Alemanya segueix viva: 2-1 contra Suècia en el 96'

Golàs de Kroos de falta per seguir vius

El partit s'ha resolt al final.

Alemanya segueix viva: 2-1 contra Suècia en el 96'Efe

Alemanya ho va deixar avui tot per a l'últim minut, es va donar el luxe de navegar en el drama d'una imminent eliminació anticipada i amb una remuntada èpica es va imposar per 2-1 a Suècia al caient dels 96 minuts.

Suècia, que va arribar al partit de la segona jornada del Grup F amb 3 punts, podria haver despatxat de Rússia al campió del món, no pel golàs d'Ona Toinoven als 32 minuts, sinó per la seguidilla de tres ocasions que va desaprofitar abans d'anar al descans.

Va perdonar la vida del rival, va oblidar que es tractava d'Alemanya, i després de l'interval va aparèixer la millor versió de l'equip que es resistia a aparèixer.

El gol de falta directa als 96 minuts de Toni Kroos va ser el punt culminant per a una obra magnífica, però també va ser la redempció per al migcampista del Reial Madrid, culpable ell de la pilota que van trobar els suecs per empènyer el contraatac que va capitalitzar el gegant del Toulouse.

Kroos, apagat i indiferent en el primer temps, va llançar flames en el segon i va ajudar a incendiar un partit pel qual els suecs no van tenir revulsiu.

El cop de timó per a un vaixell que semblava naufragar amb el gol de Toinoven el va donar Marco Reus en el clarejar del segon temps, en el minut 48.

Va ser el retrobament d'una Alemanya amb el seu millor futbol i la resposta contundent a les crítiques que des de ja semblaven anticipar la fi de l'era Löw.

Quatre canvis en la formació titular va introduir avui el tècnic per emprendre la petita revolució i el començament vertiginós va semblar donar-li la raó.

Tant que els seus pupils van arribar a tenir un 84 per cent de possessió de la pilota.

Però els de Janne Andersson, que llueixen molt còmodes en el rol de resistir, sofrir i esperar, van trobar l'avantatge en els petits detalls.

Toivonenn va consignar aquesta nit un golàs després d'una jugada en la qual l'equip va mostrar com es canvia el xip de la defensa a l'atac.

Però els Víkings Grocs es van quedar sense combustible per defensar l'avantatge. I pitjor, encara, no van capitalitzar les oportunitats clares que van gestar després Larsson i Forsberg

Després del descans, Julian Draxler, opac i sense rebel·lia, va deixar el seu lloc a Mario Gómez, qui es va situar com a referència d'atac i va treure a Estafa Werner de la penosa lluita amb els centrals Lustig i Lindelof.

Alemanya va ser una tromba i amb prou feines tres minuts després de la represa Marco Reus deixava tot igual.

Allí va començar el canvi. Fins i tot per res va afectar l'expulsió en el minut 82 de Boateng en rebre la segona amonestació.

Als 89 minuts el mateix Gómez va tenir el gol en un superb cop de cap però el porter Robin Olsen l'hi va negar en treure la pilota per sobre de l'horitzontal

El jove Julian Brandt també va tenir un altre gol a prop, però el vertical li va escopir la pilota.

L'escena final estava muntada per Kroos. Una pintura, un artista. Va tornar Alemanya.

Alemanya: Manuel Neuer; Joshua Kimmich, Jerome Boateng, Antonio Rüdiger, Jonas Hector (Julian Brand, 87'); Sebastian Rudy (Ilkay Guendogan, 31'), Toni Kroos; Thomas Müller, Julian Draxler (Mario Gómez, 46'), Marco Reus; y Timo Werner.

Suècia: Robin Olsen; Mikael Lustig, Víctor Lindelof, Andreas Granqvist, Ludwin Augustinson; Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Viktor Claesson (Jimmy Durmaz, 74'), Emil Forsberg; Marcus Berg (Isaac Thelin, 90') y Ola Toivonen (John Guidetti, 78').

Goles: 0-1, Toivonen (32'); 1-1, Reus (48'); 2-1, Kroos (96').

Àrbitre: Szymon Marciniak (polonès. Va mostrar la targeta groga a Ekdal i a Boateng (2, 82').

Incidències. El Fisht va acollir 44.287 espectadors.