Diari Més

Matilla i Gaztañaga deixen el Nàstic

És una decisió tècnica del club, que els havia de comunicar que no comptava amb ells per desvincular-s’hi, i així ho ha fet

Javier Matilla, entrenant.

Matilla tornarà a l'equip després de superar uns problemes físicsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos més que abandonen el Gimnàstic de Tarragona. Javier Matilla i Jon Gaztañaga no jugaran la pròxima temporada al club grana després que el club ho fes oficial aquest dimecres a la tarda mitjançant un comunicat.

Cap dels dos centrecampistes, segons el criteri del club, s’ha merescut la renovació, encara que en el seu contracte hi havia clàusules segons les quals podien continuar lligats a l’entitat tarragonina. La participació d’ambdós durant la temporada 2017-18 ha estat inferior a l’esperada tenint en compte les expectatives que havien generat els seus respectius fitxatges.

El club tenia una data límit per comunicar-los la seva decisió sobre el seu futur i, després de consultar amb els tècnics, ha pres la determinació de no comptar amb ells i de no exercir cap clàusula de renovació automàtica.

Javier Matilla només ha estat sis mesos al Nàstic. Va ser el primer fitxatge del mercat d’hivern del club tarragoní, i va arribar després d’una greu lesió que va motivar que l’Elche, el seu darrer equip, no el renovés. El seu passat al Villarreal avalava la seva arribada, però mai ha tingut la continuïtat que esperava. De fet, no va ser un jugador amb presència a l’equip fins a finals de la temporada, quan va aconseguir la titularitat en perjudici de Fali, que sortia d’una lesió.

Matilla ha disputat deu enfrontaments amb la samarreta del Nàstic i, tot i que hi havia dubtes respecte a la seva continuïtat, finalment s’ha decidit que no segueixi i que el club buscarà altres futbolistes en el mercat.

Un altre dels jugadors que no seguirà a Tarragona és Jon Gaztañaga. El migcentre defensiu ha disputat un total de 28 enfrontaments oficials amb el Nàstic, però mai ha demostrat el nivell que, teòricament, tenia. Va arribar procedent de la Real Sociedad signant un contracte que l’unia a l’entitat tarragonina per una temporada més dues d’opcionals. Aquestes dues no es compliran, ja que el club ha pres la determinació de no renovar-lo.

Abans de l’arribada de Fali, Gaztañaga havia estat un fix per davant de la defensa. No van convèncer mai les seves actuacions i el mateix Fali, després de finalitzar la seva cessió amb el Barcelona B, li va prendre el lloc i, entre ell i Matilla van acabar desplaçant a Gaztañaga a un segon pla. Jon Gaztañaga comptava en el seu contracte amb dues temporades opcionals, però el club ha decidit no exercitar-les, amb la qual cosa s’haurà de buscar un futur lluny de Tarragona.

Perales tampoc segueix

El club grana també ha anunciat la no continuïtat d’un altre futbolista. Es tracta del porter del filial José Perales, indiscutible amb el CF Pobla de Mafumet i tercer meta amb el primer equip, amb el qual, fins i tot, ha arribat a debutar.

Perales, després de dues campanyes al Nàstic, ha disputat 69 enfrontaments amb el seu filial, i dos amb el primer equip, contra l’Sporting de Gijón i el Tenerife. Amb el Nàstic, a més, va ser el porter de la Copa Catalunya i va ser decisiu en la consecució del títol durant la campanya 2016-17, quan va oferir un recital en la ronda de penals.

«L’entitat tarragonina agraeix la professionalitat, compromís i esforç mostrat per Javi Matilla, Jon Gaztañaga i José Perales durant les seves respectives trajectòries esportives defensant l’escut del Nàstic i els desitja la millor de les sorts en el seu futur personal i professional», segons resa el comunicat del club.

tracking