Diari Més

El CF Reus renuncia a la concessió de l'Estadi i deixarà la ciutat

El president i el conseller delegat asseguren tenir encaminada la compra d’uns terrenys a Riudoms

Imatge de la compareixença de Xavier Llastarri i Joan Oliver.

El CF Reus renuncia a la concessió de l'Estadi i deixarà la ciutatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus deixarà la ciutat i construirà un nou estadi a Riudoms. Aquesta és la decisió que ha pres la directiva del club roig-i-negre, oficialitzada per Xavier Llastarri, el seu president, i Joan Oliver, conseller delegat de l’entitat. En el que ha considerat «un dia trist», Llastarri ha assegurat que les condicions contemplades en la licitació presentada per l’Ajuntament reusenc «fan inviable la nostra presència al concurs, no ens ha quedat cap més opció», i va afegir que el principal objectiu de la directiva és «vetllar per la viabilitat del club i aquesta licitació no ho permetia». El president del CF Reus ha anunciat que ja hi ha negociacions encaminades per a la compra d’uns terrenys al terme municipal de Riudoms. Es tracta de dues opcions que no queden lluny de l’actual ubicació de l’Estadi Municipal: «Una està a dos minuts i, l’altra, a quatre», ha defensat.

El conseller delegat del club ha explicat que la renúncia a presentar-se a la licitació de l’Estadi Municipal respon a criteris econòmics i al marge d’actuacions que aquests suposen. Joan Oliver ha detallat que el projecte de remodelació de l’Estadi que ja havien acceptat tenia un cost d’uns cinc milions, mentre que construir un nou camp suposaria una inversió de més de vuit milions. Amb tot, la gran diferència és que «la licitació no ens permet hipotecar-nos ni aconseguir altres vies de finançament» com podria ser el d’afegir un nom comercial al feu roig-i-negre. Així doncs, segons Oliver, el CF Reus havia de decidir entre «fer un estadi nou amb finançament o fer una reforma sense aquest finançament». Xavier Llastarri ha insistit que resulta «més econòmic construir de nou», tot i que suposarà un procés «extremadament lent».

Tant Llastarri com Oliver s’han mostrat molests amb la decisió de concessió per part de l’Ajuntament i les condicions que aquest nou contracte contemplava. Així i tot, també s’han mostrat comprensius amb la situació del govern municipal. Així, tot i que Oliver ha assegurat «no estic extraordinàriament satisfet amb la decisió de l’Ajuntament», també ha defensat que «la lògica del govern del consistori i la del projecte esportiu no han casat».

Canvi de decisió si hi ha venda

Segons han explicat el president i el conseller delegat del CF Reus, les obres del futur nou camp roig-i-negre es podrien iniciar aviat, una vegada presa la decisió de no presentar-se al concurs. Amb tot, preveuen que el nou feu podria estar enllestit en dues o tres temporades, fet que obligaria el club a buscar una situació per continuar competint en un estadi que, preferiblement, compleixi amb les exigències de LaLiga. L’entitat ja estudia diverses possibilitats, assegurant que «jugar al camp del Nàstic no està sobre la taula». La lliga de futbol professional ja està avisada i coneix quina és la situació i la decisió del CF Reus, així que una opció seria la de seure a negociar amb l’Ajuntament per tal de continuar competint a l’Estadi Municipal mentre es construeix el nou camp.

Amb tot, des del club reusenc no descarten aturar les negociacions per comprar els terrenys i construir el nou feu a Riudoms. Si l’Ajuntament decidís renunciar a la concessió i apostés per vendre l’Estadi Municipal, la directiva del CF Reus es plantejaria la situació i estudiaria la viabilitat de no traslladar-se a Riudoms per adquirir el camp. Així i tot, aquest canvi de guió s’hauria de produir en qüestió de dies, ja que tant Llastarri com Oliver han manifestat que les negociacions per establir-se al municipi veí ja estan ben encaminades.

El grup municipal de la CUP a Reus, un cop coneguda la decisió del club roig-i-negre, ha insistit un cop més en la idea que l’opció correcta era la de vendre l’Estadi Municipal per tal que fos un club professional qui en fes ús, destinant els diners obtinguts d’aquesta venda a inversions per millorar o crear instal·lacions esportives de les quals en pogués treure un màxim profit la ciutadania reusenca. Oriol Ciurana, regidor cupaire, ha assegurat que «en cap cas volem que el CF Reus hagi de marxar de la ciutat», i ha entès que Riudoms rebi «amb els braços oberts» al club perquè «el futbol i l’esport també fan cultura i vida social». En aquest sentit, l’Ajuntament de Riudoms ha emès un comunicat en el qual assegura acollir «amb interès el trasllat del CF Reus Deportiu al Municipi», destacant que «posa la seva capacitat de gestió al servei del projecte».

tracking