Diari Més

Croàcia passa de ronda i ridiculitza a una Argentina que no té rumb (0-3)

Messi va tornar a desaparèixer en un duel en el qual Modric i Rakitic van obrir-se un lloc al marcador

Leo Messi marxa del camp visiblement enfadat.

Croàcia passa de ronda i ridiculitza a una Argentina que no té rumb (0-3)Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Willy Caballero va ser el dolent de la pel·lícula per a Argentina en el Mundial de Rússia amb un error garrafal que va desestabilitzar a la seva selecció i va provocar la seva caiguda quan estrenyia a Croàcia, classificada per a vuitens amb el gol regalat a Davant Rebic i amb la traca final de Luka Modric i Ivan Rakitic.

És capaç Messi de guanyar ell sol un Mundial? Això és només cosa de Diego Armando Maradona? Messi no rendeix igual amb l’albiceleste que en el seu club? Messi no està igual de bé d’acompanyat a Argentina que en el Barcelona?

Almenys tenia l’ajuda d’un estadi que semblava la Bombonera, amb majoria absoluta d’argentins. I per fer un gir a la situació, Sampaoli va tocar la seva onze i el seu esquema. Va canviar del 4-2-3-1 al 3-4-3 amb Gabriel Comprat, Enzo Pérez i Marcos Encunya com a novetats. Va funcionar malgrat el titubeig inicial. Almenys en la primera part i perquè Zlatko Dalic va treure a Luka Modric de la zona de creació i el quadre balcànic es va perdre.

El migcampista del Reial Madrid es va avançar en el camp, va deixar el seu buit a Marcelo Brozovic i amb prou feines va tocar la pilota asfixiat per la pressió argentina, que gairebé des del minut un va tocar arravatament per donar un cop de puny damunt de la taula.

Amb Modric fora de combat, la línia de flotació de Croàcia va fer aigües. Sense el metrònom balcànic, Argentina, a poc a poc, va ser pastant ocasions. Messi, extra motivat, va barallar cada pilota i va estar a punt de punxar una caiguda del cel amb la qual podria haver encarat al meta Danijel Subasic.

Una errada clamorosa de Maxi Meza va castigar molt a Argentina, un error que s’acabaria pagant. Es trobaria a faltar aquest gol. Igual que serà recordat la fallada de Enzo Pérez, el de Willy Caballero també tindrà la seva història. El porter del Chelsea va decidir donar una passada picada a Mercado i li va sortir un xurro que va aprofitar Davant Rebic per inaugurar el marcador amb una volea que no era fàcil.

El mal estava fet, però encara quedaven 27 minuts en els quals Argentina encara podia somiar amb despertar del malson. Sampaoli va treure al camp a Gonzalo Higuaín, a Cristian Pavón i a Paulo Dybala i es va llançar a per Croàcia amb desesperació. L’ordre del primer temps ja era passat i Croàcia es va ordenar enrere per buscar la punta al contraatac.

Meza es va acostar al gol amb una rematada blandito que va repel·lir Subasic i que va caure en els peus de Messi. Rakitic, a l’últim moment, es va encarregar de desesperar al seu company del Barcelona, que feia olor la derrota i uns quants dies més de crítiques perquè tampoc va brillar.

Al final, no va haver-hi miracle i a més, Modric va deixar un regal visual final que va ofegar del tot a Argentina i Rakitic es va apuntar a la festa del mag del Reial Madrid, que es va inventar un tret des de fora de l’àrea que va ser la punta final per als homes de Sampaoli.

La tragèdia, que es mastegava abans del xoc, finalment va explotar per una fallada absurda quan el quadre albiceleste estava pastant la victòria. Argentina, definitivament, sembla destinada a caure en la primera fase.

FITXA TÈCNICA

Argentina. Caballero, Mercado, Otamendi, Tagliafico, Salvio (Pavón, 56’) , Mascherano, Enzo Pérez (Dybala, 68’), Acuña, Messi, Maxi Meza i Agüero (Higuaín, 54’).

Croàcia. Subasic, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic, Rakitic, Brozovic, Rebic (Kramaric, 57’), Modric, Perisic (Kovasic, 82) i Mandzukic.

Gols. 0-1, Rebic (53’); 0-2, Modric (81’); 0-3, Rakitic (92’).

Àrbitre. Ravshan Irmatov (Uzbekistán). Va mostrar la targeta groga a Mandzukic, Vrasljko, Brozovic, Mercado, Acuña i Otamendi.

Incidències. El Nizhny Nóvgorod Stadium va acollir a uns 55.000 espectadors.

tracking