Un penal assenyalat pel VAR li dóna el triomf a Suècia contra Corea

La victòria (1-0) aconseguida per Granqvist al minut 65, li atorga el millor inici al país nòrdic en 60 anys

El suec Mil Forsberg celebra el triomf contra Corea del Sud.

Un penal assenyalat pel VAR li dóna el triomf a Suècia contra CoreaEFE

Suècia ha començat el Mundial amb una victòria decidida a Moscou, a la sala delVAR, i executada alNizhnyNovgorovStadium, on l'equip deJanneAnderssones va imposar a Corea del Sud per un penal assenyalat gràcies alvideoarbitraje.

El penal, executat perAndreasGranqvist al minut 65, li va donar la millor arrencada a Suècia en 60 anys, una dada per ensenyar aZlatan Ibrahimovic, mentre aquest es passeja pel Mundial convençut que, per més que no estigui entre els inscrits, encara és la gran estrella nòrdica.

La vida senseZlatanés més democràtica -la súper estrella sueca no té per què ser la destinació final de totes les jugades- però també més previsible.

ComMarcusBerg, que esgota la seva carrera en el futbol àrab, no ésIbrahimovic, Suècia es va xocar contra la defensa asiàtica iBergva convertir al meta delDaeguCho-Hyung-wooen el protagonista del primer temps, sobretot després de detenir unxut a boca de canó de l'atacant de l'A Ain, als 20 minuts.

Entre les parades deCho, en teoria el tercer porter de la plantilla, i la velocitat en l'encreuament de Kim Young-Gwon, Corea va sobreviure durant una mica més d'una hora, fins que elVARli va donar a Suècia la possibilitat d'obrir el marcador.

Va ser una falta sobreViktorClaesson, que l'àrbitre no va sancionar fins a dos minuts després, quan advertit pelVARva acudir a veure la repetició de la jugada.Granqvistno va fallar des del punt de penal i va oferir a la seva selecció la primera victòria en una primera jornada mundialista des de 1958, perquè els posteriors atacs coreans van ser més voluntariosos que efectius.

Suècia: Olsen; Lustig, Granqvist, Jansson, Augustinson; Claesson, Larsson (Svensson, 81'), Ekdal (Hiljedal, 71'), Forsberg; Berg, Toivonen (Thelin, 77').

Corea del Sud: Cho Hyun-woo; Lee Yong, Kim Young-Gwon, Jang Hyun-soo, Park Jo-Hoo (Kim Min-woo, 28'); Kim Shin-wook (Jung woo-seung, 66'), Koo Ja-Cheol (Lee Seong-woo, 77'), Kim Seung-young, Lee Jae-Sung; Hwang Hee-chan; Son Heung-min.

Gols: 1-0 Granqvist, de penal (66').

Àrbitre: Joel Aguilar (El Salvador). Va amonestar als coreans Kim Shin-wook, Hwang Hee-chan i al suec Claesson.

Incidències: Partit de la primera jornada del grup F disputat al Nihzny Novgorov Stadium.