Diari Més

Bèlgica goleja a Tunísia (5-2) i posa un peu a vuitens

Nou gran partit de Lukaku, que va acabar substituït

Anice Badri, de Tunísia, lluita amb el belga Thomas Meunier.

Bèlgica goleja a Tunísia (5-2) i posa un peu a vuitensEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb una altra golejada i exhibició de joc ofensiu, la selecció belga de Roberto Martínez es va imposar a Tunísia i s'encamina cap als vuitens de final del Mundial, amb convertint-se en alternativa a les grans seleccions.

Bèlgica hi creu i això és una gran notícia per a un Mundial necessitat d'una mica més que sorpreses.

Encara que encara hagi de passar per la prova anglesa i demostrar que és solvent en les eliminatòries, l'equip de Roberto Martínez sembla assumir que la seva nòmina d'estrelles li obliga a ser protagonista. Hazard és el seu jugador emblema, Courtois un segur en la porteria i Lukaku el golejador que els faltava. Una columna vertebral acompanyada per De Bruyne, Mertens, Carrasco...Hi ha alguna selecció més atractiva en aquest moment?

Bèlgica va golejar a Panamà i va sortir disposada a fer el mateix amb Tunísia. En una cambra d'hora, pràcticament sabia que els tres punts serien seus. Tota una novetat i un canvi de mentalitat, perquè des del Mundial de 2002 no marcava en la primera meitat.

Un penal executat per Eden Hazard, al que va atropellar prèviament Syam Ben Youssef (6'), i un altre tant de tir creuat de Lukaku, deu minuts després, van apuntar als belgues als vuitens de final amb tota el partit per endavant.

I això que la resposta de Tunísia va ser encomiable. Guiada per l'atacant del Rennes Wahbi Kazhri, Tunísia, lluny de deixar-se anar, va respondre amb un gol de Dylan Bronn, en rematar de cap una falta (18) i va arribar a dominar durant gairebé vint minuts, però no va tenir sort.

Malferida la seva defensa per les lesions (Ben Youssef i el propi Dylan Bronn), Tunísia va encaixar un nou gol del depredador Lukaku abans del descans i, poc després de sortir del vestuari, va repetir Hazard. Aquesta vegada va ser després d'una passada en profunditat de Toby Alderweireld, que va deixar solament al mag belga perquè resolgués amb qualitat.

Amb l'enfrontament resolt, Roberto Martínez va substituir primer a Lukaku i després a Hazard. Una classe pràctica de gestió de recursos, de mantenir implicada a una plantilla i, de pas, de recordar als seus estels que les marques personals estan al servei del col·lectiu.

Sense els dos protagonistes, va anar el torn de Carrasco, de De Bruyne i sobretot de Michy Batshuayi, que va tenir fins a tres ocasions clares per augmentar el marcador; la primera la va treure sota pals un defensa tunecino, la segona la va enviar al travesser i la tercera contra el cos del meta.

Tanta insistència que, al final, va tenir premi el davanter del Dortmund, per arrodonir una golejada que va reduir en el descompte Khazir. Un resultat amb el qual Bèlgica comenci a espantar.

FITXA TÈCNICA

Bèlgica: Courtois, Alderweireld, Boyata, Vertonghen; Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco, Dries Mertens (Tielemans, 86'), Eden Hazard (Batshuayi, 68') i Romelu Lukaku (Fellaini, 59').

Tunísia: Mustapha, Bronn (Naguez, 25'), Syam Ben Youssef (Ben Alouanem, 41'), Meriah, Maaloul, Badri, Sassi, Khaoui, Skhiri (Sliti, 60'), Fakhreddine Ben Youssef i Khazri.

Goles: 1-0, Edeh Hazard de penal (6'); 2-0, Romelu Lukaku (16'); 2-1, Bronn (18'); 3-1, Lukaku (45'); 4-1, Eden Hazard (51'); 5-1, Batshuayi (90'); 5-2, Khazri (93').

Àrbitre: Jair Marrufo (Estats Units). Va mostrar la targeta groga a Sassi.

Incidències. L'Spartak Stadium va acollir a 44.190 espectadors.

tracking