Diari Més

Paolo Guerrero i André Carrillo donen a Perú el millor dels comiats (0-2)

Austràlia necessitava guanyar per postular la seva candidatura des del Grup C per als vuitens de final

Perú s'acomiada del mundial amb el triomf contra Austràlia.

Paolo Guerrero i André Carrillo donen a Perú la millor dels comiats (0-2)EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Perú va netejar l'ànima el dia del seu comiat del Mundial de Rússia en una funció de nostàlgia en la qual Paolo Guerrero, que tantes instàncies va recórrer per regatejar un càstig per dopatge, va inventar la jugada per al gol d'AndréCarrillo i va signar el seu per vèncer per 0-2 a Austràlia a Sochi.

El d'aquest dimarts va ser un partit que Austràlia necessitava guanyar o guanyar per postular la seva candidatura des del Grup C per als vuitens de final, i els de RicardoGarecavan encarar com una final per marxar-se amb una victòria a les espatlles i alguns gols.

El primer gol de Perú en el seu retorn a un Mundial després d'una absència de 36 anys va ser una joia i va partir del símbol de l'atac peruà, Paolo Guerrero, qui als 34 anys diu que no pensa a abandonar laBlanquirrojaperquè creu tenir encara molt per donar.

I és veritat. A la contra es va citar amb dos dels seus laterals al carreró esquerre i de cua d'ull va veure l'arribada a l'altre costat d'André Carrillo.

L'extrem dret va veure arribar la centrada i sense que caigués la pilota la va clavar al fons de la xarxa deMathewRyan.

Passaven 18 minuts i en la seva primera aproximació Perú anotava.

Amb l'avantatge, canvi de plantes. Els de RicardoGarecaes van atrinxerar al voltant de la porta de PedroGallesei van passar a jugar amb la necessitat d'un rival que necessitava guanyar o guanyar per estar més prop de la classificació.

ElsSoocerosvan desencadenar llavors una pressió plena.

En un espectaculareslàlom curt, TomRojicva desgranar a quatre rivals a la sala de l'àrea però la seva rematada va ser neutralitzada pel meta peruà.

Minuts després,Galleseva tornar a lluir oportú per posar fi a una triangulació que va néixer ambRogic, va continuar per la dreta ambRobbieKruzei i va morir sense l'esperada rematada final deMathewLeckie.

Els deBertVanMarwijkho van intentar tot, van córrer com si no hi hagués matí però avui Guerrero, l'ariet delFlamengo, no estava perquè liaigualiessin el comiat de Rússia.

Transcorrien 50 minuts quan Christian Cueva es va despenjar per la banda dreta, va arrossegar marques i va servir la pilota perquè el número nou posés la guinda a la trobada.

VanMarwijk, qui al Mundial es va mostrar distant de la possibilitat de donar joc a TimCahill, l'home que amb 50 gols fa història en la selecció australiana, va apel·lar a la seva experiència per tractar de buscar un revulsiu.

Rotunda ovació va rebre el jugador que complirà 39 anys el 6 de desembre. Però poc o res va poder fer.

Després de tanta pressiósense efecte semblava que Perú podia clavarbanderillesen algun contraatac.

Guerrero va voler retornar-li la gentilesa a Cueva, cavalcaven gairebé solitaris rumb a la porta de Ryan, però la passada de l'ariet des de l'esquerra al centre, va superar al jugador delSaoPaulo i en el rebot, un altre genet que venia de darrere, Paolo Hurtado, va tenir la mala fortuna d'estavellar la pilota al vertical.

La selecció deGarecaes va anar a més amb música i com a herois van ser ovacionats per uns 35.000 peruans 36 anys i 4 dies després d'aquell 22 de juny de 1982 a l'estadiRiazorde La Corunya en el qual van ser golejats 5-1 per Polònia.

FITXA TÈCNICA

Austràlia: Mathew Ryan; Joshua Risdon, Trent Sainsbury, Mark Milligan, Aziz Behich; Mile Jedinak, Aaron Mooy; Mathew Leckie, Tom Rogic (Jackson Irvine, 72'), Robbie Kruse (Daniel Arzani, 58'); y Tomi Juric (Tim Cahill, 53').

Perú: Pedro Gallese; Luis Advíncula, Christian Ramos, Anderson Santamaría, Miguel Trauco; Rento Tapia (Paolo Hurtado, 63'), Yoshimar Yotún (Pedro Aquino, 46'), André Carrillo (Wilder Cartagena, 78'), Christian Cueva, Edison Flores; y Paolo Guerrero.

Gols: 0-1, André Carrillo (18') i 0-2, Paolo Guerrero (50').

Àrbitre: el rus Sergei Karasev va amonestar a Jedinak, Yotún, Arzani, Rojic, Hurtado i Milligan.

Incidències: 44.326 persones van veure el partit disputat a l'estadi Olímpico Fisht, a Sochi.

tracking