Diari Més

Els cinc 'golaços' de Gus Ledes el fan pitxitxi dels mig centres de Segona

El mig va allargar dissabte el seu idili amb la porteria transformant una falta en tres punts pels roig-i-negres

Ledes es tira de genolls per rebre l'ovació de la grada principal de l'Estadi Municipal després de clavar el seu cinquè gol.

Els cinc 'golaços' de Gus Ledes el fan pitxitxi dels mig centres de SegonaCF Reus Deportiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

On posa l’ull, posa la bola. Aquesta és la constant de l’estrena de Gus Ledes com a roig-i-negre, en què ha marcat 5 gols en 13 jornades. Números de vertigen assolits amb golaços també de vertigen, i des d’una posició poc freqüentada en la taula realitzadora. Només hi ha quatre jugadors a la Segona Divisió amb un millor registre anotador, i tots ells són davanters –Mata, del Valladolid; Juan Camilo, de l’Osca; i Borja Iglesias, del Saragossa– o mitjapuntes –Gonzalo Melero, també de l’Osca. Dels nou futbolistes que també n’han fet cinc, tots ells juguen en posicions més avançades excepte el blaugrana Carles Aleñá.

«M’hauré de plantejar si és casualitat o causalitat», va afirmar López Garai en ser preguntat per si l’insòlita abundància golejadora del mig centre li havia fet pensar a avançar-li la posició. «Té un estil de joc perfecte per jugar de mig centre, però està clar que el seu xut és molt bo», va afegir. En menys d’un terç de temporada, el portuguès s’ha convertit en una autèntica icona de la parròquia reusenca. L’idili va començar de la millor manera possible: un gol de falta des de 30 metres de distància que va sorprendre Dimitrievski, el porter del Nàstic, en el derbi disputat en terres reusenques. En aquell moment hi va haver alguns dubtes de si el gol va ser més fruit de la intenció del mig centre que una casualitat que un descuit del porter va convertir en un golàs. En les jornades següents, Gus Ledes ha esvaït els dubtes, marcant quatre dianes més per emmarcar.

El segon va arribar tres jornades després, a casa del Lorca. Un mal servei del rival va permetre als roig-i-negres recuperar la pilota a tres quarts de camp. Una gran jugada col·lectiva de l’equip va acabar amb una passada d’Haro a Ledes, perquè aquest afusellés el porter des de la frontal després d’avançar-se la bola. Un altre golàs que va permetre als reusencs igualar el marcador i endur-se un punt de Múrcia.

Èxtasi en el descompte

El mateix guió es va reproduir a Huesca, però aquest cop en el temps de descompte, i quan tothom ja donava per feta la victòria dels locals. La defensa aragonesa va refusar una pilota que va quedar tova al balcó de l’àrea. Un rebuig fluix al centre és un error, i és fatal si allà hi ha Gus Ledes. Aquest cop amb la cama dreta, i amb l’interior, la va clavar ben escorada al pal esquerre del porter, fent inútil la seva estirada. Els roig-i-negres ho havien intentat fins a l’últim moment, i en van acabar traient la recompensa gràcies a Ledes.

Dues jornades seguides

El quart i el cinquè gol del portuguès han arribat en les dues últimes jornades. En la visita del Valladolid va marcar el primer dels que ha fet dins de l’àrea, amb un toc suau que va entrar per l’escaire, inabastable pel porter rival, després d’una passada de Miramón. El de dissabte passat va ser també de falta, com el primer. Gus Ledes, que s’ha convertit en l’executor de totes les pilotes parades a la banda dreta del camp roig-i-negre, la va clavar un altre cop per l’escaire, superant la tanca defensiva per dalt.

tracking