Diari Més

Nigèria ofereix una revàlida a Argentina amb la seva victória contra Islàndia (2-0)

Era un partit perquè qualsevol dels dos equips confirmés el seu desig de comparèixer als vuitens de final del Mundial

Musa va ser l'autor dels dos gols de Nigèria.

Nigèria ofereix una revàlida a Argentina amb la seva victória contra Islàndia (2-0)EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció nigeriana va reobrir aquest divendres les opcions de classificació de la selecció argentina, la seva última adversària en la fase de grups del Mundial de Rússia, amb la seva victòria (2-0) davant el combinat d'Islàndiaal SorraVolgogrado.

Era un partit perquè qualsevol dels dos equips confirmés el seu desig de comparèixer als vuitens de final del certamen, una fita desitjada per ambdues seleccions però només exigida a les seleccions de Croàcia i Argentina.

El ple de l'equip europeu en les dues primeres jornades li va permetre fer-se seva una plaça. Per la restant es barallen tres candidates: l'Albiceleste, malgrat tots els dubtes; les SúperÁguilas, com a premi a la seva valentia; i elsvíkings, per ser capaços de desafiar amb la il·lusió de les 330.000 persones que habiten l'illa del nord a combinats amb més tradició futbolística.

Els homesde HeimirHallgrimssonvan retrocedir, no obstant això, en el seu camí a vuitens de final en perdre, per 2-0, davant la selecció africana, més ambiciosa i precisa en la segona meitat.

En la primera va acusar la seva innocència en les duesarèes: en la rival li va faltar voracitat -en els primers 45 minuts no va comptabilitzar cap xut a porta- i en la mateixa contundència per replicar les centrades dels laterals del conjunt islandès, que sovint fia la seva sort al contraatac i a l'estratègia.

Són les seves dues armes principals i així va fer treballar al jove porter FrancisUzoho. Primer, amb una falta deGylfiSigurdsson; després, amb una rematada d'AlfredFinnbogason; ja en el temps afegit del primer període, amb un últim intent deJonBödvarsson.

Nigèria va abandonar, no obstant això, la seva ingenuïtat després de la pausa i es va decidir a atacar els espais en un voraç contraatac que va acabar amb l'assistència deVictorMosesaAhmedMusa.

L'hàbil atacant de lesSuperÁguilasva puntejar la pilota per domar-la i superar aHannesHalldorsson. D'aquesta acció, al minut 49, va sortir malparatRagnarSigurdsson, amb una bretxa en el cap.

Amb l'orgull doblement ferit, el '6'vikingva resistir fins al minut 65, quanHeimirHallgrimssonva haver de refer la seva defensa amb l'entrada deSverrirIngason.

AhmedMusa, una altra vegada, va fer el seu segon gol del dia, però el jove planter que dirigeix el tècnic alemanyGernotRöhrva tenir poc temps per recrear-se de la renda aconseguida.

Una innocent falta deTyronneEbuehisobre AlfredFinnbogasones va traduir en penal pervideoasistencia.GylfiSigurdsson, inusualment erràtic amb el peu, no va encertar davant la gegantesca figura de FrancisUzoho. El seu xut no va trobar porteria.

El definitiu 2-0 va ser celebrat enBronnitsy, seu de la delegació argentina. Leo Messi i els seus no ho veuen tot perdut.

Arribaran al duel davant Nigèria amb opcions de trepitjar els vuitens de final del certamen. Amb només un punt, l'Albicelestenecessita guanyar i esperar que, en un hipotètic empat amb Islàndia -rival de Croàcia-, li afavoreixi el balanç. Els equips argentí i islandès sumen un punt; el nigerià, tres.

FITXA TÈCNICA

Nigeria: Francis Uzoho; William Ekong, Leon Balogun, Kenneth Omeruo; Victor Moses, John Obi Mikel, Wilfred Ndidi, Oghenekaro Etebo (Alex Iwobi, 90'), Brian Idowu (Tyronne Ebuehi, 46'); Kelechi Iheanacho (Odion Ighalo, 85') y Ahmed Musa.

Islàndia - Hannes Halldorsson; Birkir Saevarsson, Kari Arnason, Ragnar Sigurdsson (Sverrir Ingason, 65'), Hordor Magnusson; Rurik Gislason, Gylfi Sigurdsson, Aron Gunnarsson (Ari Skúlason, 87'), Birkir Bjarnason; Jon Bödvarsson (Bjorn Sigurdarson, 71') y Alfred Finnbogason.

Gols: 1-0, Musa (49'); 2-0, Musa (75')

Àrbitre: Matthew Conger (Nova Zelanda). Va amonestar a Idowu.

Incidències: Partit disputat al Arena Volgogrado.

tracking