Diari Més

El Tenerife es menja un Reus imprecís (3-0)

Longo, amb dos gols, i Aitor Sanz, sentencien un Reus que va tenir l’empat amb un xut de falta que Vítor va enviar al pal

Vitor Silva, durant un moment del partit del seu retorn, en el qual va gaudir d'un quart d'hora incloent-hi el descompte.

Vitor Silva torna a mostrar el seu somriure cinc mesos desprésCF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Reus va caure golejat en la seva visita a Tenerife davant un conjunt local molt més concentrat, ambiciós i ofensiu. Els de Garai es van mostrar massa imprecisos i els canaris es van aprofitar de la falta d'intensitat dels roig-i-negres, que van deixar escapar l'empat amb una pilota al pal.

Garai optava perquè fos Vítor qui entrés a l’onze, trencant així amb el 4-4-2 al que s’havien acostumat els roig-i-negres en les darreres jornades. L’objectiu era sumar cames i qualitat al mig del camp per intentar disputar la possessió, conscient que un matx amb anades i vingudes només podia beneficiar al Tenerife.

El Reus iniciava el partit amb aquesta idea clara, però es trobava amb un conjunt canari que buscava de manera molt descarada la porteria d’un Edgar Badia que en els primers compassos ja havia d’aparèixer per contenir les arribades locals. Tot i així, els homes de Pep Lluís Martí es mostraven més inspirats, trobant-se en moltes parcel·les del terreny de joc i enllaçant combinacions que descol·locaven la sempre ordenada defensa reusenca. Al minut 12’, Longo decantava la balança a favor dels blanc-i-blaus, aprofitant un rebot a la frontal de l’àrea petita per enviar la pilota al fons de la xarxa. El Tenerife trobava el premi del gol gràcies, precisament, a una bona triangulació al vèrtex de l’àrea i a la fortuna i la bona col·locació del davanter italià.

Mica en mica els de Garai volien recuperar-se i tornar a entrar al partit per mitjà de la possessió. Això, però, beneficiava un Tenerife còmode buscant el contracop i pressionant la sortida de pilota del CF Reus, que acumulava passades horitzontals en defensa sense idees per arribar a la zona de creació on ni Ledes, Carbonell o Vítor aconseguien imposar la seva llei. Amb el partit rondant la mitja hora de joc, els homes entrenats per Artiz López Garai anaven sentint-se més còmodes tot i mostrar-se imprecisos en moments puntuals. Lekic, pressionant el porter local quan aquest tenia la pilota als peus, aconseguia crear l’ocasió amb més sensació de perill dels roig-i-negres en el primer temps.

Malgrat fer una passa endavant aconseguint moure la pilota amb més intenció, les imprecisions d’Olmo i Atienza amb la pilota als peus posava en tensió tota la zona defensiva dels visitants. Per sort per als roig-i-negres, Edgar Badia es mostrava molt atent per frustrar qualsevol arribada d’un Tenerife que anava perdent l’energia de l’inici de partit. El Reus marxava al descans necessitat tot i millorar gràcies a tenir més control de pilota, aconseguint que les ocasions s’anessin reduint per part dels dos conjunts.

Garai sabia que no es podia empetitir si volia plantar cara al Tenerife i optava per donar entrada a Yoda amb l’esperança de revolucionar l’equip i llençar-lo a l’atac. Els locals continuaven amb el seu guió, ben organitzats en la pressió i esperant sortir al contracop. Juan Carlos deixava escapar un control i Longo, sol davant Badia, es quedava sense idees a l’hora de definir, evitant ampliar la diferència a l’electrònic. Vítor Silva, al 52’, fregava l’empat enviant un magistral llençament de falta al pal. Longo, però, aprofitava una badada de la defensa i, de nou, aprofitava un rebot dins l’àrea per enviar un xut creuat i superar Badia establint el 2-0 al marcador en el 59’. Els jugadors del Reus demanaven un fora de joc inexistent de l’italià, ja que el rebot en un defensa roig-i-negre habilitava el golejador local.

Garai intenta sacsejar l’equip

Arribada l’hora de partit i amb l’amenaça de golejada, el tècnic roig-i-negre optava per fer els canvis gairebé al mateix minut per tal de sumar múscul al mig del camp i projecció ofensiva. El pedaç funcionava gràcies a Cámara, amb ganes de reivindicar-se, i amb un Juan Domínguez que reapareixia després de la seva lesió. A més, l’entrada de Yoda al descans permetia als roig-i-negres guanyar velocitat per intentar sortir al contracop.

Cámara tenia dues ocasions gairebé consecutives però els seus xuts marxaven massa desviats i no inquietavem el porter local. Primer ho intentava amb un llençament creuat des del vèrtex de l’àrea i després recuperant una pilota a l’extrem i tirant una diagonal en zona de tres quarts quan tenia a Vítor com a millor opció per rebre una passada.

El CF Reus semblava perdre els complexes i buscar més la porteria rival, però no tenia armes suficients per crear perill. Vítor i Yoda intentaven tirar endavant l’equip buscant-se amb combinacions que no acabaven generant cap ocasió. El francès ho intentava a la carrera però s’empatxava de pilota i no trobava mai un company en una posició favorable a qui fer-li arribar l’esfèrica.

Tot i les imprecisions en les passades i en els controls, constants en massa fases del partit, els roig-i-negres s’anaven fent amb el control de la pilota davant un Tenerife molt còmode replegat al darrera i esperant sortir a la contra. Els canaris, amb molta més intensitat i ganes que els reusencs, impedien que qualsevol bona idea dels de Garai acabés significant perill en l’àrea rival.

El Tenerife sentencia a la contra

Quan semblava que, per insistència, el Reus trobaria el premi del gol, el Tenerife esvaïa els dubtes sortint al contraatac i generant tot el perill que els visitants eren incapaços de crear. Badia havia d’intervenir diverses vegades en el darrer quart d’hora per negar el hat-trick a Longo. L’italià ho intentava amb xuts potents des del cor de l’àrea als quals el porter roig-i-negre responia fort en el rebuig. Però quan ja moria el partit, i amb el Reus llençat en atac buscant una diana que no arribava, el Tenerife sentenciava amb una contra magistral. Aitor Sanz posava el 3-0 definitiu amb una suau passada a la xarxa davant la sortida d’un Edgar Badia que poc va poder fer en els gols locals.

Fitxa Tècnica

Tenerife. Carlos Abad, Carlos Ruiz, Cámara, Juan Carlos (Suso, 71’), Camille, Aveldaño, Bryan Acosta, Tayron (Malbasic, 78’), Aitor Sanz, Longo i Víctor Casadesús (Vitolo, 86’).

Reus. Edgar Badia, Campins, Olmo, Atienza, Migue, Tito (Yoda, 46’), Ledes (Juan Domínguez, 64’), Carbonell, Vítor, Haro (Cámara, 63’) i Lekic.

Gols. 1-0, Longo (12’). 2-0, Longo (59’). 3-0, Aitor Sanz (88’).

Àrbitre. Víctor Areces Franco (col·legi asturià). Va mostrar la targeta groga al local Camille (84’) i als visitants Lekic (38’) i Carbonell (91’).

Incidències. L’Heliodoro Rodríguez va acollir 10.814 espectadors.

tracking