L'huracà anglès destrossa Panamà i es classifica per als vuitens de final

La golejada situa Anglaterra líder de grup, per sobre de Bèlgica, desempatant pel nombre de grogues (6-1)

Kane celebra una de les seves tres dianes amb Lingard.

L'huracà anglès destrossa Panamà i es classifica per als vuitens de finalEFE

Anglaterra ja és a vuitens de final després d’haver superat, de manera molt clara, a Panamà. El combinat britànic va passar per sobre de la selecció centreamericana i, al descans, ja dominava per 5-0. Una vegada més, un dels jugadors més destacats d’Anglaterra va ser el seu capità, Harry Kane. El davanter del Tottenham va anotar un hat-trick que el situa com a màxim artiller del mundial, havent aconseguit cinc gols en dues jornades.

Dels tres gols que ahir van portar la firma de Kane, dos van arribar des del punt de penal. El primer, poc després dels 20 minuts d’enfrontament, i el segon en l’últim sospir abans del descans. El tercer gol del davanter anglès va arribar passada l’hora de partit, i servia per deixar gairebé tancat el resultat en tractar-se del 6-0.

De fet, la segona meitat no va tenir gaire història, amb el combinat dels tres lleons molt còmode i sense forçar la màquina, conscient que el resultat que es donava els servia per posar-se líder de grup, desempatant amb Bèlgica gràcies a la diferència de gols. En els segons 45 minuts només va destacar el gol panameny, obra de Baloy. El capità de Panamà va rematar una falta centrada al cor de l’àrea per convertir la primera diana del seu país en la història mundialista.

Resolt a la primera meitat

Stones va encarrilar la victòria als vuit minuts. El central anglès va rematar un córner aprofitant que era l’únic jugador que no estava abraçat per un futbolista de Panamà. També Stones, aprofitant una nova jugada a pilota aturada, va ser l’autor del 4-0. El central va aprofitar un mal refús del porter rival després d’una acció assajada amb diverses parets, amb el cap, a l’interior de l’àrea. De les vuit dianes que ha anotat Anglaterra en aquest mundial, sis han arribat a pilota aturada o en estratègies aprofitant aquesta circumstància.

De fet, dels sis gols anglesos anotats davant de Panamà, només dos van arribar amb la pilota en joc. El primer va ser obra de Jesse Lingard, una de les dianes més boniques del campionat mundial. El davanter del Manchester United va engaltar un xut des de la frontal de l’àrea, culminant una jugada de combinació del combinat dels tres lleons, i enviant la pilota amb efecte a l’escaire esquerre del porter de Panamà. Lingard va traçar una diagonal deliciosa abans de signar el gol que suposava el 3-0 poc després de la mitja hora de partit.

El segon gol que va arribar en jugada de combinació va ser el tercer de Harry Kane, el 6-0. Loftus-Cheek va arrencar des de la part dreta de l’atac i, des de més enllà de la frontal, va engaltar un xut. La pilota va tocar en el peu d’un Kane i va descol·locar el porter panameny abans d’acabar al fons de la xarxa.

El 6-1 final deixa Anglaterra i Bèlgica empatades a punts, diferència de gols, gols a favor i gols en contra. Només les grogues (els anglesos n’han vist una menys), desequilibren la balança.

Fitxa tècnica

Anglaterra. Pickford, Walker, Stones, Maguire, Trippier (Rose, 70’), Loftus-Cheek, Henderson, Lingard (Delph, 63’), Young, Sterling i Kane (Vardy, 63’).

Panamà. Penedo, Murillo, Torres, Escobar, Davis, Gabriel Gómez (Baloy, 69’), Godoy (Ávila, 62’), Cooper, Bárcenas (Arroyo, 69’), José Luis Rodríguez, i Blas Pérez.

Gols. 1-0, Stones (8’). 2-0, Kane (p) (22’). 3-0, Lingard (36’). 4-0, Stones (40’). 5-0, Kane (p) (45’). 6-0, Kane (62’). 6-1, Baloy (78’).

Àrbitre. Grisha (Egipte). Va mostrar groga a Loftus-Cheek, Cooper i Escobar.

Incidències. L’Estadi de Nizhny Novgorod va acollir 43.319 espectadors.