Diari Més

Quants jugadors fitxarà el Nàstic durant el pròxim mercat d'hivern?

La passada campanya van arribar quatre futbolistes i, en l’anterior, fins a set jugadors van fitxar fora del mercat d’estiu

D'esquerra a dreta, Josep Maria Andreu, Juan Muñiz, Giorgi Aburjania i Fabrice Ondoa, durant la presentació dels jugadors al 2016.

Quants jugadors fitxarà el Nàstic durant el pròxim mercat d'hivern?Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona i el mercat d’hivern van lligats de la mà. De fet, tots, o gairebé tots els clubs de la Segona Divisió A aprofiten la finestra que ofereix la Lliga de Futbol Professional per intentar canviar allò que no funciona. Molts diuen que el mercat d’hivern serveix per «millorar» les plantilles i, d’altres, amb més o menys encert, asseguren que les plantilles «es canvien» durant el mercat d’hivern, que no vol dir que ni millorin ni empitjorin. De fet, aquesta va ser una frase que va pronunciar l’exentrenador del Nàstic Luis César la temporada passada, mentre entrenava al Lugo i un periodista li va preguntar sobre si reforçaria l’equip a l’hivern.

Mai se sap quants jugadors fitxarà cada equip en l’obertura del mercat d’hivern, ja que poden sortir sorpreses d’última hora o futbolistes que passen a ser assequibles en un obrir i tancar d’ulls. Tot i això, es pot fer una aproximació tenint en compte dos factors. El primer, què s’ha fet en temporades passades pel mercat d’hivern i, segon, la situació de cada equip i si aquest està complint amb els objectius.

Tenint en compte aquests dos factors, es pot preveure que el Nàstic sortirà per totes durant la finestra d’hivern. Començant pel final, la temporada realitzada fins ara pel Nàstic deixa molts dubtes. Amb catorze jornades disputades o, el que és el mateix, un terç del campionat de Lliga jugat, els resultats del Nàstic no acaben de ser els esperats. Quatre jornades amb Lluís Carreras al capdavant i deu més amb Rodri no han servit perquè l’afició s’enganxi a l’equip, ni perquè aquest ofereixi símptomes de ser el club que ha de lluitar per la zona mitjana-alta de la taula classificatòria, tal com l’entitat s’havia proposat aquest estiu.

Quinze punts en catorze jornades deixen al Nàstic divuitè a la classificació, dos punts per sobre de la zona de descens i a vuit de la zona de promoció d’ascens a Primera Divisió. L’ascens directe ja és a deu punts. Els números amb Rodri a la banqueta no són dolents, però no acaben de ser els que volia el club, que confia plenament en revertir la situació i arribar al Nadal més amunt a la taula.

Els altres mercats d’hivern

L’altre factor, el de l’actuació del Nàstic en mercats d’hivern anteriors, també fa indicar que hi haurà moviments. En la passada temporada, quatre futbolistes van arribar nous a Tarragona. Es tracta del central Bruno Perone, del migcampista Luismi i dels davanters Achille Emaná i Manu Barreiro. Luismi i Barreiro van funcionar a la perfecció, Perone també va ajudar a la permanència, però el cas d’Emaná no va ser l’esperat, i no va acabar com tothom hagués volgut. Quatre fitxatges per a un equip que era últim i que necessitava punts i aire.

L’anterior campanya, la 2015-16, el Nàstic va realitzar fins a set incorporacions fora de la finestra del mercat d’estiu. Cinc dels fitxatges (Lévy Madinda, Aburjania, Juan Muñiz, Aníbal Zurdo i Ondoa) van arribar dins del mercat d’hivern. Un mes abans, el club li va fer fitxa a Cristian Lobato, que entrenava des del setembre amb la primera plantilla i, durant el mes de febrer, el club va contractar a Daisuke Suzuki, que podia ser contractat en quedar una fitxa lliure. Dels set, només Muñiz i Suzuki continuen. La resta, han marxat per acabar contracte o mitjançant un traspàs. La 2015-16, set fitxatges; la 2016-17, quatre... Quants n’arribaran durant l’hivern de l’actual 2017-18?

tracking