Diari Més

Rússia, primer equip a passar a vuitens després de vèncer a Egipte (3-1)

Els russos van sentenciar en un quart d’hora frenètic, i Salah va marcar el gol de l’honor de penal

Rússia ja és de vuitens.

Rússia, primer equip a passar a vuitens després de vèncer a Egipte (3-1)Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mohamed Salah, que va marcar un gol de penal en el seu debut mundialista i veu com passar de ronda es converteix gairebé en un impossible amb dues derrotes en dos partits. Rússia va passar a la següent ronda després de guanyar amb claredat (3-1).

El duel va començar amb ritme, imprecís per part d’Egipte que intentava prendre la iniciativa, mentre la selecció russa imposava una pressió alta que es convertia en la primera ocasió clara per Alexandr Golovin, que va robar la cartera a Tarek Hamed i va llançar un tret buscant el pal dret del porter egipci El Sherawy.

Va despertar Egipte quan va veure al seu ídol aparèixer. En una paret amb Abdalla Said, Salah va recordar que estava aquí, i d’alguna forma va insuflar ànim als seus per sacsejar-se la pressió local.

El partit no tenia amo, però sí molt ritme, convertit en un festival del contraatac. Els uns i els altres buscaven la seva oportunitat a la carrera o en un rebutgi, com el que va recollir Cheryshev per llançar un xut des de fora de l’àrea que es va anar dos pams per sobre del travesser del Shenawy.

Quan va baixar el ritme del duel, la pilota es va fer egipci. El poble de les piràmides va buscar transportar-ho a l’atac sense èxit, fins que el lateral esquerre Abdelshafi va trobar una autopista per la seva banda: al seu primer centre, pentinat per Marwan, Yury Zhirkov li va arrabassar la pilota a Salah quan el 10 buscava la rematada sol. El segon intent va ser encara més clar, amb el mateix guió, però per baix: centre ras del lateral, Marwan la va deixar passar i Salah es va regirar, va girar sobre si mateix, i va disparar amb l’esquerra.

Tot a la segona meitat

A Rússia li va venir bé l’intermedi. Va sortir a la segona meitat bolcada com en l’arrencada del duel, i va trobar un premi inesperat.

El rebuig d’un centre des de la dreta d’Alexander Samedov que El Shenawy va treure de punys, li va arribar a Golovin, el centre tibant dels quals buscant a Dzyuba es va trobar amb Ahmed Fathi, que en el seu intent per buidar va introduir la pilota en la seva pròpia porteria.

Dos gols havia vist el Sant Petersburg Stadium, tots dos anotats per futbolistes que mai haguessin desitjat fer-los: el capità egipci Fathi ahir, fa quatre dies el marroquí Aziz Bouhaddouz, llavors per a alegria d’Iran i desgràcia del conjunt magrebí.

Però la festa russa no havia acabat, perquè en la següent acció del partit seria Dzyuba qui reclamés el seu lloc en el record dels seguidors de Sant Petersburg amb el tercer tant, fruit d’un servei llarguíssim de Kutepov, que el gigantón va baixar al pis, va sortejar a Ali Gabr i va rematar a plaure. Dos gols en dos duels.

Va seguir intentant-ho Egipte, que va poder escurçar distàncies per mitjà de Trezeguet, que no va estar fi en un tret sol davant Akinfeev; però ho va aconseguir de la mà de Salah, que va rebre una agafada per part de Zobnin en la vora de l’àrea pel qual l’àrbitre paraguaià Enrique Càceres, prèvia consulta a l’àrbitre assistent de vídeo, va concedir penal. I el Faraó es va estrenar amb un bon gol.

FITXA TÈNICA

Rússia. Akinféev, Mario Fernandes, Ignashévich, Kutepov, Zhirkov (Kudriasov, 86’), Zobnin, Gazinski, Samédov, Golovin, Cheryshev (Kuziaev, 74’) i Dyuba (Smólov, 79’).

Egipte. El Shenawy, Fathy, Gabr, Hegazy, Abdelshafy, Elneny, Hamed, Salah, Elsaid (Amr Warda, 63’), Trezeguet (Ramadan Sobhy, 67’) i Marwan (Kahraba, 81’).

Gols. 1-0, Ahmedd Fathy en pròpia porteria (47’); 2-0, Cheryshev (59’); 3-0, Dzyuba (62’); 3-1, Salah de penal (73’).

Àrbitre. Enrique Cáceres (paraguaià). Va mostrar la targeta groga a Trezeguet i a Smolov.

Incidències. El Saint Petesburg Stadium va acollir 64.468 espectadors.

tracking