Diari Més

El campió només apareix quan té l'aigua al coll i comença perdent

Una gran primera meitat de Mèxic li dóna una victòria que l’ajuda a posar un peu a vuitens de final

El davanter mexicà Raúl Giménez, amb l'alemany Boateng.

El campió només apareix quan té l'aigua al coll i comença perdentEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Primera sorpresa del Mundial, i majúscula. Alemanya va caure a mans de Mèxic, un resultat que els de Joaquim Löw es van guanyar a pols després de la nefasta primera meitat, en la qual el seu rival va tenir tot el control i va saber jugar millor les seves cartes.

Contra tot pronòstic, va ser el combinat mexicà el que va començant trepitjant més fort. Els asteques no van deixar ni tan sols respirar al campió del Món durant la primera meitat. A banda d’una pressió asfixiant als homes de creació d’Alemanya, Mèxic va jugar amb criteri a dalt, conscient que, si disparava primer, podria guanyar una batalla més igualada del previst inicialment.

Només va haver de passar un minut perquè Lozano avisés, però Boateng va salvar el seu tret sota pals. Les arribades dels mexicans eren constants. En el 10’, Héctor Herrera es plantava davant de Neuer, però el meta alemany, segur com sempre, desviava el perill. Alemanya no es reconeixia a ella mateixa i, davant d’aquest desconcert, Mèxic va aprofitar per obrir la llauna. Va trigar 35 minuts, però va ser un autèntic golàs, d’aquells que encanten als entrenadors. Pilota llarga en un contraatac, que controla Guardado, serveix a Irwin Loxano i, aquest, no perdona davant del porter rival. Es va quedar muda una Alemanya que, tres minuts després, va tenir l’empat amb un tret de Kroos que, primer, va desviar Ochoa i, després, va acabar al travesser.

El desgast, normal

Poc a poc, els mexicans es van anar cansant i, aquest desgast, va afavorir als de Joaquim Löw, que es van estirar a mesura que passaven els minuts. Kimmich, el polivalent centrecampista reconvertit a lateral, va vestir-se de killer per buscar una xilena que gairebé entra. La centrada va ser de Boateng. El seleccionador alemany va voler posar tota la carn a la graella, i ben aviat. Mancava mitja hora per a la finalització del duel, quan Marco Reus va substituir Sami Khedira. Extrem per mig centre. Poc a dir.

A partir d’aquí, atac i gol d’Alemanya. Werner, en el 67’, va rematar als núvols una centrada des de la dreta. Reus, en el 71’, l’engaltava amb cama dreta, i la pilota marxava lleugerament per l’esquerra de la porteria d’Ochoa. En el minut 75’, Kroos, a punt de marcar amb un tret des de fora de l’àrea després d’una passada rasa de Kimmich. En el 77’, Muller es troba amb un defensor quan estava a punt de rematar a porteria. Dos minuts després, el tret d’Ozil es trobava amb una muralla de jugadors. En el minut 83’, Kroos, amb cama esquerra, tornava a disparar, al porter. Ni Mario Gómez va poder marcar, en el 87’, tot i disparar amb una de les seves especialitats: amb el cap. Ni tan sols Boateng, amb un tret llunyà, que també aturava Ochoa. Cap d’aquestes ocasions va servir perquè Alemanya pogués treure un punt en la seva estrena.

FITXA TÈCNICA

Alemanya. Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Jerome Boateng, Mats Hummels, Marvin Plattenhardt (Mario Gómez, 79’), Sami Khedira (Marco Reus, 60’), Toni Kroos, Thomas Müller, Mesut Özil, Julian Draxler i Timo Werner (Brandt, 86’).

Mèxic. Guillermo Ochoa, Carlos Salcedo, Hugo Ayala, Héctor Moreno, Jesús Gallardo, Héctor Herrera, Andrés Guardado (Rafa Márquez, 73’), Miguel Layún, Carlos Vela (Edson Álvarez, 58’), Hirving Lozano (Raúl Jiménez, 66’) i Chicharito Hernández.

Gols. 0-1, Irwin Lozano (35’).

Àrbitre. Alireza Faghani (iranià). Va mostrar la targeta als locals Müller i Mats Hummels; i als visitants Héctor Moreno i Héctor Herrera.

Incidències. L’Estadi Luzhniki va acollir 78.001 espectadors.

tracking