Diari Més

Tebas: «Si el camp del CF Reus no està en condicions, perjudica la competició»

El president de la Lliga de Futbol Professional va analitzar el model empresarial del futbol en una conferència al Círcol de Reus

Tebas va coincidir amb els presidents de CF Reus, Xavier Llastarri, i de Nàstic, Josep Maria Andreu.

Tebas: «Si el camp del CF Reus no està en condicions, perjudica la competició»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Javier Tebas, president de la Lliga de Futbol Professional, es va pronunciar sobre la situació en la qual es troba la concessió de l’Estadi Municipal per tal que el CF Reus pugui dur a terme les obres que exigeix LaLiga. Tebas va insistir que el termini que té el conjunt reusenc venç el dia 1 de juliol: «Hem de veure les circumstàncies que es donen però és difícil que poguem concedir pròrrogues perquè es considera que hi ha hagut temps suficient», va argumentar. El màxim dirigent de la competició de futbol estatal va defensar que l’Estadi ha de complir amb les exigències marcades, perquè «si el camp del CF Reus no està en condicions perjudica la competició», per això va demanar que «es trobi la solució el més aviat possible» i, si pot ser, complint les peticions de l’entitat roig-i-negra, ja que «són les que corresponen». A més, va assegurar que jugar a la Segona Divisió i al futbol professional «té avantatges i també inconvenients, i cal adequar les instal·lacions al que és aquesta categoria», i va defensar que no es poden «fer diferències» perquè la Liga 1|2|3 «és una de les grans lligues i la més competitiva d’Europa».

Tebas va insistir que el primer dia de juliol s’ha de posar tot en marxa, més enllà del temps que es puguin allargar les obres, ja que aquell dia «el projecte ha d’estar aprovat i totes les llicències han d’estar tramitades». Amb tot, el president de LaLiga va assegurar que el CF Reus podrà continuar militant a la Segona Divisió si manté la categoria, més enllà de si ho fa a l’Estadi o fora: «No posarem problemes a que juguin a un altre lloc, però nosaltres volem que juguin a Reus», va argumentar.

Conferència al Círcol

Javier Tebas va pronunciar-se sobre aquesta situació aprofitant la seva presència a Reus per oferir, ahir al vespre, una conferència al Círcol centrada en la indústria del futbol a Espanya. En aquesta, el president de LaLiga va reflexionar «sobre l’altra cara del futbol, el que no és només el cap de setmana», ja que Tebas considera que «la cara més important és la de la indústria». D’entre molts dels exemples que Tebas va posar del que havia suposat la millora d’aquesta faceta, va exposar que, en els últims quatre anys i mig, LaLiga havia passat de tenir 30 treballadors a tenir-ne 300. Tot i ser molt criticat per la seva gestió del futbol com un negoci, Tebas va defensar que «no perjudica els clubs petits», sinó que cal acceptar que hi ha una indústria «que no porta en contradicció amb l’esport».

Un dels desitjos de Javier Tebas és que el futbol espanyol esdevingui una gran marca. En aquest aspecte, es fixa en competicions com la lliga de bàsquet americana, la NBA, o la primera divisió anglesa de futbol, la Premier: «La marca de la Premier està per sobre dels clubs, és aquesta marca el que hem d’envejar», va argumentar. El president de LaLiga va assenyalar el repartiment dels drets televisius com una de les principals armes per aconseguir que la competició espanyola aconsegueixi ser sempre molt competida.

tracking