Diari Més

França i Dinamarca s'abonen a l'apatia en la seva ruta als vuitens (0-0)

Va ser un duel monòton, sense ocasions ni polèmiques, sense VAR, sense espectacle, sense històries per explicar, sense gols durant 90 minuts

Dinamarca s'acomiada del Mundial, no perd un partit desde l'11 d'octubre de 2016.

França i Dinamarca s'abonen a l'apatia en la seva ruta als vuitens (0-0)EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Als dos els valia l'empat per preservar la plaça a la fase següent, per a França el lideratge del grup C, per a Dinamarca la quarta classificació de la seva història per a vuitens de final, en un partit marcat per l'apatia que es va tancar amb el primer 0-0 del Mundial de Rússia.

Feia falta un càlcul tant mesquí perquè un Mundial que havia estat divertit visqués un duel tan monòton, sense ocasions, sense polèmiques, senseVAR, sense espectacle, sense històries per explicar, sense gols durant 90 minuts i una sonada xiulada quan va acabar el partit.

DidierDeschamps, el dia que igualava a RaymondDomenechcom a seleccionador amb més partits a la banqueta bleu, va omplir l'equip de canvis però no va aconseguir rentar la mala imatge que havia donat en els dos primers duels.

Els duels contra Dinamarca s'han convertit en un hàbit per França en els últims Mundials, a més d'un termòmetre del seu estat.

El 1998, al seu propi territori, els deAimeJacquet van aconseguir una treballada victòria en el camí cap al seu primer Mundial. Quatre anys més tard, Dinamarca va guanyar 2-0 a Corea del Sud a una defensora del títol en plena descomposició i van certificar així la seva eliminació tot just començar.

El termòmetre sembla que segueix funcionant. La França de 2018 és un equip sense nord, amb llacunes defensives i un centre del camp molt sòlid però poc creatiu. Així va ser en el debut contra Austràlia, amb una aposta molt ofensiva deDeschamps, en el segon duel davant Perú, amb una alineació més clàssica, i de nou contra Dinamarca, qui va donar minuts a jugadors menys habituals.

El seleccionador no dóna amb la tecla, encara que manté l'essencial, equip serè, sense polèmiques, lluny de les turbulències que travessen altres favorits.

França no agrada però tampoc espanta. És un equip pla, que ha garantit l'essencial en la primera fase a l'espera que, ara que arriben les coses serioses, explotin les seves estrelles.

L'equip A no semblava tenir un pla definit i l'alternativa de Deschampsenfront de Dinamarca tampoc ha millorat l'original. Els teòrics reserves, que havien de guanyar-se el lloc, van emmalaltir de molts dels retrets que havien comès els titulars, sense explicar que els que van repetir, van ensopegar amb la mateixa pedra.

S'ha esperar a l'eclosió deAntoineGriezmann, al que miren tots però que, de moment, té les llums apagades, com si la seva brillantor s'hagués evaporat en una llarga i dura temporada a l'Atlético de Madrid.

Com en els dos partits anteriors, va ser substituït superada l'hora de joc, símptoma queDeschamps vol dosificar a la seva estrella.

La resta no aporta alternatives. El barcelonistaOusmaneDembelé, que va recuperar la titularitat perduda contra Perú, encara que aquesta vegada jugant per la dreta, amb prou feines va deixar veure dues galopades sense perill i el nou jugador de l'Atlético de Madrid ThomasLemar, que debutava en un Mundial, li va posar més voluntat per la banda esquerra que perill. OlivierGiroudva ser un fantasma entre la defensa danesa.

Més va ensenyar el sevillista StevenNzonzi, titular per vegada primera al centre del camp, al costat de N'GoloKanté, que va tornar a ser el millor de l'equip, sobri i ferm, l'esquelet d'una França que no balla, inerta, però que sap que amb el futbolista del Chelsea a la seva columna vertebral tampoc anirà al sòl.Nzonziel va ajudar i li va posar una mica de mobilitat. Poca en una selecció que no es mou.

Tampoc Dinamarca dóna per més. Els escandinaus saben guardar bé l'ordre, però davant totes les seves possibilitats surten d'un ChristianEriksenque no va tenir la tarda inspirada.

L'equip d'AgeHareideva sumar un altre partit sense perdre, quelcom que ve encadenant des de l'11 d'octubre de 2016, però poc més. Algun contraatac que no va inquietar a SteveMandanda, que amb més de 33 anys es va convertir en el debutant més veterà de França, un regal que, de rebot, va permetre al madridista RaphaelVaranelluir en aquesta competició el braçalet de capità.

Aquesta vegada sense SamuelUmtitial seu costat pels problemes físics que arrossega, el del Madrid emergeix com un dels jugadors més sòlids de l'equip, encara que tampoc és que Dinamarca li donésquebraderosde cap.

FITXA TÈCNICA

Dinamarca:Schmeichel; Dalsgaard, Kjaer, Christensen, S. Larsen; M. Jorgensen, Delaney (Lerager, 92'); Braithwaite, Eriksen, Sisto (Fischer, 60'); i Cornelius (Dolberg, 75')

França:Mandanda; Sidibe, Varane, Kimpembe, Lucas Hernandez (Mendy, 50'); Kanté, Nzonzi; Dembelé (Mbappé, 79'), Griezmann (Fekir, 69'), Lemar; i Giroud.

Árbitre:Sandro Ricci (Brasil), va amonestar al danés Jorgensen (48').

Incidències:Partit de la tercera jornada del grup C del Mundial de Rússia disputat s l'estadiLuzhnikide Moscou davant 78.011 espectadors.

tracking