Diari Més

El Reus rep Zozulia, l'ariet que es va quedar a un pas de ser roig-i-negre

L’ucraïnès estava «en un avió preparat per venir», però el van descartar per no trencar l’equilibri salarial

Tant l'Albacete com Zozulia –a la dreta de la imatge– arriben a Reus en el millor moment de la seva temporada.

El Reus rep Zozulia, l'ariet que es va quedar a un pas de ser roig-i-negreAlbacete Balompié

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Ens l’havien ofert i el tenien a punt per enviar-lo en avió, però el vam descartar per no trencar l’equilibir salarial. L’hauríem pogut pagar, però hauria vingut per cobrar quatre cops més que els altres, i no era quatre cops més bo que els que tenim». Deu dies després del tancament del mercat d’estiu, Llastarri i Oliver explicaven així el fitxatge frustrat de Roman Zozulia, l’ucraïnès que durant les últimes hores del termini per inscriure jugadors va sonar amb força per ser l’ariet que buscava insistentment el CF Reus Deportiu.

Dos mesos i mig després, demà a les 8 de la tarda l’ariet visitarà l’Estadi Municipal de Reus, el que hauria pogut ser casa seva aquesta temporada. Finalment, l’avió de Zozulia va aterrar a l’Albacete Balompié, un històric del futbol espanyol ara en línia ascendent després d’haver tocat fons a la Segona Divisió B. El conjunt manxec, batejat com «el formatge mecànic» en les nou temporades en què va jugar a Primera, ha pujat a la categoria de plata amb una inversió pensada per no tornar-ne a baixar de mans del seu nou propietari, el grup Skyline International.

L’Alba ja ha tingut dos entrenadors en el que va de temporada. José Manuel Aira va ser destituït després d’encaixar un 5-1 a casa del Numància, un resultat que va deixar els manxecs en penúltima posició. Va ser substituït per Enrique Martín, que sembla haver tocat les tecles necessàries per fer enlairar l’equip. Des de llavors l’Albacete només ha caigut un cop en set partits, dels quals tres han estat victòries i tres més empats. Fa cinc partits que els blancs no coneixen la derrota.

Pel que fa al tanc ucraïnès, en els deu partits que ha jugat a la punta de l’atac ha marcat tres gols i ha fet dues assistències. Tant els manxecs com l’ariet arriben en el seu millor moment, després d’emportar-se els tres punts de la visita de l’Almeria per 2-0. Zozulia va donar el primer i va transformar el segon. El punta en la lluita per recuperar-se d’un any en blanc després que el Rayo vetés la seva cessió per les queixes de l’afició, que l’acusava de ser neonazi.

tracking