Méxic no es posa límits en derrotar a Corea del Sud 2-1

Vela i Chicharito donen la victòria als asteques

Mèxic celebra el gol de Chicharito.

Méxic no es posa límits en derrotar a Corea del sud 2-1Efe

Mèxic va convidar avui de nou a somiar amb alguna cosa gran en aquest Mundial en derrotar a Corea del Sud (2-1) en un partit en el qual li va bastar amb un gol de penal de Carlos Vetlla i un altre de Chicharito Hernández per superar a un dur rival que no es va rendir mai.

Amb aquesta victòria, els mexicans posen un peu en els vuitens, mentre la seva afició ja somia amb superar la maledicció del cinquè partit.

Després del gran partit davant Alemanya (1-0), la nombrosa afició asteca esperava una nova exhibició, però l'equip dirigit pel colombià Juan Carlos Osorio va apostar aquesta vegada pel pragmatisme, especialment en el primer temps.

Va ser suficient un gol en cada part i una bona tasca defensiva per domar a un rival que amb aquesta derrota queda eliminat, malgrat el gran gol en el descompte de la seva principal estrella, Són Hueng-min.

A banda de marcar el seu gol número 50 amb la selecció, el davanter del West Ham es va convertir en el tercer mexicà a marcar en tres Mundials després de Rafa Márquez i Cuauhtémoc Blanco.

Malgrat que és molt donat a no repetir equip, el tècnic mexicà, Juan Carlos Osorio, únicament va introduir un canvi pel que fa a l'equip que maravilló davant Alemanya: Álvarez per Ayala en el lateral dret.

«Olé!Olé!Olé!», van corejar des dels primers minuts les desenes de milers d'afeccionats asteques que van copar fins als topalls l'estadi Rostov Sorra. Els mexicans van sortir a per tots des del primer minut, mentre els coreans esperaven agotnats la seva oportunitat de fer mal al contraatac.

Chicharito va ser el primer a avisar als deu minuts amb un cabezazo a la sortida d'una falta, però la seva rematada va sortir desviat per molt poc.

Però més clara va ser la primera ocasió dels coreans després d'una bona incursió per l'esquerra de Hwang, el centre de la qual no va poder ser aprofitat per Lee, ja que se li va avançar in extremis un defensa mexicà.

Osorio havia advertit sobre el davanter del Tottenham, Són Hueng-min. Va valer una pèrdua de Guardado perquè rebés una pilota llarga, retallés al seu marcador i fos a punt de sorprendre a Ochoa en dues ocasions.

Però llavors els sud-coreans es van disparar en el peu. Guardat va rebre la pilota a la vora de l'àrea gran i el seu centre va ser incomprensiblement buidat des del sòl amb la mà per Jang.

L'àrbitre no va dubtar. I el llançador, tampoc, ja que va enganyar al portera sud-coreà i va posar per davant al seu equip davant l'eufòria de la inflada (27').

Però Son seguia sent una gran amenaça i en un altre contraatac va ser a punt de sorprendre a Ochoa, però est va tapar bé el tret en la seva sortida.

Poc abans del descans va aparèixer Hirving Lozano, pretès pels grans clubs d'Espanya després del seu gran gol davant els alemanys, amb una jugada en la qual amagó a diversos defenses, es va internar a l'àrea, però el seu tret va sortir per sobre del travesser.

En la segona part els sud-coreans no tenien més remei que sortir a per totes, però els primers compassos van ser de l'equip nord-americà, que va decidir estrènyer l'accelerador. Els sud-coreans només ho van intentar des de fora de l'àrea, però Ochoa sempre va estar molt atent.

Guardat, el capità que viu aquesta temporada una segona joventut, va tenir en les seves botes el segon gol amb un magnífic tret des de fora de l'àrea amb la seva esquerrana, però Choo ho va evitar amb una gran parada.

Un parell de minuts després Lozano també va poder donar-li la puntilla als asiàtics, però quan es disposava a encarar al porter, va fallar en el control i el seu tret va ser buidat per un defensa.

Tant va ser el càntir a la font enmig d'un molt escoltat «Canta y no llores», que en un altre contraatac Chicharito, que amb prou feines havia participat en el joc, va retallar magistralment al seu marcador i va batre al porter (66').

No era el dia dels sud-coreans, que van tenir tot a favor per marcar després d'una errada de Márquez en la sortida de la pilota, però ni aquest regal van saber aprofitar.

Només Son va apel·lar a l'orgull asiàtic en el descompte en marcar un magnífic gol amb un tremend obús des de fora de l'àrea davant el qual res va poder fer-hi Ochoa.

Mèxic: Ochoa, Álvarez, Salcedo, Moreno, Gallardo, Herrera, Guardado (Márquez, 68'), Layún, Vela (Giovani dos Santos, 77'), Lozano (Corona, 70') i Chicharito Hernández.

Corea del Sud: Choo Hyun-Woo, Lee Yong, Jang Hyun-Soo, Kim Yiung-Gwon, Kim Minwoo (Hong Chul, 83'), Ki Sung-yueng, Ju Se-jong (Lee Seung-woo, 64'), Hwang Hee-Chan, Moon Seon-min (Jung Woo-young, 77') i Lee Jae-sung i Son Heung-min.

Gols: 1-0, Vela de penal (27'); 2-0, Chicharito Hernández (66'); 2-1, Son Heung-min (93').

Àrbitre: Milorad Mazic (SRB). Va mostrar la targeta groga a Kim Young-Gwon, Lee Yong, Lee Seung-woo i Jung Woo-young.

Incidències. El Rostov Arena va acollir 43.472 espectadors.