Coutinho rescata a Brasil i condemna a Costa Rica (0-2)

El jugador del Barcelona va impulsar a la Canarinha quan l'empat semblava fet en un partit excepcional del porter Keylor Navas

Coutinho i Neymar celebrant el primer gol contra Costa Rica.

Coutinho rescata a Brasil i condemna a Costa Rica (0-2)EFE

Un gol dePhillipeCoutinhodurant el temps de descompte en un partit que semblava abocat a l'empat va rescatar a Brasil, que després va ampliar el resultat amb un gol deNeymaral final. Una victòria per 2-0 que condemna a Costa Rica i la deixa fora dels vuitens de final després de 90 minuts de resistència.

El migcampista del Barcelona va impulsar a laCanarinhaquan l'empat semblava fet, aplanant el camí de la selecció cinc vegades campiona del món cap als vuitens de final després d'un partit en el qual l'ordre defensiu delsticosi un excepcional partit del porterKeylorNavashavia aguantat l'empat, que per a Costa Rica significava seguir amb vida en aquest Mundial.

Brasil va protagonitzar un setge de 90 minuts i va millorar la imatge donada davant Suïssa, que els va arrencar un empat en una jugada reclamada com a falta per laCanarinha, però li va faltar contundència a les seves rematades i gairebé ho lamenta, si no hagués estat pels gols deCoutinhoiNeymaren el temps afegit.

Per a Costa Rica, el resultat suposa la seva tercera derrota en tres partits mundialistes contra Brasil, i la seva eliminació, ja que la inesperada derrota davant Sèrbia (0-1) els obligava a puntuar davant lapentacampionaper mantenir-se vius a Rússia 2018.

Cap dels tècnics va amagar les seves cartes. Tant el brasiler Tite com elticoÓscarRamírez van deixar clar que mantindrien els onzes del debut: laverdeamarelhaambNeymari els 'Quatre Fantàstics' ('Ney', Gabriel Jesús,CoutinhoiWillian), i la 'Sele' amb l'única permuta d'Oviedo perCalvoen el lateral esquerre.

Ambdues seleccions ho tenien molt clar: Brasil havia de portar la iniciativa i buscar buits entre les línies de Costa Rica, ambWillianiNeymarmolt oberts iCoutinhomolt a prop deCasemiroiPaulinhoper intentar crear joc; mentre que els de Ramírez buscaven aguantar i llançar pilotes aMarcoUreña.

Elsticoscedien la possessió, però quan atacaven ho feien amb perill. Ho van demostrar en els primers 15 minuts, quan per la banda dreta,VenegasiGamboavan filtrar una passada de la mort queCelsoBorges va rematar sol, però desviat.

Va respondreNeymaramb dues arrencades per l'esquerra, una amb barret aGamboa, que van derivar en rematades sense premi, però van mostrar el despertar de lacanarinha. Tot el perill dels blaus va arribar per les seves botes, amb passades filtrades a Gabriel Jesús o centrades en diagonal, però sense acabar d'inquietar aNavas.

En una de les poquíssimes alegries ofensives que es va permetre Costa Rica va arribar el primer avís brasiler: una pèrdua al centre del camp la va aprofitarMarceloper assistir a l'espai a Gabriel Jesús, qui va rematar a gol, però en flagrant fora de joc.

La banda esquerra brasilera s'havia convertit en un martiri pels d'ÓscarRamírez: una passada deCoutinhoaNeymarho va desbaratarNavasamb els peus, després el migcampista del Barcelona va intentar repetir el gol contra Suïssa, però el xut va ser massa alt.

També ho va intentarWilliandes de lluny, fins llavors un espectador per la seva banda dreta (Titeel va canviar per Douglas Costa al descans); i fins i totMarcelo, amb un xut ras que va detenir sense problemes el seu company al Reial Madrid, qui va mantenir segura la seva porteria fins al final de la primera meitat.

El terrabastall va arribar després del descans. Una paret dePaulinhoi Gabriel Jesús que va aturarNavas, un centre de Douglas Costa des de la dreta que Gabriel Jesús va enviar al travesser i un xut deCoutinhoque un defensa desviava fora. Tot, en tres minuts.

Aquí es va engegantirKeylorNavas, que va desviar per sobre de la porteria una rematada deNeymara centre dePaulinhoque la graderiaverdeamarelhaja veia dins; i va aturar altre xut deCoutinho. Un dia més s l'oficina de 'SantKeylor', que només va fallar en atrapar un xut sec deNeymar, que li va rebotar i va atrapar després.

Brasil va perdre l'ímpetu i Costa Rica va començar a trenar jugades, amb el recentment incorporatBolañosper dreta iVenegasde davanter.

El temps corria en contra dels brasilers iTiteva introduir un altre davanter,FirminoperPaulinho, però el gol seguia renyit amb ells.

Ni una rematada de cap deCasemironi un xut deNeymar, que li va robar la cartera aGamboai va disparar des de la frontal, sol davantNavas, però el xut va marxar per poc.

Un contraatac de Costa, molt veloç, amb passada a Gabriel Jesús i aquest aNeymar, va acabar amb l'astre brasiler a terra després queGiancarloGonzález l'agafés. L'àrbitre, l'holandèsBjörnKuipersva xiular penal, però en ser alertat pel VAR i revisar la jugada, va canviar la seva decisió.

Costa Rica va començar a jugar amb el rellotge, perfeccionant el que portava fent tot el partit. Ramírez va introduir un altre central (Calvo) i un migcampista de contenció (Tejeda) buscant un empat històric pelsticosque els permetia seguir vius en la lluita pels vuitens de final.

Però, quan tot semblava decidit, un centre deMarcelodes de l'esquerra que va rematarFirminode cap i va controlar Gabriel Jesús a l'àrea, va arribar aCoutinhoi en carrera va rematar la pilota per sota de les cames deNavasi va fer miques la resistència de la 'Sele'. Amb tot perdut pelsticos,Neymarva arrodonir el triomf brasiler.

Brasil: Alisson; Fágner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo; Paulinho (Firmino, 68'), Casemiro, Coutinho; Willian (Douglas Costa, 46'), Gabriel Jesús i Neymar.

Costa Rica: Navas; Gamboa (Calvo, 75'), González, Acosta, Duarte, Oviedo; Venegas, Guzmán (Tejeda, 83'), Borges, Ruiz; y Ureña (Bolaños, 54').

Gols. 1-0, Coutinho (91'); 2-0 Neymar (97').

Àrbitre: Bjorn Kuipers (Holanda). Va amonestar a Neymar, Coutinho i Acosta.

Incidències: El Saint Petersburg Stadium de San Petersburgo (Rusia) va acollir 64.468 espectadors.