Diari Més

Els grups de bàsquet 3x3 per als Jocs ja estan definits

Aquesta disciplina esportiva és la primera vegada que es disputa en uns Jocs Mediterranis

Imatge d'una competició de bàsquet 3x3.

Els grups de bàsquet 3x3 per als Jocs ja estan definitsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups de la competició de bàsquet3x3dels Jocs Mediterranis ja estan decidits. L'especialitat es disputarà a l'Auditori Camp de Mart de Tarragona els dies 27, 28 i 29 de juny. Els aparellaments s'han definit de forma automàtica segons la classificació dels equips en el rànquing FIBA3X3del dia 1 de maig de 2018.

La competició masculina la disputaran 14 equips que han quedat emparellats en quatre grups. El grup A està format per Eslovènia, Tunísia i Espanya. El grup B el formen Itàlia, Egipte i Grècia. Pel que fa al grup C, aquest estarà format per Andorra,Serbia, Croàcia i Portugal. Mentre que per al grup D, hi ha França, Turquia, Macedònia i Xipre.

Mentre que en la femenina hi competiran 10 equips. Aquest només comptarà amb dos grups. L'A elformarà Andorra, Itàlia, Espanya, Sèrbia i Portugal. El grup B, en canvi, estarà format per França, Egipte, Eslovènia, Turquia i Grècia.

El bàsquet3x3es disputarà en una pista de 15 metres d'amplària i 11 metres de llargària, l'equivalent a dividir la pista de basquetbol normal en dues meitats. En aquesta adaptaciódels basquetbol, cada equip està format per 3 jugadors i se'ls permet realitzar un canvi.

Els partits duren 10 minuts i el rellotge s'atura cada vegada que la pilota «és morta» o quan es produeix una falta. El primer equip que anota 21 punts o més guanya el partit si això succeeix abans dels 10 minuts. En cas d'empat, es jugarà la pròrroga fins que qualsevol dels dos equips faci 2 punts.

Aquesta disciplina esportiva és la primera vegada que es disputa en uns Jocs Mediterranis.

tracking