podrà defensar la seva corona el proper 15 de juliol

Imatge dels coreans celebrant el gol de la victòria.

(2-0) Corea del Sud consuma el desastre d'AlemanyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alemanya no revalidarà a Rússia el títol aconseguit fa quatre anys a Brasil. La 'Mannschaft' ha caigut aquest dimecres contra tot pronòstic a les mans de Corea del Sud (2-0) i s'acomiada de la Copa del Món tot just començar, després de tres partits mediocres i amb una falta de futbol evident.

L'equip deJoachimLöw, que es va inclinar amb justícia en el seu debut davant Mèxic (1-0) i va superar gairebé de miracle a Suècia (2-1) en la segona jornada, sucumbeix així a l'anomenada 'maledicció del campió' i no podrà defensar la seva corona el proper 15 de juliol a l'estadiLuzhnikide Moscou.

Dos gols en el temps de descompte de la segona meitat, un de Kim Young-Gwon(92') atorgat pelVARi un altre de SonHeung (96') després d'una errada de ManuelNeueral centre del camp, van enfonsar a la 'Mannschaft'i van rescatar l'honor de Corea, que se'n va del Mundial per la porta gran.

Després de l'agònica victòria contra Suècia, gràcies a ungolàs de ToniKroosen el cinquè minut de la prolongació, la vigent campiona del món afrontava una nova prova de foc davant Corea del Sud, que s'aferrava a un miracle per poder arribar a vuitens.

Els pupils deLöw, amb un ull posat en el Mèxic-Suècia, necessitaven sumar tres punts per evitar sorpreses, ja que tot el que no fos guanyar, unit a un resultat poc favorable en l'altre partit del grup, els deixaria fora del Mundial tot just començar, alguna cosa que no succeïa des de 1938.

Per això, el seleccionador germà va decidir retocar l'onze i va introduir cinc canvis pel que fa a l'equip que va derrotar a Suècia, dos per obligació i tres per decisió tècnica: van entrarÖzil,Goretzka,Khedira,HummelsiSüleperMüller,Draxler, Rudy,BoatengiRüdiger, respectivament.

A Corea del Sud, malgrat que necessitava guanyar per dos gols, el tècnicShinTae, que no va poder comptar per lesió amb dues peces clau com KimSung iParkJoo, va adoptar una tàctica similar a la qual va emprar contra Mèxic: un 4-4-2 replegant-se enrere i buscant sortir a la contra amb dues 'bales' com sónKooJa i SonHeung.

Si a la 'Mannschaft'li va faltar espurna contra Mèxic i Suècia, la història es va repetir aquest dimecres aKazándavant Corea. Lenta, sense ritme, sense frescor i sense desborda, aquesta Alemanya està a anys llum de la que va maravillar a Brasil fa quatre anys.

En la primera meitat van portar el pes del partit els germans, amb el 75% de la possessió -per moments van arribar al 85%-, però van ser els 'Guerrers deTaeguk'els que van gaudir de les millors ocasions. Embussada Alemanya, Corea del Sud era fidel al seu pla: robar, sortir amb perill i buscar-li les pessigolles aNeuer. I així ho van fer.

Ja fos perquè no aconseguien donar tres passades seguides o per les recurrents faltes dels coreans per tallar el ritme, però els germans no aconseguien inquietar al porteraChooHyun. De fet, les millors ocasions en el primer temps van ser dels asiàtics, primer amb un lliure directe deJungWoo-Youngque se li va escapar de les mans tremoloses aNeueri més tard amb una volea de SonHeung que va sortir per sobre del travesser.

Va millorar la 'Mannschaft'després del descans, i només arribar dels vestuaris,Goretzka, fins llavors intranscendent, va obligar a volar aChooHyun, que va treure una mà salvadora a la rematada de cap que va mantenir als seus en el partit.

La tensió creixia al camp alemany, on arribaven notícies dels primers gols suecs aEkaterimburgo. Tot el que no fos guanyar a Corea suposaria acomiadar-se del Mundial. Aquí va moure fitxesLöw, que va treure aKhedirai aGoretzkaper donar entrada a Mario Gómez i ThomasMüller, movent aWernera la dreta i a Reus a l'esquerra.

Tampoc li funcionava el pla al campió, que no aconseguia penetrar la fèrria línia de cinc dels coreans, molt còmodes esperant i replegats enrere i deixant només a dalt a Son. El punta del Tottenham va ficar la por al cos als 25.000 afeccionats germans presents alKazán Arena, radio a l'orella i atents al partit de Mèxic i Suècia, amb un xut que va marxar fora per poc.

Ho va intentar a la desesperada Alemanya, amb el partit trencat i el recentment ingressatBrandtal lateral esquerre, però ni així ho van aconseguir. Qui va marcar va ser Corea, que ho va fer per partida doble en el descompte, primer amb Kim, en un gol que va atorgar elVARen comprovar que havia tocatKrooscap a enrere, i després amb Son, després una contraatac després d'una pèrdua deNeueral centre del camp. Així, amb un error del seu capità, va tancar Alemanya la seva pobra participació a Rússia.

FITXA TÈCNICA

Corea del Sud:Choo Hyun-woo; Lee Yong, Yun Young-sun, Kim Young-gwon, Hong Chul; Jung Woo-young, Jang Hyun-soo, Lee Jae-sung, Moon Seon-min (Ju Se-jong, 69'); Koo Ja-cheol (Hwang Hee-chan, 56' i Ko Yo-han, 79') i Son Heung-min.

Alemanya:Neuer; Kimmich, Süle, Hummels, Hector (Brandt, 79'); Khedira (Mario Gómez, 58'), Kroos, Goretzka (Müller, 63'); Özil, Reus i Werner.

Gols:1-0, Kim Young-Gwon (92'), 2-0 Son Heung-Min (96').

Àrbitre:Mark Geiger (Estats Units). Va amonestar a Jung Woo-young (8'), Lee Jae-sung (23'), Moon Seon-min (48') i Son Heung-min (65'), de Corea del Sur.

Incidències: Partit corresponent a la tercera i última jornada del Grup F, diputat a l'estadiKazánArena davant 41.835 espectadors.

tracking