Iran guanya al Marroc amb un gol en pròpia al minut 95

Una falta d'Amrabat (Marroc) sobre Ghoddos (Iran) acabaria amb un gol en pròpia del davanter Bouhaddouz, deixant el marcador en 0-1

Els jugadors d'Iran celebrant la victòria amb l'afició

Iran guanya al Marroc amb un gol en pròpia al minut 95EFE

Les seleccions del Marroc i de la República Islàmica de l'Iran, segon rival de la selecció espanyola, han debutat a les 17 hores a l'estadi de Sant Petersburg, un dels grans escenaris d'aquest Mundial, amb victòria dels iranians per la mínima (0-1) amb gol de Bouhaddouz.

Durant els primers vint-i-cinc minuts de partit, la selecció del Marroc ha estat la protagonista de l'enfrontament amb ocasions de gol clares que mostraven una selecció ben plantada al terreny de joc. Un xut del marroquí Harit al minut 4; una gran jugada d'Amrabatper la banda que no culminavaBelhanda; i un remat des de la frontal d'ElKaabu, posaven en alerta a Iran, una selecció que en aquests primers compassos no olorava la pilota. La primera ocasió per Iran no ha arribat fins al minut 21,Jahanbakhsh(Iran) fallava una contra clara pel conjunt de l'Orient Mitjà, una oportunitat perduda amb la qual no aprofitava la seva superioritat en atac.

Però això és un Mundial i Iran no volia perdre l'ocasió de reivindicar el seu potencial i la velocitat que tenen els seus homes per robar l'esfèric i plantar-se a l'àrea contrària. Al minut 30, el porter del Marroc aturava un xut enverinat d'Harit. El partit no tenia un clar dominador. Quan faltavencinc minutsperquè l'àrbitre xiulés el final de la primera part, l'iranià Azmoun ha tingut l'ocasió més clara, un contraatac que el porterdel Numància, Munir, ha aturat sota pals.

Començava la segona part, Harit(Marroc) disposava de la primera ocasió de gol. Semblava que qualsevol acció ofensiva havia de passar pel jugador del F.C.Schalke04, i en els primers compassos de la segona meitat s'ha posat l'equip a l'esquena. El conjunt d'HervéRenard seguia dominant, però amb dificultats per moure la pilota. A mesura que el cronòmetre seguia avançant, el domini no es transformava ni en gols ni en ocasions clares. Quan Iran recuperava l'esfèric, en un tancar i obrir d'ulls, els jugadors marroquins es plantaven a la seva àrea i evitaven qualsevol contraatac.

A partir del minut 63, el matx començava a endurir-se,Ziyech(Marroc) es jugava lacartolinagroga, per una dura entrada al lateral d'IranEhsanHajiSafi. Finalment, l'àrbitre no l'ha sancionat. Semblava que cap dels dos equips volia perdre, sabien el que es jugaven: la classificació en un grup amb dues seleccions com Espanya i Portugal.

Al minut 72, Amrabat(Marroc) ha topat de cap en una disputa i ha fet emmudir l'estadi durant uns segons. El lateral del Leganés s'ha marejat i ha requerit assistència mèdica. Els metges de la selecció han decidit que no continués per precaució, tot i que el jugador semblava disposat a tornar a trepitjar el verd. El seleccionador del Marroc ha canviatAmrabatper S.Amrabati a ElKaabpel davanterBouhaddouz, una clara declaració d'intencions, el Marroc volia els tres punts.

Per la seva banda, el seleccionador d'Iran,CarlosQueiroz, ha substituïtMasoudperTaremial minut 67, i als últims deu minuts de partit, entravaMontazeri(Iran) perOmidEbrahimi.

La zona de tres quarts del camp seguia sent propietat d'Harit. Al minut 79 arribava la primera gran ocasió de la segona part, el porterBeiranvand(Iràn) aturava el xut deZiyechdes de la frontal de l'àrea. A set minuts per acabar el partit,Quieroz, veia comJahanbakhsh(Iran) es retirava del terreny de joc per problemes musculars, al seu lloc entrava el mitjapuntaGhoddos.

Entrat el temps de descompte, la tensió al terreny de joc era palpable. Les dues seleccions començaven a veure com un empat sense gols es convertia en un malson, un marcador que a priori els era desfavorable per passar a la fase següent del Mundial.Una falta d'AmrabatsobreGhoddoslluny de la porteria en l'últim minut del temps de descompte, acabaria amb un gol en pròpia del davanter del MarrocBouhaddouz. El marcador final ja no es mouria i Iran s'emportaria els tres punts en un partit dominat per la selecció del Marroc.

Marroc: Munir; N. Amrabat (S. Amrabat, 75'), Benatia, Saiss, Achraf; El Ahmadi; Ziyech, Belhanda, Boussoufa, Harit (Da Costa, 82'); i El Kaabi (Bouhaddouz, 76').

Iran: Beiranvand; Rezaeian, Pouraliganji, Chesmi, Haji Safi; Ebrahimi (Montazeri, 79'); Jahanbakhsh (Ghoddos, 84'), Shojaei (Taremi, 67'), Amiri, Ansarifard; i Azmoun.

Gols: 0-1, Bouhaddouz, en propia meta (95').

Àrbitre: Cuneyt Cakir (TUR). Va amonestar a Shojaei (9'), Jahanbakhsh (46')Ansarifard (90') per Iran, iEl Ahmadi (33') per Marroc.

Incidències: El Saint Petersburg Stadium de San Petersburgo va acollir 62.548 espectadors.