Diari Més

França es classifica per vuitens de final amb un gol de Mbappé (1-0)

Perú va portar el pes del partit i va disposar d'ocasions de gol, que no van trobar la xarxa

El davanter francès Kylian Mbappé celebra amb Antoine Griezmann el gol contra Perú.

França es classifica per vuitens amb un gol de Mbappé (1-0)EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una gol deKylianMbappé, que va entrar en el restringit grup dels golejadors de menys de 20 anys en mundials, va donar a França la classificació per als vuitens de final del de Rússia i va apagar el somni de Perú, eliminada de forma matemàtica en la seva tornada a la competició 36 anys després.

Cruel sort per a un equip que va demostrar capacitat per alternar-se amb els grans, que va mirar als ulls a la subcampiona d'Europa, plagada d'estreless però que com va succeir al seu debut dissabte passat contra Dinamarca, va pagar cara la seva falta de punteria en una competició on cada gest té un preu.

Haurà de treure lliçons la «blanquirroja» d'un Mundial al que va arribar després d'una sèrie de 15 duels sense derrota i on va sumar dues consecutives. L'equip que havia marcat 29 gols en 20 partits en la fase de classificació no ha aconseguit cap en els dos primers duels del Mundial.

Va saltar la selecció de RicardoGarecaal camp deEkaterimburgo, abarrotat de goles peruanes disposades a encoratjar-lo, sabent que l'únic resultat que els deixava fora de la competició era la derrota, perquè l'empat entre Dinamarca i Austràlia els deixava amb vida en cas de no perdre.

Garecava rehabilitar a Paolo Guerrero a la punta de l'atac i va deixar a la banqueta a JeffersonFarfán, a la recerca d'una solució que resolgués la falta d'encert del primer duel.

Però de nou van errar en la mateixa pedra. No va ser tan flagrant com davant els escandinaus, perquè el rival era de més qualitat, però Perú va portar el pes de la trobada, va buscar més l'arc rival i va disposar d'ocasions per, almenys, no anar-se derrotada.

Lamentaran fins al plorar les ocasions fallades de nou, sobretot la que va tenir Guerrero als 31 minuts en una bona jugada de Christian Cueva, detinguda pel porter francès HugoLloris, que complia 100 partits sota els pals; i la que va estavellar en la creuera al 50 Pedro Aquino, titular davant els problemes físics que arrossega Renato Tapia.

Ho va intentar per tots el mitjans, amb l'entrada deFarfánen el lloc deYoshimarYotun, a risc d'afeblir el centre del camp, però no van aconseguir desarborar a França, que va millorar el seu aspecte pel que fa al seu partit inicial contra Austràlia i que, sense mostrar un gran joc, es converteix en la primera gran nació entre els 16 millors.

DidierDeschampsva apostar per un equip menys ofensiu per contrarestar la fogositat peruana i, amb més espais, la seva imatge va millorar, sense deixar una gran petjada.

Però França manté la seva ruta, l'equip es va conjuntar a mesura que compartien minuts sobre el terreny.

A falta que apareguiAntoineGreizmann, que no passa per una bona forma, França ha trobat a un bon PaulPogba, lluitador i amb fe, que va estar en l'origen del gol deMbappé. De les seves botes va sortir la jugada que, amb fortuna per un rebuig, va deixar a l'atacant franc per marcar.

Igual que havia succeït contra Austràlia, quan amb fe i també amb sort, va provocar el gol que va donar la victòria a França.

En aquesta ocasió el gol el va marcar Mbappéque als seus 19 anys i mig es va convertir en el més jove golejador de França en una fase final d'una competició important, honor que fins ara tenia el jugador d'origen argentí DavidTrezeguetdes que amb gairebé 21 anys marqués un gol a Aràbia Saudita al Mundial de 1998.

El jugador va entrar en un club restringit d'anotadors amb menys de 20 anys, al costat de noms com Pelé,Tostaoo Messi.

Es va bolcar Perú a la recerca de l'empat, però aquesta selecció està renyida amb el gol a Rússia. Va acorralar a França, embotellada en el seu camp per l'embranzida peruana, però es van mantenir en peus els murs gals, malgrat les envestides.

França suma set duels sense perdre en competició oficial contra nacions sud-americanes i 758 minuts sense rebre un gol. L'últim l'hi va marcar el brasilerCareca a quarts de final del Mundial de 1986.

FITXA TÈCNICA

França: Lloris; Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernandez; Kanté, Matuidi; Mbappé (Dembelé, 75'), Pogba (Nzonzi, 89'), Griezmann (Fekir, 80'); i Giroud.

Perú: Gallese; Advíncula, Ramos, Rodríguez (Santamaría, 46'), Trauco; Aquino, Yotum (Farfán, 46'); Carrillo, Cueva (Ruidíaz, 82'), Flores; i Guerrero.

Gols: 1-0, 34: Mbappé (34').

Àrbitre: Mohammed Abdulla (EAU). Va amonestar als francesos Matuidi (16) i Pogba (86); i als peruans Guerrero (23) i Aquino (80).

Incidències: L'Estadi Central d'Ekaterimburgo va acollir 35.000 espectadors.

tracking