Diari Més

L'Ajuntament treu a concurs el dret d'ús de l'Estadi i mantindrà la titularitat municipal

El ple ha d’aprovar els plecs de la licitació, que preveu un cànon en efectiu de 6 milions d’euros a pagar en un període de 25 anys

Una de les millores que exigeix la Lliga de Futbol Professional és l'ampliació de l'aforament fins als 6.000 espectadors.

L'Ajuntament treu a concurs el dret d'ús de l'Estadi i mantindrà la titularitat municipalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha culminat la tramitació per treure a concurs el dret d’ús de l’Estadi per tal que el CF Reus pugui dur-hi a terme les obres de millora que exigeix la Lliga de Futbol Professional (LFP). D’aquesta manera, el club roig-i-negre podrà realitzar la inversió de prop de 3 milions d’euros per adequar les instal·lacions de l’Estadi «als requeriments del futbol d’alta competició sense cost per a l’Ajuntament». Amb la nova concessió, l’equipament continuarà sent de titularitat municipal, tot i que el consistori quedarà lliure d’haver d’afrontar les despeses d’aquestes obres.

La licitació no podrà sortir a concurs fins que els plecs d’aquesta no quedin aprovats pel ple municipal, que se celebrarà el pròxim dilluns. L’Ajuntament es reserva el dret a poder utilitzar les instal·lacions, en concret, 16 hores anuals a l’Estadi, 80 hores anuals al camp annex de gespa natural o híbrida i 80 hores anuals per als de gespa artificial, i 80 hores anuals a les aules de formació.

El plec de condicions que s’ha d’aprovar en sessió plenària també obliga el CF Reus a realitzar les inversions en dos blocs. El primer haurà de complir amb els terminis marcats per la LFP, sense poder superar els tres anys des de l’inici del contracte; mentre que el segon bloc tindrà un termini màxim de cinc anys i es podrà realitzar de manera paral·lela.

Sis milions en 25 anys

El nou contracte de concessió de l’Estadi tindrà un cost de lloguer de sis milions per part del CF Reus, que podrà abonar en un període de 25 anys. Així, els primers cinc anys del contracte el preu a pagar serà de 220.000 euros anuals i, cada cinc anys, el preu s’incrementarà en 10.000 euros fins a cobrir els sis milions estipulats.

Totes les inversions que el club realitzi durant la durada de la concessió quedaran en benefici de l’Ajuntament quan aquesta acabi. Així mateix, el consistori haurà d’autoritzar les inversions al club, que haurà d’acreditar que aquestes siguin de permanència indefinida, que suposin una millora des del punt de vista de l’interès esportiu i públic, així com el compliment de la normativa esportiva i urbanística de l’entorn.

Compatibilitat amb els Jocs

L’acord del govern municipal per a la licitació de l’Estadi també inclou diverses clàusules per mantenir la compatibilitat del nou contracte amb el conveni entre consistori i Diputació de Tarragona, ja que les instal·lacions han de convertir-se en seu dels Jocs del Mediterrani que es celebraran aquest estiu. La concessió preveu que, en el cas «eventual i incert, però possible» que la Diputació retiri la subvenció de prop de 670.000 euros, serà el CF Reus qui es faci càrrec de cobrir aquesta xifra, que abonarà junt amb el cànon dels cinc primers anys.

La CUP prefereix la venda

El lloguer de l’Estadi no era l’única proposta a sobre la taula, ja que el grup municipal de la CUP en contempla la venda. Oriol Ciurana, portaveu cupaire, defensa que «no necessitem, com a ciutadania, un estadi amb 6.000 localitats, el necessita un club que volem que estigui en la màxima categoria possible». Si bé és cert que la CUP es mostra contrària a la venda d’equipaments municipals, entén que en el cas del feu roig-i-negre «es guanyarien uns diners que es podrien invertir en altres instal·lacions que la societat reclama».

El portaveu de l’agrupació anticapitalista assegura, també, que en la reunió amb Jordi Cervera, regidor d’Esports, «la proposta de venda estava sobre la taula», però el govern ha optat, només, per al lloguer.

tracking